Kāpēc uzņēmumam vajadzētu izvēlēties Agile metodoloģiju nākamajam programmatūras izstrādes projektam?

Pēdējos gados Agile ir kļuvusi par daudzu uzņēmumu iecienītāko programmatūras izstrādes metodi. Tā ir projektu vadības metodoloģija, kas uzsver ātru, pakāpenisku izstrādi un koncentrējas uz biežu augstas kvalitātes programmatūras produktu piegādi.
Viens no Agile popularitātes iemesliem ir tas, ka tā ir piemērota uzņēmumiem, kas izmanto iteratīvu pieeju programmatūras produktu izstrādē.

Kas ir Agile programmatūras izstrādes metodoloģija, kā tā darbojas un kad uzņēmums izvēlas to izmantot? Šajā rakstā tiks aplūkots, kā darbojas Agile programmatūras izstrādes metode, kāpēc uzņēmumiem to vajadzētu izvēlēties un kā to īstenot. Ja jūs interesē Agile programmatūras izstrāde, lasiet tālāk.

Saturs

​Kas ir Agile?

​Agile ir programmatūras izstrādes pārvaldības principu kopums. Šie principi uzsver, cik svarīgi ir reaģēt uz pārmaiņām un piešķirt resursus projektiem tā, lai radītu steidzamības sajūtu un ciešu sadarbību starp visām ieinteresētajām pusēm, tostarp klientiem. Agile uzsver nelielas komandas un tiešas sadarbības nozīmi, kā arī veicina pašorganizāciju, pašizvēli un pašatbildību.

​Agile ir domāšanas veids, ko var piemērot produktu vai projektu vadības procesā vai pat personīgajā attīstībā. To bieži izmanto kopā ar Scrum - programmatūras izstrādes projektu vadības ietvaru. Scrum pamatā ir tādas pamatvērtības kā pašorganizācija, pāru programmēšana un plānošana pēc pieprasījuma. Tā balstās arī uz vairākiem principiem un praksēm, piemēram, ikdienas sanāksmēm, sprintiem un darba uzdevumiem.

​Kā darbojas Agile?

Agile ir ļoti populāra programmatūras izstrādes pieeja. Tas ir iteratīvu un inkrementālu izstrādes procesu kopums, kas palīdz organizācijām elastīgāk un ilgtspējīgāk izstrādāt programmatūru. Bet ar ko šī pieeja atšķiras no tradicionālās programmatūras izstrādes?

Uzzināsim. Agile ir programmatūras izstrādes metodoloģija, kas pirmo reizi tika izmantota 2001. gadā. Agile pamatā ir elastība un ātrums. Tradicionālajā programmatūras izstrādē izstrādātāji veidoja lielu projektu, kas tika uzsākts un pie kura strādāja mēnešiem, dažkārt gadiem. Tas nozīmē, ka izstrādātājiem bija jāparedz viss, kas varētu notikt nākotnē.

Programmatūras projektos vienmēr pastāv iespēja, ka kaut kas var notikt nepareizi vai ka izstrādātājiem var nākties kaut ko mainīt. Tāpēc Agile izstrāde ir tik laba pieeja.

​Agile ir programmatūras izstrādes metodoloģija, kuras mērķis ir palielināt komandas veiklību un spēju reaģēt uz pārmaiņām, vienlaikus nodrošinot klientiem agrīnu un nepārtrauktu vērtību. Agile prakses ietver iteratīvu izstrādi, uz testiem balstītu izstrādi, īsus izstrādes ciklus u. c. Agile metodes, piemēram, Scrum, koncentrējas uz programmatūras piegādi īsās, laika ziņā ierobežotās iterācijās, lai īsā laikā radītu augstas kvalitātes produktu.

​Pielietojamās Agile metodoloģijas programmatūras izstrādes procesā

Programmatūras izstrāde ir sarežģīts process, kurā apvienoti labākie IT un labākie biznesa sasniegumi. Šeit ir izklāstītas Agile metodoloģijas programmatūras izstrādes procesā.

