Cilvēkresursu vadība, izmantojot Odoo moduļu komplektu

​Cilvēkresursu pārvaldība ietver personāla politikas un sistēmas izstrādi un īstenošanu. Uzņēmums, kurā personāldaļa ir ar atbilstošām zināšanām, prasmēm un pieredzi, ir veiksmīgāks par uzņēmumu, kurā nav atbilstošas pozīcijas.

Cilvēkresursu nodaļas izaicinājumi pēdējos gados palielinājās, ko izsauca dažādas globālās situācijas, kas ietekmēja uzņēmumus visā pasaulē. Attālināts darbs kļuvis par uzņēmumu ikdienu. Lai nodrošinātu, ka darbaspēks joprojām ir produktīvs, iesaistīts un apņēmies sasniegt organizatoriskos mērķus, cilvēkresursu vadības sistēma ir svarīgs elements, kas palīdzēs šo procesu uzlabot.

Programmatūras palīdzēs personālvadības speciālistam un augstākā līmeņa vadībai sekot personāla sniegumam, padarīt kvalitatīvāku darbinieku atlasi, ātrāk plānot resursus atbilstoši darba pienākumiem, apstrādāt un pievienot jaunus līgumus, dažos klikšķos veidot un apstiprināt pieteikumus atvaļinājumam u.c.

​Šajā rakstā mēs apskatīsiemies Odoo moduļu grupu, kas ir paredzēta personāla vadībai, izpētīsim funkcionalitāti un sniegsim dažus piemērus.

Saturs

​Odoo personāla vadības moduļi

​Odoo ir modulāra platforma, un lietotnes tajā ir savstarpēji saistītas, atvieglojot un padarot vienkāršāku datu ievadi un apstrādi. Integrējot Odoo risinājumu savā uzņēmējdarbībā, bizness iegūst:

  • visaptverošu cilvēkresursu vadības funkcionalitāti;
  • vienkāršu darba laika uzskaites kontroli;
  • izdevumu pārvaldību;
  • reāllaika paziņojumus.

​Tas viss tiek panākts ar vienotas sistēmas palīdzību, tālāk tekstā apskatīsim katru moduli atsevišķi.

​Odoo darbinieku modulis (Odoo Employees)

Šis modulis kalpo kā centrs, kurā tiek glabāta svarīgākā informācija par darbiniekiem. Darbinieku modulī iespējams veidot uzņēmuma departamentus, vadības hierarhiju, un nozīmēt atbildīgo vadītāju. Tas ļaus vienkārši izsekot uzņēmuma struktūrai un atbildības līmenim.



​Modulī mēs varam glabāt visu nepieciešamo informāciju par darbinieku, kā arī šī informācija tiek izmantota citos moduļos, kad tas ir nepieciešams, piemēram aprēķinot darbinieku algu un nosūtot uz e-pasta adresi algas aprēķina lapu.


​Veidojot darbinieku profilu, iespējams pievienot viņa CV, kas būs redzama turpat, profilā. Gadījumā, ja uzņēmums sniedz ārpakalpojumus, kur klientam nepieciešams sniegt darbinieka CV, tad ar Odoo tas ir realizējams ļoti viekārši, un jūs nosūtīsiet aktuālo informāciju par savu darbinieku.


Odoo jauno darbinieku uzņemšanas modulis (Odoo Recruitment)


 
 


Ar Odoo jauno darbinieku atlase pāries uz jaunu līmeni, kļūstot par caurspīdīgu un kontrolējamu procesu. Modulis ļauj veidot atlases posmus atbilstoši jūsu vajadzībām.
Veiksmīgas intervijas gadījumā kandidāta pieteikumu pārvieto uz nākamo posmu, un sistēma automātiski nosūta paziņojumu uz e-pastu.


​Odoo brīvdienu modulis (Odoo Time Off)

Odoo palīdz pārvaldīt katra dabinieka prombūtnes uzskaiti vienā sistēmā, elektroniskā veidā. Process ir vienkāršs, darbinieks izveido elektronisko pieteikumu, izvēlas dienas un iesniedz. Modulī ir redzamas pieejamās atvaļinājuma un papildatvaļinājuma dienas.


​Pēc atvaļinājuma pieteikuma ievades Odoo automātiski izveido uzdevumu vadītājiem apstiprinašanai. Iespējama vairāku līmeņu apstiprināšana. Uzdevums paliek aktīvs līdz brīdim, kamēr netiek apstrādāts, līdz ar to varat aizmirst par neapstiprinātiem atvaļinājumiem.

