Kāpēc izvēlēties .NET nākamajam produkta izstrādes projektam?

​Kvalitatīvu programmatūras produktu izstrāde ir neatņemama uzņēmuma izaugsmes stratēģijas sastāvdaļa, taču atrast pareizos rīkus un tehnoloģijas šī mērķa sasniegšanai var būt sarežģīti. .NET tehnoloģija ir kļuvusi par vienu no populārākajām izvēlēm jaunu produktu izstrādes projektiem, un ir viegli saprast, kāpēc .NET padara kvalitatīvu lietojumprogrammu izveidi vienkāršāku.

Tā izstrādātājiem piedāvā plašas programmēšanas iespējas un apstrādā dinamiskus un nedinamiskus datus. Kopš tās ieviešanas .NET joprojām ir vispopulārākā izstrādes platforma, kas pat ieguvusi labākās atvērtā koda platformas un populārākās atvērtā koda platformas titulus.

​Šeit mēs aprakstīsim, kā izmantot .Net jūsu nākamajā produkta izstrādes projektā.

Saturs

​Kas ir .Net?

​.Net ir jauna tehnoloģija, kas ļauj veidot lietojumprogrammas Microsoft Windows platformai. .Net arhitektūra un programmēšanas modelis ir balstīts uz C#, kas ir populārākā objektorientētā programmēšanas valoda. Jūs varat izmantot to pašu valodu, lai izstrādātu programmas operētājsistēmai Windows vai citām platformām, tostarp tīmekļa lapām, mobilajām ierīcēm un serveriem.

​Tā kā .Net ir atvērtā pirmkoda tehnoloģija, to izstrādā daudzi uzņēmumi visā pasaulē, tostarp Microsoft un citi lielākie programmatūras ražotāji. Tas nozīmē, ka jums ir pieejami dažādi ietvari, bibliotēkas un rīki, kas var padarīt jūsu programmēšanu ātrāku un pieejamāku.

​.Net Framework ir programmatūras kopums, kas izstrādāts, lai atvieglotu lietojumprogrammu izstrādi, izvietošanu un darbību Microsoft platformā. Tas ir jaudīgs, bet vienlaikus viegli lietojams ietvars, ko ir ieviesuši daudzi uzņēmumi visā pasaulē.

.Net Framework nodrošina virkni rīku, kurus izstrādātāji var izmantot, izstrādājot lietojumprogrammas .Net platformai. Tie ietver:

  • Visual Studio IDE operētājsistēmām Windows un macOS X
  • C# kompilators
  • Visual Basic and VB.NET compilers
  • XML parseru bibliotēka
  • ​WCF (Windows Communication Foundation) ietvars

​.NET galvenās priekšrocības

​1. .NET Core ir atvērtā koda programmatūra

​.NET Core ir atvērtā pirmkoda ietvars, kas palīdz izstrādātājiem radīt starpplatformu lietojumprogrammas. .NET Core atbilst .NET standartam, kas nozīmē, ka to var darbināt jebkurā ar .NET saderīgā operētājsistēmā, piemēram, Windows 10, macOS vai Linux.

​Izstrādātāji var izvēlēties starp 2 dažādām .NET Core versijām:

  • .NET Core pirmā versija ir balstīta uz Mono projektu. Tā darbojas operētājsistēmās Windows, Linux un macOS, turklāt atbalsta arī iOS ierīces. Mono ir komerciāls programmatūras uzņēmums, kas saviem produktiem piedāvā komerciālu atbalstu. Tomēr komerciālais atbalsts nav saistīts ar licences maksu galalietotājam.
  • ​.NET Core otrās versijas pamatā ir atklātā koda Mono projekts, kas nozīmē, ka jums nav jāmaksā nekas, ja vēlaties savā projektā izmantot šo Mono versiju. Uzņēmums Microsoft ir izveidojis šo versiju kā atvērtā koda alternatīvu Mono. To var izmantot ikviens, kas vēlas veidot starpplatformu lietojumprogrammas, izmantojot programmēšanas valodas C# vai F#.

​2. .NET Core ir elastīgs un viegls

.NET Core ir viegla .NET implementācija, kas ietver izpildmehānismu un kompilatoru, bet ne visu pamatprogrammu. Tā ir ideāla izvēle, lai veidotu lietojumprogrammas serverī, kurām nav nepieciešama liela instalācijas bāze vai kuras ir paredzētas mobilajām ierīcēm.

