7 svarīgākās tehnoloģiju tendences, kas 2022. gadā var uzlabot uzņēmējdarbību

​Globālais bizness saskaras ar datu trūkuma problēmām, pieaugošiem kiberdrošības draudiem un biežām aparatūras kļūmēm. Mūsdienu biznesam ir nepieciešami efektīvi ilgtermiņa tehnoloģiju risinājumi, lai novērstu šīs problēmas.

Uzņēmumi ievieš inteliģentas tīkla pārvaldības stratēģijas, kas koncentrējas uz tīklu uzraudzību, kontroli, optimizāciju un uzlabošanu. Šīs stratēģijas palīdz uzņēmumiem nodrošināt reāllaika informāciju savā virtuālajā vidē, kam nepieciešama ātrāka apstrāde un lielāks joslas platums.

​Līdz ar e-komercijas attīstību mākoņdatošana un digitālās platformas ir revolucionizējušas uzņēmumu darbības veidu. Tāpēc, lai jūs būtu lietas kursā un soli priekšā, piedāvājam septiņas galvenās tehnoloģiju tendences, kas uzlabos jūsu uzņēmējdarbību.

Saturs

1. Kiberdrošība

​Kibernoziegumu draudi pēdējos gados ir ievērojami palielinājušies, un uzņēmumi arvien vairāk meklē veidus, kā novērst uzbrukumus savām sistēmām.

​Labā ziņa ir tāda, ka varat veikt daudz pozitīvu pasākumu, lai aizsargātu savu uzņēmumu no kibernoziedzniekiem, piemēram:

i) Apmācība

​Apmācīt darbiniekus, kā identificēt aizdomīgas darbības un ziņot par tām vadībai. Tas palīdzēs saglabāt jūsu uzņēmuma drošību un samazinās iespējamo tiesas prāvu risku.

ii) Šifrēšana

​Sūtot sensitīvus datus internetā, izmantojiet šifrēšanu. Failu šifrēšana pirms to nosūtīšanas palīdz novērst iespēju kādam tos apskatīt bez atļaujas vai uzlauzt jūsu datoru. Tas arī pasargā no noklausīšanās, kamēr tie tiek pārsūtīti starp ierīcēm vai tīkliem - tas nozīmē mazāku risku, uzglabājot informāciju vai piekļūstot tai tiešsaistē.

iii) Slāņošana

​Ir ieviesti vairāki drošības līmeņi: ugunsmūri, pretvīrusu programmatūra, aizsardzība pret spiegprogrammatūru un daudz kas cits! Uzturot šos rīkus atjauninātus, jūs varēsiet apturēt hakerus, pirms tie iejaucas jūsu uzņēmuma datos.

2. Lietu internets (IoT)

Lietu internets (IoT) ir savstarpēji savienotu objektu tīkls, kas ir bezvadu režīmā savienots ar internetu. IoT izseko un uzrauga ierīces reāllaikā, radot pilnībā savienotu pasauli.
IoT koncepcija pastāv jau gadiem ilgi, taču tehnoloģija tikai tagad ir kļuvusi tik pieejama, lai to varētu izmantot plašā mērogā. IoT priekšrocības izjutīs visas nozares, tostarp veselības aprūpe, ražošana un mazumtirdzniecība.

​Paredzams, ka IoT būtiski ietekmēs mūsu dzīvi un uzņēmumu darbību. Šeit ir tikai daži veidi, kā IoT var palīdzēt jūsu uzņēmumam:

1. Samazināt izmaksas

​Saskaņā ar McKinsey & Company datiem, izmantojot IoT tehnoloģiju, iekārtu uzraudzības izmaksas var samazināt līdz pat 80 % salīdzinājumā ar tradicionālajām metodēm. Tas nozīmē, ka jūs pavadīsiet mazāk laika problēmu novēršanai un vairāk laika veltīsiet uzņēmuma attīstībai.

2. Uzlabot produktivitāti

​Ja IoT sistēmas ir integrētas esošajos procesos, tās nodrošina reāllaika atgriezenisko saiti no sensoriem, ļaujot lietotājiem pieņemt labākus lēmumus ātrāk nekā jebkad agrāk (piemēram, kad ledusskapī pietrūkst pietiekama vēsuma pārtikai). Tas palīdz darbiniekiem ietaupīt laiku, samazinot atkritumu daudzumu un nodrošinot vienmērīgu ražošanas līniju darbību.

3. Palielināt uzņēmuma ieņēmumus

​IoT tehnoloģijas var palīdzēt uzņēmumiem gūt ieņēmumus, automātiski pārdodot produktus, izmantojot lietotņu veikalus vai vietnes bez cilvēka iejaukšanās. Piemēram, Amazon ir izveidojis veselu ekosistēmu ap savu balss asistentu Alexa, kas ietver lietotņu veikalu, kurā izstrādātāji var pārdot savus pakalpojumus, izmantojot ierīces ar Alexa, piemēram, Echo skaļruņus.

