Noliktavas pārvaldība e-komercijas sistēmā

Noliktavas pārvaldība e-komercijas sistēmā

​Vai krājumu pārvaldība ietekmē biznesa izaugsmi un finansiālo stāvokli? Jā, protams! Atskatoties uz 2014. gadā  Forbes.com publicēto bēdīgo Walmart pieredzi, kad uzņēmums zaudēja 3 miljardus ASV dolāru ienākumu tikai tāpēc, ka preces nebija noliktavā, vai arī krājumu daudzums pieauga tik strauji, ka pārsniedza pieprasījumu, un tirgotāji nevarēja paspēt pārdot pieejamo preču daudzumu, mēs varam secināt, ka krājumu pārvaldība ir kritiski svarīga uzņēmējdarbībā.

Laiks iet, bet problēmas nemainās. Saskaņā ar Celect un Coresight pētījumu  Apskatīsim vēl vienu piemēru. GT Nexus veiktajā pētījumā ​tiek norādīts, ka Vācijā 63% pircēju pamet e-veikalu un dodas pie konkurentiem, ja vēlamā prece nav pieejama noliktavā.

​Šodien krājumu pieejamība jānodrošina, kā vēl nekad iepriekš, jo tehnoloģiju izmantošana cilvēku dzīvē uzņem straujus apgriezienus, bet dzīves ritms palielina ātrumu, bet lietotāju pacietības laiks samazinās. Turklāt jāņem vērā arī situācija valstī un pasaulē, kad uzstādītie ierobežojumi sarežģī tirdzniecības procesu un piespiež tirgotājus pāriet tiešsaistē, lai varētu saglabāt savu biznesu. Noliktavas pārvaldība un e-komercija ir tas, par ko būs šis raksts.

Noliktavas pārvaldības sistēma

​Mēs dzīvojam tehnoloģiju laikmetā. Katrs uzņēmums kaut minimāli, bet izmanto dažādas IT, grāmatvedības, CRM un citas sistēmas. Tomēr joprojām darbojas uzņēmumi, kuri savu tirdzniecību vada Excel dokumentā. Kaut arī Excel ir izveidots ar sarežģītām formulām, tas nevar konkurēt ar ERP sistēmu. Protams, Excel ir lielisks rīks, kas risina tam paredzētos uzdevumus. Bet vai jums nav pazīstama situācija, kad ierodas klients un nepieciešams izsekot precei, kura tika realizēta iepriekšējā mēnesī?

​Šādās situācijās, labākajā gadījumā, patērējot vairākas stundas, atbilde tiek atrasta, bet neapmierinātības līmenis ir augsts. Ērtības labad, protams, tiek veidoti vairāki Excel dokumenti un, ja tiek nodarbināti vairāki darbinieki, tad katram speciālistam ir savs fails un, kaut arī tiek reģistrēts viens un tas pats, dokumenti var atšķirties. Vai atpazīstat sevi šādā situācijā? Tad mēs vienmērīgi pāriesim uz efektīvāku risinājumu.

Odoo ERP Inventarizācijas modulis

​Krājumu pārvaldīšana ir viens no svarīgākajiem uzdevumiem tirdzniecības jomā. Odoo palīdz šo procesu maksimāli automatizēt un padarīt caurskatāmu, sākot ar preču pieņemšanu un beidzot ar pasūtījuma komplektēšanu nodošanai kurjeram. Katra darbība tiek fiksēta un ir atrodama sistēmā – vai tā ir preces pārvietošana no viena plaukta uz citu, vai preces pārdošana dažādās platformās (Amazon, Ebay, fiziskajā veikalā vai e-veikalā). Viss ir izsekojams, un katrs ieraksts ir vienkārši atrodams.

Ar Odoo mēs iegūstam:

  • Efektīvu krājumu pārvaldību.

  • ​Elastīgu procesa vadīšanu.

