Kāpēc uzņēmumam būtu jāizvēlas izstrādāt mobilo lietotni, izmantojot Flutter?

​Tā kā mobilo lietotņu skaits tirgū turpina pieaugt, izstrādātājiem ir kļuvis gandrīz neiespējami iekļūt lietotņu izstrādes nozarē. Uzņēmumi meklē alternatīvas, kas tiem palīdzētu apsteigt konkurentus, jo īpaši, ja tie vēlas konkurēt ar lielākiem uzņēmumiem, piemēram, Google.

​Izmantojot Flutter, varat izmantot jebkuru esošo C++ kodu bāzi - tas nozīmē, ka jums ir piekļuve Al. Kāpēc uzņēmumam vajadzētu izvēlēties izstrādāt mobilo lietotni, izmantojot Flutter? Šajā rakstā mēs apspriedīsim, kāpēc uzņēmumiem būtu jāizstrādā mobilās lietotnes, izmantojot Flutter.

Saturs

​Kas ir Flutter?

​Flutter ir atvērtā koda mobilo lietotņu izstrādes ietvars operētājsistēmām iOS, Android un macOS. Tā ir rakstīta Dart valodā, kas nozīmē, ka to var izmantot visās trijās platformās.

​Izmantojot Flutter, varat izveidot skaistas lietotnes, kas darbojas jebkurā tālrunī vai planšetdatorā, nesamazinot veiktspēju un funkcijas.

Sistēmas funkcijās ietilpst:

  • Jaudīgs izkārtojuma dzinējs ļauj viegli izveidot jebkuras sarežģītības pakāpes lietotāja saskarnes.
  • Material Design atbalsts, kas atvieglo lietotnes izstrādi, nodrošinot piekļuvi komponentu un logrīku kopumam, kas optimizēts gan ātrumam, gan veiktspējai mobilajās vidēs.
  • Material Design atbalsts, kas atvieglo lietotnes izstrādi, nodrošinot piekļuvi komponentu un logrīku kopumam, kas optimizēts gan ātrumam, gan veiktspējai mobilajās vidēs.
  • ​Bagātīga logrīku kolekcija, kas palīdz ātri un viegli izveidot jaudīgas lietotāja saskarnes.

​Kā darbojas Flutter?

​Flutter ir starpplatformu mobilo lietotņu SDK, kas nodrošina vienkāršu veidu, kā veidot mobilās lietotnes, izmantojot Dart iespējas.

Tas ļauj rakstīt lietojumprogrammas Dart un palaist tās iOS un Android operētājsistēmās, neprasot nekādu backend kodu vai citus pakalpojumus. Tas piedāvā arī daudzus izstrādātāja rīkus, tostarp atkļūdošanas programmu, funkciju life to reload, karsto ielādēšanu un citus.

​Flutter galvenā atšķirīgā iezīme ir tā starpplatformu raksturs: to var darbināt iOS un Android ierīcēs. Tas nozīmē, ka jums nav jāizvēlas starp izstrādi vienai vai otrai platformai - Flutter varat izmantot abās, kas ir īpaši noderīgi, ja jūsu uzņēmumā ir vairākas komandas, kurām vienlaicīgi jāveido dažādas vienas un tās pašas lietotnes versijas.

​Kāpēc Flutter ir tik populārs?

Flutter ir tik populārs, jo tas ir starpplatformu ietvars, kas ļauj viegli izveidot iOS, Android un macOS lietotnes. Izmantojot Flutter, varat izveidot lietotni, kas darbojas jebkurā ierīcē - gan iPhone, gan Android telefonā. Tas ir liels ieguvums izstrādātājiem, kuriem katrai platformai ir jāizveido atšķirīgas lietotņu versijas. Tālāk ir uzskaitīti dažādi aspekti, kas padara Flutter populārāku.

​Starpplatformu ietvars

Flutter ir starpplatformu mobilo ierīču izstrādes ietvars, kas ļauj veidot augstas kvalitātes un augstas veiktspējas lietojumprogrammas iOS un Android operētājsistēmās.

Izmantojot Flutter, varat vienreiz izstrādāt lietotni un kompilēt to, lai tā darbotos operētājsistēmās Android un iOS, izmaiņas nav nepieciešamas. Flutter izmanto programmēšanas valodu Dart, kas izstrādāta tā, lai būtu kodolīga un izteiksmīga, bet vienlaikus viegli apgūstama.

​Flutter mobilās izstrādes pieeja prasa mazāk uzrakstīta koda nekā citi ietvari, piemēram, React Native vai Xamarin. Izmantojot Flutter, varat koncentrēties uz biznesa loģiku, nevis uztraukties par to, kā strukturēt lietojumprogrammu katrai platformai.