1. Scrum

​Scrum ir ietvars, kas tika izstrādāts 90. gadu sākumā, reaģējot uz nepieciešamību labāk pārvaldīt programmatūras izstrādes procesu. Tās aizsācēji ir Hirotaka Takeuči un Ikujiro Nonaka. Saskaņā ar oficiālo informāciju tās mērķis ir palīdzēt cilvēkiem un organizācijām būt pēc iespējas produktīvākiem. Scrum ir četru pamata lomu, trīs pīlāru un trīs notikumu kopums, kas attēlots Scrum sistēmā.

2. Kanban

Kanban ir vizuāla, elastīga un empīriska procesu kontroles metode, ko izmanto darba vietā. Salīdzinot ar Scrum, Kanban metode ir elastīgāka un vieglāka, strādājot pie konkrētiem uzdevumiem. Tas ir lielisks veids, kā pārvaldīt projektus agrīnā stadijā vai tos, kas tikai sāk attīstīties.

​Šis process ļauj jums noteikt mērķi vai uzdevumu, kas jums ir jāizpilda. Pēc tam jūs izveidosiet kartes, kas atspoguļo šo uzdevumu. Pēc tam šīs kartītes tiks izvietotas uz tāfeles kolonnā. Šis stabiņš atspoguļo darbu apjomu, kas ir jāpaveic. Pēc tam kartītes tiek pārvietotas no kreisās puses uz labo, pamatojoties uz to izpildi. Kad jūs pabeidzat uzdevumu, tas tiek pārvietots pa labi. Kanban mērķis ir pēc iespējas ātrāk pārvietot kartītes pa labi.

3. Scrumbun

​Scrumbun ir viena no populārākajām Agile metodēm, kas strauji kļūst par vispopulārāko. Tas ir vienkāršs, elastīgs un spēcīgs process ar daudzām iespējām. Tas ir viegli saprotams, un tajā nav daudz sarežģītu procesu, kas varētu mulsināt cilvēkus. Scrumbun ir sistēma, ko izmanto gandrīz jebkura projekta organizēšanai un vadībai.

​Agile pieejas priekšrocības

1. Atgriezeniskā saite

​Atgriezeniskā saite ir svarīga jebkuras Agile pieejas sastāvdaļa. Lietotāju un komandas locekļu atsauksmes būtiski ietekmē produktu. Ir svarīgi visas atsauksmes integrēt produkta izstrādē. Jebkurš komandas loceklis var sniegt atgriezenisko saiti produkta īpašniekam par produktu. Produkta īpašnieks pēc tam šīs atsauksmes apspriedīs ar komandu un tad izlems, vai tās jāiekļauj produktā, vai nē.

2. Izmaksu efektivitāte

​Agile pieejai ir daudz priekšrocību, taču, runājot par budžeta plānošanu, tās ir acīmredzamas. Agile projektā nav lielu sākotnējo izmaksu.Jums būs jāiegulda zināma naudas summa, bet vēlāk to varēsiet atgūt. Būtībā jūs radīsiet produktu, pamatojoties uz tirgus vajadzībām, nevis uz fiksētu plānu. Tiek apzināta vajadzība pēc jaunas funkcijas, un jūs varēsiet to izstrādāt un izdot, kad tā būs gatava. Ja jūsu produkts būs veiksmīgs, jūs varēsiet radīt arvien vairāk funkciju. Pat tad, ja tas nebūs ļoti veiksmīgs, jūs joprojām varēsiet to pārdot kādam, kurš to varēs izmantot.

3. Caurspīdīgums

​Agile ir programmatūras izstrādes metode, kurā lielāka vērtība tiek piešķirta programmatūrai, kas darbojas, nevis visaptverošai dokumentācijai un izstrādes veidiem, kas veicina biežu pārbaudi un pielāgošanu. Agile procesi veicina adaptīvu plānošanu, evolucionāru izstrādi un piegādi, laika ziņā ierobežotu iteratīvu pieeju un veicina ātru un elastīgu reakciju uz izmaiņām. Galvenais princips ir bieži piegādāt darbojošos programmatūru, no pāris nedēļām līdz pāris mēnešiem, koncentrējoties uz pareizas lietas izveidi.

