Biznesa pārveidošana, izmantojot IoT tehnoloģijas

​Agrāk uzņēmumiem bija ierobežotas iespējas, ko tie varēja darīt ar saviem darbiniekiem un ieviestajām sistēmām. Taču, ieviešot IoT (lietu internetu jeb no angļu val. Internet of Things) tehnoloģijas, uzņēmumi var pārveidot un racionalizēt savu darbību un procesus, izmantojot šīs jaunās tehnoloģijas.

IoT tehnoloģijas ir savstarpēji savienotas fiziskas ierīces, piemēram, sensori vai izpildmehānismi, ko var attālināti uzraudzīt un kontrolēt lielos attālumos, izmantojot bezvadu sakaru tīklus. Tas ļauj izveidot viedas lietojumprogrammas, kuras var ieprogrammēt automātiskai reaģēšanai, kad ir izpildīti noteikti nosacījumi.

IoT tehnoloģija ļauj fiziskus objektus pieslēgt tīklam, kas savienots ar internetu. Tā ļauj objektiem vākt un apmainīties ar datiem internetā.

IoT jau pārveido mūsu dzīvi. IoT ir pielietojums visās nozarēs, sākot no veselības aprūpes līdz enerģijas pārvaldībai, kiberdrošībai un transportam.

Piemēram, apsveriet, kā tas var palīdzēt jūsu biznesā:

  • Vadiet savu uzņēmumu efektīvāk, apkopojot datus par klientiem un darbiniekiem, piemēram, viņu vēlmēm un vajadzībām;
  • Rūpīgāk uzraugiet savu aprīkojumu;
  • Uzlabojiet produktu kvalitāti, izmantojot sensorus, lai uzraudzītu temperatūras un mitruma līmeni savās ražošanas telpās;
  • Uzlabot darbinieku produktivitāti, ļaujot viņiem piekļūt uzņēmuma informācijai, izmantojot mobilās lietotnes viņu tālruņos vai datoros utt.

Uzņēmumi ir pārveidojuši savu uzņēmējdarbību, izmantojot tehnoloģijas, lai radītu jaunus produktus vai pakalpojumus. Internets ir ļāvis uzņēmumiem sasniegt klientus pasaules mērogā. Tomēr IoT tehnoloģija ļaus uzņēmumiem pārveidot savus uzņēmējdarbības modeļus, radot inovācijas, kas uzlabo klientu pieredzi un palielina ieņēmumus.

Piemēram, transporta nozarē mēs varam izmantot IoT tehnoloģiju, lai sniegtu personalizētākus pakalpojumus klientiem, kas dzīvo dažādos pasaules reģionos. Šo pašu tehnoloģiju varam izmantot arī, lai nodrošinātu labākas drošības funkcijas autovadītājiem un pasažieriem. Turklāt mēs varam izmantot šo pašu tehnoloģiju, lai reāllaikā sekotu līdzi transportlīdzekļu tehniskajai apkopei, lai remontdarbus varētu pabeigt ātrāk nekā iepriekš.

​Nepieciešams risinājums, izmantojot IoT tehnoloģijas?


Sastādiet ikdienas darāmo darbu sarakstu ar Odoo piezīmju moduli