Datu ezeru priekšrocības biznesam

​Datu ezerus izmanto visu lielumu un nozaru uzņēmumi, lai labāk izprastu savus datus. Lai gan šis termins ir jauns, koncepcija nav jauna. Datu ezeri pastāv jau daudzus gadus.

​Datu ezeru tehnoloģija ir attīstījusies, taču tās pamatā ir viens pamatjēdziens: datu ezerā tiek glabāts, pārvaldīts un apstrādāts milzīgs daudzums nestrukturētu datu, kas glabājas tiešsaistes sistēmā.

​Kas ir datu ezers?

​Datu ezers ir strukturētu un nestrukturētu datu kopums, ko var izmantot analīzei, tendenču noteikšanai vai lēmumu pieņemšanai reālā laikā. Tā ir visu potenciāli noderīgo datu krātuve, kas var tikt iegūta no mūsu biznesa sistēmām.

Termins "datu ezers" bieži tiek lietots savstarpēji aizvietojami ar "lielajiem datiem" vai "mākoņdatošanas lielajiem datiem", taču starp šiem terminiem ir dažas atšķirības:

  • Lielie dati: Lielie dati attiecas uz pieaugošo digitālās informācijas apjomu un apjomu, ko rada patērētāju ierīces, sociālie mediji un citi avoti. Tas ietver arī šīs informācijas vākšanu, analīzi un uzglabāšanu, lai iegūtu ieskatu, kas palīdz uzņēmumiem pieņemt labākus lēmumus par savu darbību.
  • Mākoņdatošana, kas balstīta uz lielajiem datiem: Mākoņdatošana lielajiem datiem ir mākoņdatošanas resursu izmantošana, lai palīdzētu darbināt liela mēroga lietojumprogrammas, piemēram, Hadoop kopas un citas sistēmas, kas paredzētas ātrai liela apjoma nestrukturētu un daļēji strukturētu datu apstrādei.

​Datu ezeros bieži vien ir vairākas dažādu datu veidu apakškopas:

  • Neapstrādāti dati: Tie ir neapstrādāti, nestrukturēti dati, kas vēl nav analizēti vai attīrīti. Tie var būt faili diskā, sensori un ierīces visā uzņēmumā, ieraksti sociālajos tīklos utt.
  • Analizētie dati: Neapstrādātus datus var attīrīt, lai tos sagatavotu analīzei. Piemēram, pieņemsim, ka jums ir attēla fails ar daudziem trokšņiem fonā vai graudainu attēlu priekšplānā. Tādā gadījumā, iespējams, vēlēsieties nošķirt šīs divas lietas, pirms apsvērt, vai ir vērts veikt turpmāku apstrādi, lai iegūtu noderīgas atziņas.
  • Konsolidētie rezultāti: Dažreiz neapstrādātie dati nesatur pietiekami daudz informācijas, lai veiktu precīzu analīzi; tie nesniedz pietiekamu kontekstu vai konteksts nav viegli pieejams; vai arī ir pārāk daudz mainīgo lielumu, kas jāņem vērā, analizējot tos mērogā, piemēram, pārāk daudz pikseļu katrā pikselī.

​Šādos gadījumos konsolidētie rezultāti var palīdzēt samazināt laiku un izmaksas, vienlaikus sniedzot vērtīgu ieskatu jūsu uzņēmuma pieņemtajos lēmumos.

​Datu ezeru priekšrocības biznesam

​Datu ezeri ir nākamais solis datu pārvaldībā. Datu ezerā visi dati ir vienuviet, un tiem var piekļūt ikviens. Jūs varat analizēt datus jebkurā laikā - gan pirms mēneša, gan rīt.

Datu ezeri sniedz daudz priekšrocību uzņēmumiem, kas vēlas iegūt jaunu ieskatu savās datu kopās:

  • Labāk izmantot esošos resursus: Lielu datu apjomu pārvaldība var būt laikietilpīga un dārga. Izmaksu ietaupījums, kas saistīts ar datu ezeru, nevis tradicionālo datņu glabātuvi, varētu būt iemesls, kādēļ organizācijām būtu vērts ieguldīt datu ezerā.
  • Uzlabot lēmumu pieņemšanas spējas: Organizācijas spēja pieņemt lēmumus, pamatojoties uz zināšanām, ir ļoti svarīga tās panākumiem. Jo vairāk informācijas organizācijai ir par tās klientiem, produktiem vai pakalpojumiem, jo labāk tā var tos apkalpot un nodrošināt tiem vērtību. Datu ezers nodrošina piekļuvi visai informācijai, kas var palīdzēt organizācijai ātrāk nekā jebkad agrāk pieņemt labākus lēmumus.
  • Biznesa izlūkošana: Analizējot šo informāciju, uzņēmumi gūst piekļuvi vērtīgām atziņām, kas var palīdzēt pieņemt labākus biznesa lēmumus.
  • Lielo datu analīze: Datu ezerus var izmantot arī lielo datu analīzes projektiem, ļaujot organizācijām ātri un viegli analizēt lielus datu apjomus.

​Esat digitālās transformācijas ceļā?

Piesakiet bezmaksas konsultāciju un mēs atradīsim labāko risinājumu!

Pieteikt


Pārvaldiet savu noliktavu un visus biznesa procesus vienkāršāk ar Odoo