​Flutter vienkāršo un paātrina lietojumprogrammu izstrādi

​Flutter ir starpplatformu lietojumprogrammu izstrādes ietvars, kas paredzēts augstas kvalitātes vietējo mobilo lietotņu izveidei un atbalsta iOS un Android. Struktūra ir rakstīta Dart valodā, ko Google ir radījis īpaši ātru un uzticamu lietojumprogrammu veidošanai mobilajās ierīcēs. Ietvarā tiek izmantoti tādi paši rīki kā citās valodās, kas veidotas uz Dart VM, piemēram, JavaScript, Python vai Ruby.

​Flutter ir viegli apgūstams un lietojams

Flutter ir mobilo ierīču izstrādes ietvars, kas ļauj viegli izveidot augstas kvalitātes mobilās lietotnes iOS, Android un citām platformām.

Flutter nodrošina nepieciešamo elastību, lai izveidotu lietotni tieši tā, kā vēlaties. Flutter neierobežo ne koda lielumu, ne ekrānu skaitu, tāpēc varat koncentrēties uz lietotnes izveidi, kas labi darbojas lietotājiem, nevis pārspīlēt ar nevajadzīgām funkcijām tikai tāpēc, ka tās ir pieejamas.

​Tā kā Flutter ir veidots, balstoties uz Google Material Design standartiem un valodu Dart, tas nodrošina izstrādātājiem piekļuvi plašai pārbaudītu komponentu bibliotēkai, tādējādi visu prasmju līmeņu izstrādātājiem ir vieglāk radīt augstas kvalitātes lietotnes, ko lietotāji labprāt izmanto katru dienu.

​Flutter labi mērogo

​Flutter labi mērogo. Tā kā tā pamatā ir Dart, kas ir objektorientēta programmēšanas valoda, varat viegli mērogot savu lietotni dažādiem ekrāna izmēriem vai pat dažādām platformām. Tas nozīmē, ka jums nav jāuztraucas par izmaiņu veikšanu, lai pielāgotos jaunām ierīcēm vai lietotnes versijām.

​Flutter lietotnes nodrošina lielisku lietotāja pieredzi

Flutter ir mobilo lietotņu ietvars, kura programmēšanas valoda ir Dart. Flutter lietotnes nodrošina lielisku lietotāja pieredzi un ir veidotas, izmantojot Google Material Design un Fidgida ietvaru.

​Flutter lietotnes ir viegli izstrādāt un uzturēt, un tās ir labi mērogojamas. Šī ietvarstruktūra atbalsta arī citas valodas, piemēram, Kotlin, Java un Swift.

​Biznesa priekšrocības, izvēloties lietotņu izstrādi Flutter vidē

​Flutter lietojumprogrammu izstrāde nav saistīta tikai ar iOS un Android lietojumprogrammu radīšanu. Flutter pamatelementus var izmantot arī tīmekļa lietojumprogrammu un darbvirsmas logrīku izveidei.

​Ja meklējat veidu, kā veidot starpplatformu lietojumprogrammas, tad, iespējams, vēlaties aplūkot šādas priekšrocības:

​Atbalsts un kopiena

​Lietotņu izstrāde ir nozare, kas nepārtraukti attīstās un mainās. Tāpēc ir svarīgi, lai jūsu produktu atbalstītu kopiena, kas var palīdzēt jums šajā procesā. Ja meklējat dinamisku kopienu, meklējiet tikai Dart valodu. Dart kopiena ir aktīva un plaukstoša - vairāk nekā 200 000 izstrādātāju katru dienu izmanto Dart.

Pamatelementi

Flutter pamatelementi nodrošina elastīgu sistēmu, lai veidotu sarežģītas lietotnes, kas darbojas vairākās platformās. Tie ietver:

  • Flux arhitektūra reaktīvai programmēšanai, kas līdzīga Angular 2.
  • Pārskatu stāvokļa atjauninājumi, kas iespējoti, izmantojot MVVM (Model-View-View-Model).
  • ​Uzstādīšanas sistēma atbalsta ražošanas uzbūvi ar karsto koda ielādi, līdzīgi kā Ruby on Rails.

​Pazīstamā funkcionalitāte

​Izstrādājot lietotnes Flutter, kas balstīta uz Google Flutter ietvara, varat piekļūt tiem pašiem rīkiem un ietvariem, ko izmantojat, veidojot lietotnes citās platformās. Jūs pat varat izmantot jaunās funkcijas, kas pievienotas ietvaram, kad Google tās izstrādā.

​Veiktspēja

Flutter lietojumprogrammu veidošanai izmanto Dart valodu. Dart ir viena no ātrākajām lietotņu izstrādes valodām, un tai ir vairākas priekšrocības mobilo lietotņu veidošanā.

