Kā iespējams vienkāršā veidā apgūt programmēšanas pamatus un kļūt par robottehnikas operatoru?

​Mēs esam izstrādājuši inovatīvu apmācību programmu „Innovation reality 4.0”. Tā ir programma ar samazinātu robota darbstaciju myCobot. myCobot ir lieliska iespēja sākt savu ceļu uz IT un automatizācijas pasauli īpaši saprotamā formātā, kas ir piemērots gan skolēnu apmācībai un attīstībai, gan programmēšanas principu apgūšanai vecākajai paaudzei.

​Šī unikālā mūsu attīstāmā apmācību programma un platforma ir paredzēta pedagogiem, lai apgūtu zināšanas robotikā, kas tiek izmantotas rūpniecībā (autobūve, farmācija) un programmēšanas valodās. Programma ļauj apgūt prasmes maksimāli īsā laikā, izmantojot darbstaciju, kura šobrīd sver mazāk nekā 1 kg.

​Veidojot apmācību programmu, mēs balstāmies uz mūsu pieredzi, kas ir iegūta izstrādājot un integrējot IT risinājumus (ERP, CRM, SaaS) dažādās industrijās – autobūve, farmācija, metālapstrāde utt. Daudzi šo nozaru darbinieki ikdienā saskaras ar paaugstināta riska uzdevumiem, kas var kaitēt veselībai. Robotizācija var samazināt negadījumu skaitu un paaugstināt izpildāmā darba efektivitāti un kvalitāti, izslēdzot cilvēciskā faktora kļūdas.




Unikāls industriālais dizains

Izskatās un strādā kā industriālais robots, bet sver nieka 850 gramus. Modulārais dizains ļauj neuztraukties par bojājumiem un problēmām.



Krāsu displejs un LED matrica 

320 x 240 pikseļu krāsu displejs ļauj kontrolēt robota darbību vai var būt izmantojams jebkuras informācijas radīšanai. Otrs LED displejs attēlo robota statusu un var būt izmantojams jebkuram signālam.



LEGO konektors robota bāzē un atlokā

Ar LEGO palīdzību iespējams simulēt, prototipēt un modelēt gan mehānismus, gan citas ierīces ātri, lēti un bez speciālām zināšanām.




Plaša programmēšanas iespēju un metožu izvēle

M5 Stack, kas ir robota „smadzenes”, sniedz iespēju izmantot dažādus programmēšanas principus un valodas: gan vizuālas algoritmizācijas, gan reālo programmēšanas valodu (Python, C++). 

Inovatīva apmācību programmu “Innovation reality 4.0” un myCobot darbstacija.

​Šodien mēs ieejam jaunā ērā, un mums ir iespēja mācīties vadīt robotus attālināti, nespiežot mums būt klātienē rūpnīcā vai jebkur, kur atrodas robottehnika. Viss, kas nepieciešams – aprīkot fizisko telpu, kurā atradīsies myCobot. Pēc tam apgūt šīs tehnoloģijas būs iespējams gan klātienē, gan attālināti, pieslēdzoties darbstacijai. Jebkurš skolēns bez priekšzināšanām varēs ar rokas palīdzību noteikt robotam darba instanci, neizmantojot programmēšanas zināšanas vai sarežģītu procesu darbināšanu. Robots darbstacijas ietvaros iegaumē katra skolēna veidotās instances, mācās un nodrošina uzvedības manieres, ko nākotnē varēs izmantot katrs nākamais skolēns. Šādā veidā robotam veidojas zināšanu bāze, uz kuras pamata robots var piedāvāt optimizēt citu iekārtu, apmācīt mehānismu objektu pārvietošanā, prototipēšanā un modulēt simulēšanu.

Pateicoties AWS ​mākoņu risinājuma mašīnmācīšanās servisam, robots ar katru reizi kļūst gudrāks, un nākotnē varēs piedāvāt dažādus risinājumus. Līdz ar to programmatūra automātiski izveido darba virsmas koordinātes un ar ieprogrammēto algoritmu bloku palīdzību piedāvā variantus robota palaišanas realizācijai. Ar šo visu iespējams uzsākt darboties jau šodien, izmantojot mūsu metodiku un inovatīvo apmācību programmu, izveidojot myCobot darbstaciju.

Trīs apmācību pamati


Loģika

​Programmēšana balstās uz loģikas pamatiem. Bez loģikas:

  • nav algoritmu;

  • nav programmēšanas valodu;

  • ​nav darba procesu.

Algoritmi

​Programmēšana balstās uz algoritmiem. Pareiza algoritmu izmantošana nodrošina iespēju sasniegt jebkuru mērķi tik efektīvi, cik tas ir iespējams ar minimālu enerģijas patēriņu un efektīvāko iznākumu, kas noved pie izdevumu samazināšanās.