Atšķirības starp .NET Core un pilnu .NET Framework
Pilnā .NET Framework versija nodrošina bagātīgu sistēmu darbvirsmas lietojumprogrammu, tīmekļa serveru, datu piekļuves slāņu un konsoles lietojumprogrammu izveidei..

With .NET Core, you still get access to the same broad .NET framework that you love, but it's a tiny 2MB download. And it includes some new features such as ASP.NET 5 and WebExtensions, explicitly designed for server-side development and browser-based apps.

.NET Core kodols ir viegls, un tas nozīmē, ka tas darbojas ātri tādās jaudīgās ierīcēs kā tālrunis vai planšetdators. To var izmantot arī kā daļu no daudzlīmeņu tīmekļa lietojumprogrammu paketes, kurā ir HTTP backend un augstākā līmeņa lietojumprogramma tās priekšā.

​Izmantojot .NET Core, Microsoft ir izmantojusi šo esošo platformu un atteikusies no lielākās daļas tās funkciju, lai izveidotu rīku kopumu, kas ir vairāk piemērots modernu tīmekļa lietojumprogrammu izstrādei. Rezultātā ir radīta atvieglota visas sistēmas Framework versija, ko var izmantot mobilo lietotņu veidošanai vai neliela mēroga vietņu izveidei, kurām nav nepieciešams pārāk daudz atmiņas vai apstrādes jaudas.

​3. .NET Core ir starpplatformu risinājums

.NET Core ir starpplatformu risinājums. .NET Core darbojas operētājsistēmās Windows, macOS un Linux. .NET Core jau no pašiem pamatiem ir izstrādāta tā, lai tā būtu daudzplatformu formātā. Jūs varat rakstīt kodu vienu reizi un izvietot to vairākās operētājsistēmās. Neatkarīgi no tā, kāda veida ierīci izmanto jūsu lietotāji, ja viņiem ir dators ar interneta savienojumu, viņi var palaist jūsu lietojumprogrammu.

​.NET Core ir plaša bibliotēku kolekcija, kas tiek izmantota, lai izstrādātu lietojumprogrammas operētājsistēmām Windows, macOS vai Linux. Tajā ir daudz vērtīgu komponentu, piemēram, nevajadzīgo datu savācējs, ko izmanto lielākā daļa pārvaldīto valodu, piemēram, C# un Visual Basic. Saskaņā ar MIT licenci .NET Core ir bezmaksas un atklātā pirmkoda programmatūra. .NET Core ir vienkārša un jaudīga konfigurācijas sistēma, kas paredzēta mākoņdatošanai, lai viegli atbalstītu vairākas vides.

​4. .NET ir viegli uzturams

Tā kā .Net ir atvērtā koda projekts, tas tiek regulāri atjaunināts ar jaunām versijām, tāpēc jums nav jāuztraucas par sistēmas uzturēšanu. Varat lejupielādēt jauno versiju un instalēt to, neuztraucoties par savietojamības problēmām.

​Tas arī atvieglo izstrādātājiem, kas veido lietojumprogrammas ar .Net, atjaunināt programmatūru, kad sistēmā kļūst pieejamas jaunas funkcijas. Izstrādātāji var izmantot savas esošās zināšanas par programmēšanas valodām un rīkiem, piemēram, Visual Studio, lai izstrādātu lietojumprogrammas ar .Net, izmantojot pazīstamus programmatūras izstrādes procesus.

​5. .NET Core ir vienkārša un jaudīga mākoņa konfigurācijas sistēma, kas izstrādāta, lai viegli atbalstītu vairākas vides.

.NET Core ir vienkārša un jaudīga konfigurācijas sistēma, kas piemērota mākoņiem un ir izstrādāta, lai efektīvi atbalstītu vairākas vides.

.NET Core rīki nodrošina vienkāršu, bet jaudīgu lietojumprogrammas konfigurēšanas sistēmu, kas ļauj viegli konfigurēt lietojumprogrammas izpildes vidi. Tas ietver kultūras informāciju, laika joslas iestatījumus, lietotāja akreditācijas datus un daudz ko citu.

Tā ļauj definēt izvietošanas iestatījumus, piemēram, vides mainīgos un komandrindas karodziņus, un nodrošināt, lai katra vide tiek iestatīta vienādi.