3. Mākoņdatošana

​Mākoņdatošana ir piegādes modelis, kas nodrošina piekļuvi programmatūras kā pakalpojuma (SaaS) uzņēmējdarbības modelim. Tā kā šāda veida pakalpojumi tiek sniegti tiešsaistē, tie ir pieejami no jebkuras vietas, kur ir interneta pieslēgums.

​Tas nozīmē, ka, ja jums pieder uzņēmums, jums nav nepieciešams, lai jūsu birojā vai datu centros būtu fiziski serveri. Tā vietā visi resursi, kas nepieciešami jūsu uzņēmuma darbībai, tagad tiek izvietoti mākonī un ir pieejami, izmantojot interneta pārlūkprogrammu. Tādējādi tiek atbrīvota vērtīga vieta un resursi, lai tos varētu izmantot citur jūsu organizācijā.

​Mākoņdatošanas sniegtās priekšrocības ir šādas:

  • Samazinātas izmaksas, novēršot aparatūras un infrastruktūras uzturēšanas izmaksas;
  • Lielāka elastība, ļaujot uzņēmumiem ātri paplašināt savu darbību, neieguldot līdzekļus jaunā aparatūrā vai infrastruktūrā;
  • ​Uzlabota drošība, nodrošinot, ka sensitīvie dati vienmēr ir aizsargāti.

4. Mākslīgais intelekts un mašīnmācīšanās

​Mašīnmācīšanās ir programmatūras sistēmu integrēšana ar lieliem datu apjomiem, lai datori varētu mācīties bez tiešas programmēšanas. Tā ir mākslīgā intelekta apakšnozare, kas radās pagājušā gadsimta 50. gados. Mašīnmācīšanās tiek izmantota datorzinātnēs, inženierzinātnēs, informācijas tehnoloģijās un uzņēmējdarbībā.

Mākslīgais intelekts un mašīnmācīšanās ir veiksmīgi izmantoti daudzās jomās, tostarp datorredzes, runas atpazīšanas un dabiskās valodas apstrādes jomā. Pēdējos gados šīs tendences ir ieviesušās daudzās citās jomās, tostarp robotikā, genomikā un finansēs. 

Šajā jomā tiek izmantotas dažādas metodes no statistikas un varbūtību teorijas, kā arī skaitļošanas matemātikas, piemēram, optimizācijas. Mašīnmācīšanās algoritmus bieži vien apmāca, izmantojot lielas datu kopas, kurām nav iepriekš definētas struktūras, kas attiecas uz mainīgajiem.

​Tos izmanto arī datu kopām, kuras cilvēkiem ir grūti vai neiespējami tieši apstrādāt. Mākslīgā intelekta un mašīnmācīšanās izmantošana strauji pieaug. Tālāk ir minēti daži no veidiem, kā mākslīgais intelekts dos labumu uzņēmējdarbībai.

i) Ar mākslīgo intelektu darbināmi viedie asistenti

Cilvēku aizņemtā dzīvesveida dēļ ir palielinājusies vajadzība pēc ātras piekļuves informācijai, un to var izdarīt ar viedo palīgu palīdzību. Viedie asistenti kļūst arvien inteliģentāki un spēj labāk saprast cilvēku emocijas un valodu.

​Viņi var saprast, ko vēlaties, vēl pirms jūs to izsakāt, lai varētu sniegt ieteikumus, pamatojoties uz jūsu vēlmēm un iepriekšējo uzvedību. Tādējādi tie var palīdzēt jums ietaupīt laiku, pieņemot lēmumus jūsu vārdā, vienlaikus palīdzot jums saglabāt veselību, jo sniedz ar veselību saistītu informāciju.

ii) Pašmācības programmatūra


Programmatūra, kas mācās no savām kļūdām, ļauj datoriem mācīties ātrāk nekā cilvēkiem, jo tie atkārtoti nepieļauj tās pašas kļūdas kā mēs. Šāda veida programmatūru sauc par "pašmācīšanās" vai "mašīnmācīšanās" programmatūru, jo tā mācās no savas pieredzes reāllaikā, izmantojot algoritmus, nevis tikai iegaumē faktus, kā to dara cilvēki, atkārtojot, piemēram, mācoties no galvas.

5. Robotizētā procesu automatizācija (RPA)

​Robotizēto procesu automatizācijas (RPA) izmantošana pēdējo gadu laikā ir strauji pieaugusi. Galvenais ieguvums, ko var gūt no RPA izmantošanas, ir iespēja efektīvāk veikt atkārtotus uzdevumus, izmantojot mazāk resursu.

Robotizēto procesu automatizācijas priekšrocību ir daudz, bet, iespējams, viena no būtiskākajām no tām ir tā, ka robotizētā procesu automatizācija ļauj organizācijām atbrīvoties no roku darba un tādējādi ietaupīt naudu uz algām un citiem izdevumiem.

