Kas ir Laravel un kāpēc tas jāizvēlas nākamajam mājas lapas izveides projektam 2022. gadā?

​Mājas lapas izstrādātāji vienmēr meklē labākos PHP ietvarus nākamās paaudzes lietojumprogrammu izveidei. Un daudziem Laravel ir saraksta augšgalā. Tomēr ir attīstījušies daudzi ievērojami ietvari, kas konkurē ar Laravel, kāpēc izvēlēties tieši to? Kāpēc Laravel ir labāks par citiem?

Laravel ir bezmaksas un atvērtā pirmkoda PHP tīmekļa ietvars, ko sākotnēji izveidoja Teilors Otvels (Taylor Otwell) un kas paredzēts tīmekļa lietojumprogrammu izstrādei pēc module-view-controller (MVC) arhitektūras modeļa. Tas arī nodrošina ar infrastruktūru dažādas sarežģitības līmeņa mājas lapu izveidei.

​Šajā kontekstā mēs atklāsim, kāpēc Laravel joprojām ir izvēle numur viens tīmekļa lietojumprogrammu izstrādei 2022. gadā.

Saturs

​Kas ir Laravel?

​Laravel ir bezmaksas, atvērtā koda PHP ietvars, kas nodrošina izstrādātājiem rīkus mājas lapas izveidei. Laravel tiek uzskatīts par vienu no populārākajiem tīmekļa ietvariem pasaulē, un to plaši izmanto daudzi Fortune 500 uzņēmumi.

Laravel palīdz izstrādātājiem ātri sākt darbu, izmantojot iebūvētos rīkus un sastatņu funkcijas. Šīs funkcijas ietver ORM (datubāzes abstrakcijas slāni), kešēšanas bibliotēkas un autentifikācijas sistēmu, ko var izmantot, nerakstot nekādu kodu.

Laravel ir arī daudzas citas funkcijas, kas padara to par lielisku ietvaru modernu un uzņēmumu līmeņa lietojumprogrammu izveidei, piemēram:

  • Datubāzes abstrakcijas slānis (jeb Eloquent ORM). Laravel datubāzes abstrakcijas slānis nodrošina lietotājiem skaistu, vienkāršu ActiveRecord implementāciju, ko var izmantot darbam ar datubāzēm. Tā ļauj ļoti viegli veikt vaicājumus un saglabāt datus datubāzē, izmantojot PHP sintaksi, kas ir pazīstama kā aktīvā ieraksta modelis.
  • Maršruti. Laravel maršrutēšana nodrošina vienkāršu veidu, kā jūsu lietojumprogrammā kartēt URL uz darbībām. Varat arī izveidot pielāgotus maršrutus un kartēt tos kontrolieru darbībām vai pat kontrolieru klasēm.
  • Šabloni/skati. Šablonus izmanto, lai mājas lapā attēlotu saturu un datus no modeļiem vai kolekcijām. Tas ļauj nošķirt loģiku no lietojumprogrammas prezentācijas slāņa, lai vieglāk uzturētu dažādas mājas lapas daļas atsevišķi vienu no otras.

​Kā Laravel nodrošina ātru izstrādi?

​Laravel ļauj izstrādāt lietojumprogrammu ātrāk nekā citi ietvari. Tas tika izstrādāts no pašiem pamatiem, lai būtu mūsdienīgs PHP ietvars, kas palīdz veidot labākas lietojumprogrammas ātrāk un vieglāk nekā jebkad iepriekš.

Kopš Laravel izstrādes tas ir ieguvis lielu popularitāti izstrādātāju vidū.
Ir daudzi iemesli, kāpēc Laravel ir ieguvis tik lielu popularitāti salīdzinājumā ar citiem ietvariem, piemēram, Zend, Symfony vai Codeigniter:

  • Tā ir atvērtā koda programmatūra, brīvi lietojama un paplašināma;
  • Tai ir vienkārša sintakse, kas padara vienkāršu koda rakstīšanu;
  • Tā izmanto MVC arhitektūru, kas padara izstrādi ātrāku un vienkāršāku.