Programmēšana

​Robota programmēšanai tiek izmantota viena no formālajām programmēšanas valodām (piemēram, Python vai C++). Programmēšanas valodas izvēle tiek ierobežota tikai ar izmantojamo tehnoloģiju un ierīču izvēli.

​Mēs dodam iespēju iemācīties domāt loģiski, izstrādāt un pielietot gatavus algoritmus. Kā arī, pateicoties AWS mākoņu risinājuma mašīnmācīšanās servisam, robots apmācoties veidos jaunus algoritmus. Šajā apmācību programmā robotu programmēšanai mēs izmantojam vizuālos blokus.

Robots un programmas, ar kurām tas strādā, ļauj veidot visdažādākās mācību pieejas. No vieglākas robota kustību programmēšanas līdz augstākā līmeņa programmēšanai, kurā tiek izmantotas programmēšanas valodas (piemēram, Python).

Kāpēc Python programmēšanas valoda?

Robotu programmēšanā tiek izmantotas tādas pamatvalodas kā Python un C++. Python šodien ir viena no pasaulē populārākajām programmēšanas valodām. Šī valoda ir interesanta tirgum, un mēs kā IT uzņēmums sekojam pasaules tendencēm. Šī valoda pie mums uzņēmumā tiek izmantota arī pielāgotu biznesa sistēmu risinājumu izstrādē, kā arī vienā no Midis pamatvirzieniem – Odoo ERP ​integrēšanā. Odoo ir atvērtā koda platforma, kuras pamatvaloda ir Python. Mēs zināšanas un prasmes šajā valodā pielietojam, kad mūsu klientam nepieciešams apmierināt viņa biznesa īpašās vajadzības, ko mēs sasniedzam, pateicoties Python programmēšanas valodas prasmēm, izstrādājot un integrējot papildu funkcionalitāti Odoo sistēmā.

Programmatūras izstrādē, izmantojot Python valodu, iespējams integrēties ar robottehniku un  IoT (angļu valodā – lietu internets). Šīs iemaņas iespējams pielietot momentāni reāllaikā ar fiziskām ierīcēm, robotiem un mūsu darbstaciju, kas palīdz apgūt programmēšanas pamatus un pielietot tos dzīvē.

Kas ir „Industrija 4.0”?

​Ceturtā industriālā revolūcija ir nozares pilnīga digitalizācija, kuras galvenais princips ir savienot mehānismus un to vadības sistēmas, lai attīstītu viedos tīklus kopējā ķēdē, kur iespējams organizēt, kontrolēt pašapkalpošanos, ražošanas procesu vadību, lielapjoma informācijas apstrādi, kas palīdz analizēt un optimizēt ražošanu. Viss mehānisms prot patstāvīgi apmācīties un ievākt informāciju vadības ziņojumiem. Jau šodien investējot šāda veida procesu integrēšanā, var padziļināti analizēt un optimizēt ražošanu. Rezultātā mēs varam nonākt līdz izmaksu samazināšanai.

​Šis pilotprojekts ir izstrādāts kopā ar uzņēmumu Robologic. Midis un Robologic ir Robologic group sastāvā. Šīs grupas mērķis ir ražošanas procesu optimizācija un automatizācija, izmantojot Industrijas 4.0 integrēšanu.

Nākotnes plāni

​Šobrīd mēs plānojam platformu attīstīt un kā pirmo pilotprojektu realizēt tepat dzimtajā pilsētā Rēzeknē, mēreni pārejot uz novadu un sasniedzot visu Latviju, katru skolu un tehnikumu.

​Jaunajā versijā mūsu darbstacija iekļaus sarežģītākus robotus, kas ir pielāgojami tādam darbam kā metināšana. Mēs plānojam atvērt vairākas fiziskas mācību darbstacijas skolās ar iespēju pieslēgties un mācīties attālināti.

​Galvenā ideja ir izveidot robottehnoloģiju akadēmiju. Šī platforma ļaus pasūtīt fiziskus robotus skolām, kas aprīkos darbstaciju, lai varētu veikt apmācību. Tiks piedāvāta iespēja pieslēgties arī attālināti laboratorijām, kuras būs aprīkotas ar fiziskām darbstacijām ar robotiem, kur uzdoti pirmsalgoritmi, kas ļaus sajust to, kā darbojas robots.

​Vai vēlaties spert pirmos soļus robotu pasaulē?

Vēlaties uzzināt vairāk par apmācību programmu vai industrijas robotizāciju? Sazinieties ar mums un vienosimies par iespējām!


Noliktavas pārvaldība e-komercijas sistēmā