Efektīva krājumu pārvaldība noliktavā ar Odoo Inventarizācijas moduli

​Pēdējos gados arvien populārāka kļūst svītrkodu skenēšanas integrēšana noliktavas pārvaldībā. Tas nav nekāds pārsteigums, jo šī iespēja palīdz pilnveidot noliktavas darbību. Sistēmas ieviešana un skenēšanas aktivizēšana, ja tāda iepriekš uzņēmumā nav bijusi, var prasīt lielas pūles, taču ieguvumi atspēko patērēto laiku un pūliņus.

Svītrkodu skenēšana palielina produktivitāti un samazina cilvēciskā faktora kļūdu iespējamību. Preces izsekojamība kļūst pilnīgi caurskatāma, sākot ar preces pieņemšanu noliktavā, novietošanu paredzētajā plauktā, pārvietošanu no viena plaukta uz otru un beidzot ar pasūtījuma komplektēšanu. Viss notiek, izmantojot svītrkodu skenēšanu. Saņemt preci un veikt ikgadējo inventarizāciju un citas operatīvās darbības kļūst vienkāršāk.

Elastība procesa vadīšanā

Odoo ERP sistēma ​nodrošina plašu biznesa funkcionalitāti un katra procesa vadīšanu vienā platformā. Lai maksimāli izmantotu Odoo nodrošināto funkcionalitāti, sistēmu nepieciešams pareizi konfigurēt. Tas ir viens no procesiem, ko mēs, Midis, veicam, integrējot Odoo ERP sistēmu.

​Raksta sākumā minējām par zaudējumiem, ko var nest uzņēmums sliktas noliktavas vadības rezultātā. Modulis nodrošina arī krājumu līmeņa prognozēšanu. Tas ļauj pareizā brīdi pieņemt lēmumu par krājumu līmeņa palielināšanu vai samazināšanu. Ko darīt, kad krājumu līmenis sasniedz “0” atzīmi? Labāk, protams, līdz šādām situācijām nenonākt. Tāpēc Odoo ir iespējams konfigurēt, lai, sasniedzot minimālo krājumu līmeni, sistēma automātiski veiktu preču iepirkumu.

​Atgādināsim, ka Odoo ir modulāra sistēma, un to iespējams integrēt ar citiem moduļiem, tādējādi pārklājot visus nepieciešamos procesus uzņēmumā.

Noliktavas pārvaldība e-komercijas sistēmā

​Vai varat iedomāties tirdzniecību, ja nav noliktavas? Tikai, ja runa ir par “Dropshipping”. Savukārt klasiskajā tirdzniecības izpausmē mums ir nepieciešama noliktava. Inventarizācijas modulis nodrošina pilnīgu savienojamību ar e-komerciju.

​Preces e-vekalā tiek atspoguļotas tieši no krājumiem, visas īpašības, kas tiek definētas precei, ir pieejamas un tiek skaisti noformētas tīmekļa vietnē. Lietotājam, izvēloties preces, redzamas preces variācijas, izmēri, krāsas, attēli, apraksti utt.

Odoo e-komercijas preces lapa

​Inventarizācijas modulī iespējams pārvaldīt vairākas noliktavas, kā arī atspoguļot preču atlikumu klientam, kas parādās preces lapā, norādot, kādā noliktavā prece pieejama.


Biznesa procesu digitalizācija


​Katras darbības pārveidošana ciparos nodrošina precīzu situācijas atspoguļošanu. Mēs varam pateikt, cik efektīvs ir katrs process, darbinieks vai pārdošanas kanāls. Uz faktiem balstīts lēmums palīdz sasniegt uzstādītos mērķus. Katru dienu mēs redzam, kas notiek reāllaikā, veicot dažus peles klikšķus, negaidot nedēļām vai pat mēnešiem ilgi ziņojumus no Excel dokumenta vai dažādiem risinājumiem, kas nav savienoti vienā platformā.

​Vai vēl domājat par sistēmas integrēšanu?

Sazinieties ar mums, lai saņemtu bezmaksas Odoo prezentāciju!


Gaidāmās izmaiņas Odoo ERP 15. versijā