Laravel nodrošina ātru izstrādi, jo tās funkcijas atvieglo kodēšanu. Piemēram, Laravel ir iebūvēta autentifikācijas funkcionalitāte, kas ļauj izstrādātājiem ietaupīt laiku, rakstot atkārtotu kodu. Turklāt Laravel nodrošina daudzus rīkus, kas palīdz izstrādātājiem ātrāk izveidot lietojumprogrammas, piemēram, datubāzes migrāciju, veidnes, maršrutēšanu, sesijas, kešēšanu, validāciju, testēšanu, autentifikāciju u. c.

​Vai Laravel ir labākais PHP ietvars?

​Viena no svarīgākajām PHP ietvara funkcijām ir pielāgotu lietojumprogrammai specifisku klašu izveide un izmantošana. Laravel ļauj viegli izveidot jaunas klases, un vēl jo labāk - paplašināt esošās.

Laravel ir vienkārša lietošanā un vienlaikus spēcīga, nodrošinot rīkus, kas nepieciešami apjomīgu, sarežģītu lietojumprogrammu izveidei. Izcila vienkāršības un iespēju kombinācija atšķir Laravel no citiem ietvariem.

Laravel mērķis ir vienkāršot izstrādi, atvieglojot tādus procesus kā autentifikācija, maršrutēšana, sesijas, rindu veidošana un kešēšana, kas raksturīgi lielākajai daļai tiešsaistes projektu.

​Laravel Homestead ir oficiāla Vagrant kaste, kurā ir viss nepieciešamais, lai izstrādātu modernas PHP 7 lietojumprogrammas savā Windows, Mac OS X vai Linux sistēmā. Noklusējuma Laravel 4.2 PHP vide ir nodrošināta ērtībai un savietojamībai, taču galvenā uzmanība ir pievērsta tādām mūsdienīgām funkcijām kā komponētāja atkarību pārvaldība un PHP 7.

​Kāpēc Jums vajadzētu izmantot Laravel PHP ietvaru, lai izveidotu savu mājas lapu?

1. Labāka autentifikācijas un autorizācijas iespēja:

​Laravel nodrošina vienkāršu veidu, kā pievienot autentifikāciju Jūsu lietojumprogrammai. Tā izmanto sesijas, lai uzglabātu lietotāja datus un informāciju, tādējādi padarot to drošāku nekā citi ietvari. Tajā ir iebūvēts atbalsts lietotāju reģistrācijai, aizmirstas paroles atgūšanai, apstiprināšanai pa e-pastu, paroles atjaunošanai u. c. Šo funkcionalitāti var viegli pielāgot, izmantojot papildu paketes, piemēram, Socialite, Larashop u. c.

​2. Laravel ietvara MVC arhitektūra

Laravel nodrošina MVC struktūru PHP lietojumprogrammām, kas palīdz izstrādāt sarežģītas tīmekļa lietojumprogrammas. Tā ir izstrādāta, ņemot vērā mūsdienu programmēšanas praksi, tāpēc kopš tās izveides to var viegli izmantot kopā ar citām jaunām tehnoloģijām.  

MVC arhitektūras pamatelementi ir šādi:

  • Modeļi: Tas pārstāv lietojumprogrammas datu slāni un nodrošina datu abstrakcijas slāni. Tajā ir daudzas klases, ko izmanto mijiedarbībai ar datubāzi;
  • Repozitoriji: Tās nodrošina saskarni mijiedarbībai ar datu avotu. Tie ir diezgan līdzīgi Laravel Eloquent ORM, ko mēs aplūkosim vēlāk šajā bloga rakstu sērijā;
  • Kontrolieri: Tie ir atbildīgi par lietotāju ienākošo pieprasījumu apstrādi un nepieciešamo darbību veikšanu pirms atbildes sniegšanas;
  • Skati: Tie ir atbildīgi par atbilžu sniegšanu lietotājam pēc visu kontrolieriem uzdoto pieprasījumu parametru apstrādes un modeļa datiem, kas saņemti no krātuvēm vai datubāzes pieprasījumiem, ko tie izpildījuši.

​3. Vieglāka datubāzes migrācija

​Datubāzes migrācija ir viena no svarīgākajām jebkura mājas lapas izveides projekta daļām. Laravel atvieglo datubāzes migrāciju pārvaldību, jo tajā ir iebūvēts rīks datubāzu pārvaldībai. Šo rīku var izmantot arī shēmas ģenerēšanai no esošās datubāzes, tāpēc Jums nav pašiem jāraksta viss SQL kods.