.NET Core atbalsta arī dažādus izvietošanas modeļus, kas palīdz pārvaldīt lietojumprogrammas dzīves ciklu. Tie ietver:

  • Dzimtā kompilācija: Savu lietojumprogrammu kompilējiet un iepakojiet Windows, macOS vai Linux izpildāmajos failos.
  • Tīmekļa vietnes montāža: Izveidojiet izpildāmas tīmekļa lietojumprogrammas, kas darbojas jebkurā platformā, kas pašlaik atbalsta Web Assembly: Chrome, Firefox, Edge.
  • AppImage: Izveidot izplatāmus paketes, ko var instalēt Linux sistēmās, izmantojot AppImageKit.

Šo rīku var izmantot arī, lai izveidotu patstāvīgus Azure Kubernetes Service (AKS) klasterus, kas ir gatavi darbam pēc pieprasījuma. AKS klasteris tiks iepriekš nodrošināts ar nepieciešamajiem programmatūras komponentiem, kas nepieciešami jūsu lietotnes mikropakalpojumiem: Docker Engine un K8s Manager.
Tas ļauj klientiem viegli izvietot savas lietotnes Azure, pašiem neapsaimniekojot infrastruktūru un neveicot nodrošināšanu.

​6. .NET Core ļauj izmantot jauno C# savā izstrādē.

.NET Core ļauj izmantot jauno C# savā izstrādē. .NET Core ir jauns Microsoft programmēšanas ietvars, kas atvieglo .NET lietojumprogrammu izveidi un palaišanu Linux un Mac OS X operētājsistēmās. .NET Core ir atvērtā koda projekts, kas nozīmē, ka to var brīvi izmantot, modificēt un izplatīt. Tā ļauj izstrādātājiem radīt lietojumprogrammas, ko var darbināt operētājsistēmās Windows, Linux un Mac OS X. Tā atbalsta arī mobilās ierīces, piemēram, iOS un Android.

.NET atvērtā koda raksturs ļauj izstrādātājiem izmantot jaunākās tehnoloģijas, piemēram, C# vai Visual Basic. Izstrādātāji var izmantot arī Node.js ar Node Package Manager (NPM), lai veidotu tīmekļa lietojumprogrammas, izmantojot JavaScript bibliotēkas, piemēram, jQuery vai AngularJS.

C# ir objektorientēta programmēšanas valoda, ko Microsoft izstrādāja Windows un citām platformām paredzētu lietojumprogrammu izstrādei. Jaunākajā C# versijā, kas izdota 2016. gadā, kā bāzes izpildes vide, tiek izmantota .NET Framework 4.6.

​Jaunākā C# versija ir izstrādāta tā, lai to varētu izmantot dažādās platformās, tostarp Windows, Linux un Unix sistēmās un mobilajās ierīcēs, piemēram, viedtālruņos un planšetdatoros. Tā kā tā ir daļa no Microsoft produktu saimes, varat sagaidīt stabilu veiktspēju pat tad, ja to darbināt mazāk jaudīgā sistēmā, piemēram, viedtālrunī vai planšetdatorā.

​7. .NET uzlabo produktivitāti

.NET Framework ir ideāls risinājums labāku produktu izstrādei. .Net rīku un programmatūras produktivitāte ir daudz augstāka nekā citās ietvarstruktūrās, piemēram, PHP un Java. Tas ir tāpēc, ka .Net ietvara izmantošana padara kodēšanu daudz vieglāku, ātrāku un vienkāršāku.

.NET Framework nodrošina arī daudzas funkcijas, kas ļauj izstrādātājiem izveidot sarežģītākas lietojumprogrammas ar mazāku kodu. Piemēram, varat izmantot Visual Studio, lai rakstītu kodu, kas ir vieglāk lasāms un vieglāk saprotams. Turklāt jūs varēsiet izmantot dažādus Visual Studio pieejamos rīkus, piemēram, IntelliSense funkciju, uzlabotas atkļūdošanas iespējas u. c.

​.Net Framework nodrošina arī lielāku lietojumprogrammas drošību salīdzinājumā ar citām platformām, piemēram, ASP vai PHP. .Net Framework ļauj ierobežot piekļuvi noteiktām lietojumprogrammas jomām atkarībā no tā, kam ir piekļuves tiesības kādam uzdevumam jūsu lietojumprogrammā.

