Odoo daudzlīmeņu materiālu saraksta (BoM) izveide soli pa solim

Ja esat ražotājs, kas izmanto populāru un jaudīgu uzņēmuma resursu plānošanas (ERP) programmatūru Odoo, iespējams, esat saskāries ar nepieciešamību izveidot daudzlīmeņu materiālu sarakstu (BoM) saviem ražotajiem produktiem. Daudzlīmeņu materiālu saraksts ļauj definēt gatavā produkta ražošanai nepieciešamo komponentu un apakškomponentu hierarhisko struktūru. Šajā rakstā mēs soli pa solim parādīsim, kā izveidot daudzlīmeņu materiālu sarakstu sistēmā Odoo.

1. solis: Definējiet produktu struktūru


Pirms sākat izveidot daudzlīmeņu materiālu sarakstu, jums ir skaidri jāizprot sava produkta struktūra. Tas ietver visu to komponentu, apakškomponentu un gatavo produktu identificēšanu, kas ir daļa no jūsu ražošanas procesa. Odoo risinājumā varat izveidot produktu katram komponentam vai apakškomponentam, izmantojot sadaļu "Produkti".


Šeit jūs varat redzēt visus pieejamos izejmateriālus.

Veidojot izejmateriālus, jums ir jādefinē šo produktu maršruti. Šajā gadījumā mūsu lielais sapulču galda materiālu saraksts sastāvēs no biroja krēsliem, bultskrūvēm, skrūvēm, galda kājām un galda virsmas. Biroja krēsliem, bultskrūvēm, skrūvēm un galda kājām cilnē Inventory ir jāizvēlas maršruti MTO un Buy, lai gadījumā, ja produkts šobrīd nav noliktavā, sistēma automātiski ģenerētu piedāvājuma pieprasījumu tā iegādei.

Galda virsmu izgatavosim paši. Šajā gadījumā jāatzīmē maršruti MTO un ražot, lai sistēma automātiski izveidotu Ražošanas uzdevuma melnrakstu.

2. solis: Izveidojiet materiālu sarakstu galda virsmai


Jums būs jāizveido divi materiālu saraksti: viens - galda virsmai un viens - lielajam sanāksmju galdam. Sāksim ar galda virsmu. Sāksim ar galda virsmu.


Sistēmā Odoo dodieties uz moduli "Ražošana" un galvenajā izvēlnē atlasiet "Materiālu saraksts (Bill of Materials)".

Noklikšķiniet uz pogas "Jauns", lai sāktu veidot jaunu materiālu saraksts.

Vai arī varat izmantot viedo pogu savā Produkta kartītē.

3. solis: Definējiet materiālu saraksta galvenes informāciju


Materiālu saraksta izveides veidlapā jums ir jādefinē materiālu saraksta galvenes informācija. Tā ietver ražojamā produkta norādīšanu, materiālu saraksta veida iestatīšanu kā “Ražot šo produktu” un materiālu saraksta koda vai nosaukuma norādīšanu ērtai atsaucei.


Komponentam Koka panelis arī vajadzētu būt savam materiālu sarakstam, tāpēc jums vajadzētu pārbaudīt, vai tas ir iekļauts un sastāv no 2 komponentiem, kā arī materiālu saraksta veids ir “Ražot šo produktu (Manufacture this product)”.

4. solis: Izveidojiet materiālu sarakstu lielajam sanāksmju galdam


Kad esat izveidojis materiālu sarakstu galda virsmai, ir pienācis laiks atkārtot procesu gatavajam produktam. Pievienojiet komponentus un apakškomponentus savam materiālu sarakstam. To var izdarīt, noklikšķinot uz pogas "Pievienot rindu" un atlasot produktu no saraksta, ko iepriekš definējāt 1. solī.

Norādiet katra komponenta vai apakškomponenta daudzumu, kas nepieciešams, lai saražotu vienu gatavā produkta vienību.

Varat arī iestatīt lauku "Darbības", lai definētu ražošanas darbības, kas saistītas ar katru komponentu vai apakškomponentu.

Varat arī pievienot norādījumus saviem darbiniekiem darblapā, augšupielādējot PDF failu, Google slaidu vai aizpildot tekstu.

5. solis: Izmantojiet savu vairāklīmeņu materiālu sarakstu ražošanas procesā


Laiks izveidot dažus ražošanas uzdevumus.

Vispirms ir jāizgatavo koka panelis.

Pēc tam jāpāriet pie galda virsmas.

Visbeidzot jāizgatavo lielais sanāksmju galds.

Šeit jūs varat redzēt, ka daži komponenti vēl nav pieejami. Kad tie būs noliktavā, varat sākt ražot lielo sanāksmju galdu, izmantojot šo daudzlīmeņu materiālu sarakstu.

6. solis: Pārbaudiet izsekojamību, produktu pārvietošanu un izmaksu analīzi


Kad jūsu produkts ir izgatavots, varat pārbaudīt izsekojamību, produktu pārvietošanos noliktavā un izmaksu analīzi.


Piemēram, šeit varat analizēt komponentu un darbību izmaksas.


Šādi ir iespējams pārvaldīt daudzlīmeņu materiālu sarakstu lielajam sanāksmju galdam.

Kopsavilkums


Daudzlīmeņu materiālu saraksta (BoM) izveide risinājumā Odoo ir būtiska ražotājiem, kuriem ražošanas procesā nepieciešama komponentu un apakškomponentu hierarhiska struktūra. Izmantojot šajā rakstā sniegto detalizēto ceļvedi, varat izveidot daudzlīmeņu materiālu sarakstu sistēmā Odoo, definēt produkta struktūru, pievienot komponentus un apakškomponentus, noteikt maršrutus un izmantot to savā ražošanas procesā. Efektīvi pārvaldot materiālu sarakstus, racionalizēsiet savu ražošanas procesu, uzlabosiet efektivitāti un nodrošināsiet precīzu ražošanas plānošanu un krājumu pārvaldību Odoo ERP sistēmā.


Racionalizējiet savu noliktavas pārvaldību ar Odoo Noliktavu un svītrkodu skeneri