Dart ir viegli rakstīt. Tā sintaktiski ir līdzīga C++, Java un JavaScript valodām, tāpēc varat nekavējoties sākt rakstīt kodu bez lielas piepūles.

Dart ir lielisks veiktspējas atbalsts. Valodā ir iebūvētas bibliotēkas, kas izmanto vietējās Android funkcijas, lai uzlabotu veiktspēju Android ierīcēs un padarītu jūsu lietojumprogrammu vienmērīgi darbināmu pat vecākās ierīcēs ar mazjaudas mikroshēmām vai ierobežotu atmiņu.

​Google Play un citos aplikāciju veikalos visā pasaulē jau ir pieejama liela izstrādātāju kopiena, kas raksta lietotnes Dart valodā. Varat atrast pamācības, piemērus un citus resursus tiešsaistē, uzdot jautājumus vietnē Stack Overflow vai tērzēt ar citiem izstrādātājiem vietnē Discord.

​Pieņemšana nozarē

Flutter ir jauns mobilo lietotņu izstrādes ietvars, kas izstrādāts, lai ļautu izstrādātājiem radīt augstas kvalitātes vietējās lietotnes operētājsistēmām Android un iOS. Flutter nodrošina izstrādātājiem labāku veidu, kā veidot lietotnes, nekā citi SDK (programmatūras izstrādes komplekti).

Flutter produktivitātes priekšrocība ir tā unikālā pieeja lietojumprogrammu veidošanai. Pirms lietojumprogrammas izveides nav jāraksta nekāds kods. Tā vietā jūs velkat elementus uz saskarnes audekla un pēc tam izmantojat animācijas rīku Flux, lai tos animētu.

​Rezultātā tiek nodrošināta vienmērīgāka lietotāja pieredze, un lietotne izskatās tā, it kā tā darbotos uz reālas aparatūras, nevis būtu veidota kā abstrakcijas slānis virs esošās programmatūras.

​Dzīves cikla pārvaldība

Dzīves cikla pārvaldība ir svarīgs mākoņtehnoloģiju infrastruktūras komponents, kas palīdz pārvaldīt lietotnes visā to dzīves ciklā. Izmantojot dzīves cikla pārvaldības funkciju, varat jebkurā brīdī uzraudzīt lietotnes veiktspēju un stāvokli.

Izmantojot dzīves cikla pārvaldību, varat arī izmantot tādus rīkus kā Flutter Dart emulatoru, lai testētu jaunās versijas pirms to palaišanas ražošanas serveros.

Izmantojot Flutter, varat vienreiz izveidot lietojumprogrammu un iekļaut to oficiālajā lietotņu veikalā. Šādā veidā jums ir viena lietotnes versija, kas darbojas jebkurā ierīcē un platformā.

​Tas arī nozīmē, ka jums nav jāuztraucas par vienlaicīgu izstrādi vairākām ierīcēm un platformām. Varat izveidot dažādas versijas katrai no tām atsevišķi un atjaunināt tās atsevišķi.

​Koda struktūra

Ir viegli aizrauties ar to, cik lietotnes izstrāde ir vienkārša. Taču, kad esat gatavs laist produktu tirgū, jums būs nepieciešams uzturēšanas plāns.

Katru reizi, kad veicat izmaiņas, nevarat vienkārši izmest savu kodu un sākt no jauna. Flutter ir izstrādāts ar elastīgu arhitektūru, kas ļauj ātri izvietot jebkurā platformā, pēc vajadzības veikt refaktorizāciju un ar minimālām pūlēm izveidot stabilas lietotnes.

​Flutter dizaina filosofija ir vērsta uz to, kas ir vissvarīgākais - uz lielisku lietotņu izstrādi, nevis uz to, kā tās tiek veidotas. Tas ir veidots, izmantojot Google programmēšanas valodu Dart un tās versiju, ko Google dēvē par "Material Design", kas atvieglo skaistu grafiku un animāciju radīšanu, nesasaistot to ar citu ietvaru noteiktajiem dizaina ierobežojumiem.

​Noslēgumā

​Flutter ir lieliska izvēle uzņēmumiem, kas vēlas izveidot jaunu lietotni. Flutter ir efektīvs rīks, un tam ir pierādīta veiksmīga darbība. Vienmēr ir labāk izmantot pārbaudītu risinājumu, nekā veidot lietotni no nulles, jo īpaši, ja produkts ir ārkārtīgi jauns. Ar Flutter palīdzību šis sapnis var kļūt par realitāti gan jums, gan citiem jūsu uzņēmuma darbiniekiem.

Vēlaties izstrādāt projektu ar Flutter tehnoloģiju?

​Piesakiet bezmaksas konsultāciju!


Biznesa pārveidošana, izmantojot IoT tehnoloģijas