​8. Plaša kopiena

.NET Framework ir plaša izstrādātāju kopiena. Tas dod jums iespēju atrast piemērotus cilvēkus, kas ar jums sadarbosies. Varat arī lūgt palīdzību, ja neesat pārliecināts par kādu jautājumu, jo kopiena ir labvēlīga un palīdzēs jums.

.NET Framework ir plaša platforma ar daudzām iespējām, kas padara to ļoti noderīgu programmatūras izstrādes projektos. Tā atbalsta visu veidu valodas un platformas, tādējādi atvieglojot izstrādātājiem tās izmantošanu savos produktos.

​Visual Studio IDE nodrošina rīkus, kas ļauj kodēt ātrāk un vieglāk nekā jebkad agrāk. Daži no šiem rīkiem ietver IntelliSense, atkļūdošanas funkcijas, statisko koda analīzi un refaktorizēšanas funkcijas. Šie rīki nodrošina lielisku platformu augstas kvalitātes programmatūras lietojumprogrammu izveidei, kas labi kalpos savam mērķim.

​Kāpēc izvēlēties .Net savam nākamajam projektam?

​.NET ir vispopulārākā platforma lietojumprogrammu izveidei, izvietošanai un darbināšanai operētājsistēmā Windows. .NET ietvars nodrošina bagātīgu API kopumu, kas ir noderīgs jebkuras lietojumprogrammas izveidei.

.NET platforma nodrošina:

  • ASP.NET Web API: An extensible web API framework that supports building HTTP-based services for clients using any language or Framework. Web API can be integrated into existing applications or used as a standalone service.
  • Azure: mākoņu platforma, kas ļauj viegli izveidot, izvietot, pārvaldīt un paplašināt lietojumprogrammas. Azure nodrošina plašu skaitļošanas, tīkla un uzglabāšanas iespēju kopumu. Tā ļauj veidot risinājumus, kas aptver vairākus datu centrus, līdzīgi kā tas būtu tradicionālo lokālo izvietojumu gadījumā.
  • Visual Studio - Microsoft vadošais izstrādes rīks, ko katru dienu izmanto miljoniem izstrādātāju visā pasaulē, lai izstrādātu lietojumprogrammas visām platformām, izmantojot vairāk nekā 50 valodas, piemēram, C#, Visual Basic .NET, VB6, F#, JavaScript un citas. Visual Studio ir bezmaksas izdevums Community Edition un maksas izdevums Professional Edition.

​Līdz ar .NET 4.5 versijas iznākšanu ir pieejama .NET 4.5 tehnoloģijas otrā paaudze. Šī jaunā versija piedāvā vairākas jaunas funkcijas, uzlabojumus un kļūdu labojumus, kas palīdz ātrāk rakstīt labāku kodu:

  • Language Integrated Query jeb LINQ: Tas ļauj veikt sarežģītus vaicājumus pret SQL Server datubāzē vai citā tradicionālā datu avotā saglabātajiem datiem.
  • Dynamic Language Runtime (DLR): Tas ļauj izstrādātājiem izveidot dinamiskās valodas, piemēram, F#, IronPython un J#, izmantojot CLR.
  • Enhanced debugging experience: Visual Studio 2012 piedāvā jaunas atkļūdošanas funkcijas, piemēram, pārrāvuma punktus, izņēmumu apstrādi un pārkāpt/pāriet komandās, kas padara izstrādi intuitīvāku.

​Noslēgumā

Par laimi, .NET nodrošina elastību un platformu, kas nepieciešama nākamajam projektam. Ir vairāki iemesli, kādēļ .NET ir daudzu izstrādātāju izvēle, un tūkstošiem uzņēmumu jau ir izvēlējušies to savu projektu vajadzībām. Taču jūsu ziņā ir izlemt, kā vislabāk sasniegt jūsu projekta mērķus. .NET piedāvā kaut ko ikvienam, neatkarīgi no tā, vai jūs meklējat tradicionālās Windows platformas vai Xamarin. Atvēliet laiku, lai iepazītos ar dažādiem līdzekļiem un noskaidrotu, kurš no tiem ir piemērots jūsu komandai un klientiem.

​Vai ir Jums ir nepieciešams izveidot lietojumprogrammu?

​Sazinieties ar mums!


Datu ezeru priekšrocības biznesam