Odoo klientu attiecību vadības sistēma: Mūsdienīgs rīks efektīvai pārdošanai

​Ja esat pārdošanas procesa optimizēšanas meklējumos, tad noteikti jau iepazināties ar klientu attiecību vadības (CRM) sistēmu. CRM integrēšana ikdienas darbplūsmā palīdzēs pārdošanas komandai paaugstināt efektivitāti ar saplānotu, uz rezultātu orientētu stratēģijas izmantošanu. Sistēmas pielietošana pilnā apmērā ļaus kontrolēt un analizēt klienta dzīves ciklu, uzlabot darbu un saglabāt ilgstošu sadarbību, veicinot lielākus pārdošanas apjomus.

​Lūk, kādus efektivitātes rādītājus iespējams sasniegt, pilnvērtīgi izmantojot CRM sistēmu:

  • 75% pārdošanas speciālistu norāda, ka CRM sistēma palīdzēja palielināt pārdošanas apjomus. [Avots: Hubspot]

  • CRM sistēmas ieviešana palielināja pārdošanas apjomus par 29%. [Avots: Salesforce]

  • Vidējais CRM ROI uz katru iztērēto dolāru ir 5,80 $. [Avots: Business Wire]

Ieguvumi, izmantojot klientu attiecību vadības sistēmu 

1. Jauno klientu (LEAD) pārvaldība

​Klientu attiecību vadības sistēma ļauj ievākt un apkopot jaunos klientus no dažādiem avotiem, piemēram, tīmekļa vietnē lietotājs aizpilda saziņas formu, šis ziņojums nonāks CRM sistēmā kā jauns klients. Tālāk šo jauno klientu pārveido par potenciālo klientu, un sākas jaunā klienta dzīves cikls.

2. Aktivitāšu vadība

​Katram jaunajam klientam ir sava kartīte. Šajā kartītē tiek reģistrētas jaunas aktivitātes, redzamas izpildītās darbības, kā arī iespējams ieplānot turpmākās aktivitātes, kā, piemēram, nākamajā otrdienā veikt zvanu. Šāda funkcionalitāte nodrošina kvalitatīvu pārdošanas speciālista darbu, jo samazina iespēju pazaudēt aktivitāti. Izsekojot visas aktivitātes (veiktie zvani, tikšanās, izsūtītie piedāvājumi utt.), palielinās pārdošanas procesa veiktspēja.

3. Vienota datu sistēma

​Pirms pārdošanas speciālists sāk savu darbu ar jauno klientu, viņš iepazīstas ar kartītē sniegto informāciju. Tā pārdošanas cilvēkam sniedz informāciju par to, kas ir klients, kādu jautājumu viņš ir uzdevis, kas viņam ir piedāvāts, kādas sarunas ir notikušas utt. Tas viss uzlabo klienta pieredzi ar uzņēmumu, jo viņš, katru reizi virzoties pārdošanas piltuvē, saņem informāciju, kas nedublējas.

4. Pārdošanas piltuves vadība

​CRM sistēma palīdz izsekot klienta pārvietošanos piltuvē, neatkarīgi no pārdošanas cikla, kas var būt, sākot ar 1 dienu un beidzot ar B2B sfēras vairākus mēnešus ilgam pārdošanas periodam. Labi organizēts darbs, kontrolējot klienta pārvietošanos piltuves posmos, nezaudējot kartītes, pat ja pārdošanas cikls norit vairākus mēnešus, padara spēcīgākas attiecības ar klientiem, veidojot ilggadējas sadarbības saites.

5. Pārdošanas aktivitāšu analītika

CRM sistēmas analītika ļauj pārvaldīt:: 

  • uzvarēto vai zaudēto kartīšu statistiku;

  • katra pārdošanas speciālista individuālos rādītājus;

  • kopējos pārdošanas komandas rādītājus;

  • ​analītikas datus dažādos griezumos – gads, kvartāls, mēnesis, nedēļa, diena.

Odoo CRM lietotne

Odoo CRM lietotne ir rīks, kas optimizē un paaugstina pārdošanas komandas efektivitāti. Lietotne ļauj veidot pārdošanas aktivitātes, automatizēt uzdevumu izpildi un nodrošināt pārdošanas komandu ar klienta datiem.

Odoo CRM system allows to create sales activities.

​Veidojiet aktivitātes, ieplānojot to veidu un pievienojot komentārus.

Odoo CRM system: Kanban view, drag and drop functions.

​Izmantojiet Kanban skatu un iespēju vilkt un nomest kartītes, mainiet klienta piltuves posmu.

Odoo CRM: Create and send emails right from the customer’s card.

​Veidojiet un nosūtiet e-pasta ziņas turpat no klienta kartītes, vienkāršojot darbu ar klientu. Visas darbības saglabājas kartītē, tādējādi iespējams viegli atsekot darbību vēsturei ar klientu.

Odoo CRM reporting capabilities.

​Odoo CRM ziņošanas iespējas nodrošina dziļāku ieskatu pārdošanas speciālista individuālajā un arī pārdošanas komandas sniegumā. Jūs varat izvēlēties statistikas atspoguļošanu dažādos veidos, vizuāli (joslu, līniju vai sektoru diagrammas) vai arī tabulās (dati rindā, raksturtabulās).

Odoo CRM: Pipeline Analysis. Pivot table.

​Lai labāk analizētu piltuves, ar dažiem klikšķiem veidojiet raksturtabulas.

Odoo CRM: Allows create a professionally designed sales quotation in the customer card.

​Klienta kartītē varat izveidot profesionāli noformētu pārdošanas piedāvājumu un aizsūtīt to uz klienta e-pastu.

Odoo CRM: Quotation.

​Saņemto pārdošanas piedāvājumu klients var apskatīt, lejupielādēt un apmaksāt piedāvājumu ar dažiem klikšķiem, atverot to Jūsu tīmekļa vietnē.

Odoo CRM paplašinātās iespējas

​Tas vēl nav viss, ko nodrošina Odoo CRM. Jūs varat paplašināt funkcionalitāti ar iespējām pieslēgt mobilo telefonu, zvanu centru, veicot zvanu tieši no CRM, tajā ievadot telefona numuru.


Odoo iespējas

​Viena no Odoo platformas priekšrocībām ir tās elastība, iespēja apaudzēt uzņēmējdarbības pārvaldību ar nepieciešamajām lietotnēm, kuras savstarpēji mijiedarbojas.

Odoo CRM

Piesakieties uz Odoo demonstrācijas prezentāciju un mēs Jums parādīsim, kā šī sistēma padarīs uzņēmējdarbību efektīvāku, ļaujot vairāk koncentrēties un veltīt laiku pārdošanas iespējām.


Vairumtirdzniecības nozare: procesu pārvaldīšana vienā platformā un sakārtota krājumu pārvietošanās kontrole