4. Elastība un pielāgošanās

​Jebkuras organizācijas stūrakmens ir izveidot produktu, kas atbilst lietotāju vajadzībām. Ņemot vērā to, ka cilvēku skaits, kas izmanto internetu, katru gadu pieaug, šis ir lielisks laiks būt uzņēmuma īpašniekam. Tomēr, lai saglabātu savu aktualitāti, jums ir jāseko līdzi pārmaiņām. Šeit var palīdzēt veikla pieeja. Agile programmatūras izstrāde ir pieeja arvien populārākas programmatūras izstrādei.

5.  Ātrāka piegāde produkcijas videi

​Agile ir programmatūras izstrādes metodoloģija, kas izstrādāta, lai uzlabotu produkta piegādes procesu, nodrošinot optimālāko risinājumu gala lietotājam. Tas ir process, kas ir ļoti elastīgs, un to var izmantot, lai pielāgotos jebkurai uzņēmējdarbības videi. Agile palīdz strādāt efektīvāk, sadalot izstrādes procesu mazākos gabalos, kas ļauj uzņēmumam piegādāt produktus mazākos posmos. Tas nozīmē, ka uzņēmums var regulāri atjaunināt galalietotājus ar produkta atjauninājumiem un var veikt izmaiņas, pamatojoties uz saņemtajām atsauksmēm.

6. Augstāka produkta kvalitāte

​Produkta kvalitāte var ietekmēt vai izjaukt pārdošanu. Ja produkts ir nekvalitatīvs, patērētājs, visticamāk, to nepirks. Tomēr, ja patērētājs iegādājas produktu, ar kuru ir apmierināts, viņš, visticamāk, atcerēsies šo zīmolu un iegādāsies citas šī uzņēmuma preces. Lai panāktu augstu produkta kvalitāti, uzņēmumam vispirms ir jānosaka, kāda veida produktu tas pārdod. Tas ir tāpēc, ka ir dažādi produktu veidi, kuriem nepieciešamas dažādas ražošanas metodes. Kad uzņēmums ir identificējis pārdodamo ražojumu, nākamais solis ir atrast tādu ražošanas metodi, kas ļauj ražot kvalitatīvu un tā standartiem atbilstošu ražojumu.

​Agile komandas dalībnieki

Agile komanda sastāv no komandas locekļiem ar atšķirīgu pieredzi, prasmēm un personībām, kuri var strādāt kopā un ātri reaģēt uz jaunām prasībām. Komandas loceklis var būt programmētājs, testētājs, dizaineris, produkta īpašnieks, arhitekts utt.

Agile komandas mērķis ir izstrādāt vislabāko iespējamo produktu saviem klientiem. Agile komanda cieši sadarbojas un ir atkarīga viens no otra, lai sasniegtu kopīgu mērķi.
Jūsu Agile komandas dalībnieki ir tikpat svarīgi kā pati komanda.

​Nobeigumā

​Agile ir viens no populārākajiem programmatūras izstrādes veidiem mūsdienās. Tam ir daudz priekšrocību, tostarp labāka saziņa, elastība un pielāgošanās spējas. Tā ir lieliska izvēle jebkuram uzņēmumam, jo īpaši tiem, kuriem nākotnē būs jāveic izmaiņas programmatūrā.

Agile metodoloģija tika radīta, lai programmatūras izstrādes komandas varētu labāk reaģēt uz biznesa vajadzībām. Agile komandas var ātrāk reaģēt uz pārmaiņām. Tas var ietaupīt uzņēmumu līdzekļus, jo tiem nav jāiegulda līdzekļi funkcijās, kas var būt kļuvušas liekas vai nevajadzīgas.

​Agile komandām ir arī mazāka iespējamība, ka tās saskarsies ar prasību pārlieku augšanu. Tas notiek, kad projekta apjoms turpina paplašināties un termiņš tiek pārcelts uz vēlāku laiku. Agile komandas arī vairāk koncentrējas uz strādājošas programmatūras izstrādi, un gala rezultāts ir labāki produkti ātrāk.

​Nepieciešama Agile komanda?

​Lai atbildētu uz jautājumiem, kas rūp tieši jums, sazinieties ar mums!


Cilvēkresursu vadība, izmantojot Odoo moduļu komplektu