​Odoo novērtēšanas modulis (Odoo Appraisals)

Odoo palīdz sekot darbinieku izaugsmei un motivācijas līmenim. Veidojiet aptaujas, apkopojiet un analizējiet rezultātus.


​Odoo autoparka modulis (Odoo Fleet)

Odoo sniedz iespēju izsekot jūsu autoparkam, pārvaldot degvielas žurnālu, izmaksas un transporta servisu.


Modulī iespējams pārraudzīt tēriņus saistībā ar katru transportlīdzekli: līzings, degviela, remonts utt.


Līzinga izmaksas saistībā ar transportlīdzekli tiek automātiski pievienotas grāmatvedībai.


Kontrolējiet apkopes un remonta darbus katram uzņēmuma transportlīdzeklim, kā arī saistītās izmaksas, kuras tiek pievienotas pārskatam.


​Plašākas iespējas ar Odoo

Odoo sistēmā tiek piedāvātas vairāk nekā 30 standarta lietotnes, neskaitot tās, ko veido partneri, lai pielāgotu risinājumu, kā lokālām, tā arī globālām vajadzībām. Galvenā vērtība ir tajā, ka šīs lietotnes savstarpēji mijiedarbojas un atvieglo datu ievadi un sniedz plašāku funkcionalitātes klāstu, rezultātā atvieglojot un padarot ikdienas darba uzdevumu izpildi ātraku.

​Odoo izdevumu modulis (Odoo Expenses)

Vai šobrīd darbinieku izdevumi tiek pārvaldīti manuāli? Odoo sistēmā šis process tiek vienkārši realizēts, ļaujot darbiniekiem veidot ierakstu, norādot izmaksas, maksājot ar uzņēmuma karti vai uz atmaksu. Čekus iespējams pievienot dažādos veidos, aizpildot pieteikumu vai nosūtot to grāmatvedim uz e-pasta adresi, automātiski pievienojot to Odoo sistēmā.


Visas darbinieku izmaksas pieejamas vienā sarakstā, kuram ejot cauri, var apstiprināt vai atteikt, un atteikuma gadījumā pievienot komentāru darbiniekam.


Izmaksu modulis ir integrējams ar grāmatvedības moduli, tādējādi ļaujot izpildīt atmaksu darbiniekam dažos klikšķos.


​Darbinieku algu aprēķināšana (Payroll)

Odoo realizē algu aprēķināšanas funkcionalitāti. Sistēma parūpēsies par atvaļinājumu un darba algas izskaitļošanu, automatizējot darba dienu, brīvdienu, nostrādāto stundu, maiņu un virstundu pārvaldību. Šāda iespēja padara darba ikdienu ērtāku gan darbiniekiem, gan personāldaļas vadībai.

Odoo ļauj nosūtīt algas aprēķina lapu, katram darbiniekam uz e-pastu, atspoguļojot visas pozīcijas.


​Darba algas aprēķināšanas modulis ir savienojams ar grāmatvedības moduli un automātiski atjauno ierakstus, saistītus ar algu izmaksām.

​Kāpēc izvēlēties Odoo cilvēkresursu pārvaldībai?

​Esam apskatījušies vairākas lietotnes, kas palīdz personālvadības procesu padarīt ikdienā vienkāršāku un efektīvāku. Kā varam redzēt, šis process ir daudz komplicētāks nekā sākumā varētu šķist. Odoo ir iebūvēta funkcionalitāte, balstoties uz labāko praksi, ko sniedz ar atgriezenisko saiti Odoo lietotāji. Tam pierādījums ir ikgadējie sistēmas atjauninājumi un uzlabojumi, kas tiek iekļauti jaunākās sistēmas versijās.

Izvēloties Odoo kā savu programmatūras nodrošinājumu, jūs iegūsiet sistēmas, kas spēj mērogoties un attīsties līdz ar jums, palielinot nepieciešamo funkcionalitāti.

Savukārt mēs, Midis, esam sertificēti Odoo sistēmas integrētāji. Integrējot sistēmu, saviem klientiem izstrādājām lokālus risinājumus, un kā viens no tiem ir darba algas aprēķināšana.

​Meklējat cilvēkresursu pārvaldības sistēmu?

​Piesakiet bezmaksas konsultāciju!


Kāpēc uzņēmumam būtu jāizvēlas izstrādāt mobilo lietotni, izmantojot Flutter?