Turklāt ar RPA uzņēmumi var ietaupīt laiku, veicot atkārtotus uzdevumus, nepieņemot darbiniekus vai neizmantojot cilvēkresursus. Tas ļauj tiem koncentrēties uz svarīgākām lietām, piemēram, uzņēmuma izaugsmi vai klientu apkalpošanas uzlabošanu, nezaudējot kvalitāti vai drošību.

​Organizācijas gūst labumu no RPA arī tāpēc, ka tā ļauj automatizēt uzdevumus, kuru izpilde cilvēkiem tradicionāli ir bijusi sarežģīta vai laikietilpīga. Tas ietver tādus uzdevumus kā datu ievadīšana, piedāvājumu sagatavošana un pasūtījumu izpildes procesi.

6. Blokķēdes

​Blokķēde ir tehnoloģija, kas radīta, lai vienkāršotu darījumu veikšanu. Tā ir vairāku tehnoloģiju kombinācija, ko izmanto informācijas reģistrācijai, glabāšanai un drošai verifikācijai. Blokķēdi var izmantot, lai reģistrētu jebko, sākot ar finanšu darījumiem un beidzot ar intelektuālā īpašuma tiesībām. Šī tehnoloģija pastāv jau gadiem ilgi, taču tikai pēdējos gados tā sāka iegūt popularitāti.

​Pasaules lielākās bankas ir sākušas investēt šajā tehnoloģijā un meklē iespējas, kā to izmantot, lai uzlabotu savus pakalpojumus. Lūk, daži veidi, kā blokķēde dos labumu uzņēmumiem 2022. gadā:

i) Lielāka drošība

​Blokķēdes vissvarīgākais aspekts ir tās drošības funkcijas. Tā nodrošina, ka tikai autorizētiem lietotājiem ir piekļuve tīklā glabātajai informācijai, un novērš nesankcionētu hakeru vai kibernoziedznieku piekļuvi. Tas palīdz uzņēmumiem izvairīties no datu aizsardzības pārkāpumiem un krāpšanas, vienlaikus nodrošinot papildu aizsardzības līmeni pret kiberuzbrukumiem.

ii) Vienkāršoti procesi

​Blokķēdes ļauj uzņēmumiem vieglāk uzturēt finanšu uzskaiti, izsekot aktīviem un veikt maksājumus starp personām vai organizācijām bez cilvēka iejaukšanās.

7. Virtuālā realitāte un papildinātā realitāte

​Virtuālā realitāte un papildinātā realitāte ir pazīstamas jau kādu laiku, taču šo tehnoloģiju popularitāte arvien pieaug. Par to liecina to uzņēmumu skaita pieaugums, kas rada jaunas tehnoloģijas, lai sniegtu labumu uzņēmējdarbībai.

Virtuālā realitāte un papildinātā realitāte izmanto austiņas, lai cilvēku acu priekšā radītu trīsdimensiju attēlus. Austiņas nodrošina pilnīgu iegremdēšanos, radot ilūziju, ka atrodaties kaut kur citur.

Virtuālā un papildinātā realitāte tiek izmantota izklaidei, piemēram, spēlējot spēles vai skatoties filmas. Tomēr arī uzņēmumi izmanto virtuālo realitāti, lai nodrošinātu labāku klientu apkalpošanu.

Piemēram, dažas bankas pasaulē izmanto virtuālās realitātes austiņas, lai klienti varētu aplūkot savus bankas kontus no dažādiem leņķiem un apskatīt tos no dažādām perspektīvām. Šādā veidā klienti var labāk saprast, kāds jebkurā brīdī izskatās viņu konta atlikums, aplūkojot to no visām pusēm vienlaicīgi.

​Virtuālā realitāte arī ļauj uzņēmumiem apmācīt darbiniekus, kā viņi strādātu ar dažādiem uzdevumiem reālā situācijā, nevis tikai izpildītu tos, izmantojot datoru vai citas ierīces, piemēram, planšetdatorus vai viedtālruņus.

​Nobeigumā

Tehnoloģijas ir viens no jaudīgākiem spēkiem, kas veido mūsu nākotni. Tā ir katra uzņēmuma pamatā, jo palīdz uzņēmumiem izstrādāt, ražot, pārdot un izplatīt piedāvātās preces un pakalpojumus. Neviens uzņēmums nevar ignorēt tehnoloģiju nākotnes tendences un gūt panākumus nākotnē. Attīstoties datortehnoloģijām, vienmēr būs jauni veidi, kā uzlabot efektivitāti un lietderību, pārvaldot uzņēmējdarbības procesus un komunikāciju.

Esat digitālās transformācijas ceļā?

Piesakiet bezmaksas konsultāciju un mēs atradīsim labāko risinājumu!

Pieteikt


Pārdošanas pasūtījumu prognoze ar Odoo