4. Iebūvēts lokalizācijas atbalsts

​Laravel ir iebūvēts lokalizācijas atbalsts. Jums nav jāinstalē nekādi ārēji rīki vai bibliotēkas lokalizācijas vajadzībām, piemēram, Inflector klase Symfony2 vai Translator klase Symfony3.

5. Iebūvēts šablonēšanas atbalsts

​Laravel izmanto Blade šablonu dzinēju, kas ļauj rakstīt tīrus šablonus, kurus ir vieglāk lasīt un uzturēt visā projekta dzīves ciklā. Tas nodrošina arī dažus iebūvētos palīgrīkus, piemēram, @foreach cilpu, kas padara Jūsu kodu tīrāku nekā citi veidņu veidošanas dzinēji, piemēram, Twig.

6. Frontend un backend maršrutēšana

Maršruti ir svarīgs jebkuras tīmekļa lietojumprogrammas komponents. Lietojumprogrammas maršrutēšana ir veids, kā kartēt pieprasījumus attiecīgajiem kontrolieriem un darbībām.

Laravel lietojumprogrammā varat izmantot iebūvēto maršrutēšanas sistēmu, kas nodrošina veidu, kā organizēt lietojumprogrammas maršrutus un apstrādāt ienākošos HTTP pieprasījumus.

Visbiežāk maršrutēšana tiek izmantota tīmekļa pieprasījumu apstrādei. Varat izveidot maršrutu, kas kartē URI uz kontroliera metodi. Piemēram, var būt izveidots maršruts, kas pieņem GET pieprasījumus uz /articles/{id} un atgriež rakstu ar norādīto ID:

Maršruts::get('/articles/{id}', 'ArticleController@show')

7. Automatizētas un vienības testēšanas funkcijas

Laravel PHP ietvars ir aprīkots ar jaudīgām automatizētās testēšanas iespējām, kas ļauj Jums koncentrēties uz lietojumprogrammas loģikas rakstīšanu, nevis tērēt laiku atkārtotu testu veikšanai.  

Laravel testēšanas pakete ir balstīta uz PHPUnit testēšanas ietvaru un nodrošina vairāk nekā simts testēšanas gadījumu, kurus var izmantot, lai apliecinātu jūsu lietojumprogrammas uzvedību.

​Laravel nodrošina arī jaudīgus rīkus automatizētu funkcionālo testu veikšanai pret jūsu lokālo vai attālināto serveri. Šos testus var veikt paralēli, lai paātrinātu kopējo testu komplekta izpildes laiku, un tie vienmēr ir 100% atkārtojami.

​Vai Laravel ir lielisks ilgtermiņa ieguldījums?

Laravel ir lielisks ilgtermiņa ieguldījums. Tas ir populārs ietvars, un jau kādu laiku pastāv. Tā kopiena ir plaša un aktīva, kas nozīmē, ka, ja Jums ir nepieciešama palīdzība, daudzi cilvēki var jums palīdzēt.
To izmanto daudzi lieli uzņēmumi, piemēram, Microsoft, Apple un Facebook.

​Laravel ir arī izstrādāts kā Lumen (mikroietvars) un Spark (rīku kopums). Šie produkti sniedz Jums vienkāršu veidu, kā sākt izstrādāt, neuztraucoties par tādām lietām kā konfigurēšana un mitināšana. Tas padara Laravel par pievilcīgu izvēli jaunuzņēmumiem, kuriem laiks ir ļoti dārgs un kuru resursi ir ierobežoti.

​Kādi ir laravel lietošanas plusi un mīnusi?

Laravel ir moderna, modulāra un labi dokumentēta. To var izmantot, lai izveidotu jebkuru lietojumprogrammu, sākot no nelielām līdz pat uzņēmumu lietojumprogrammām. Lūk, daži lLaravel lietošanas plusi un mīnusi.

Plusi:

  1. Laravel ir izplatīts PHP ietvars izstrādātāju vidū, jo tā piedāvā tādas funkcijas kā maršrutēšana, autorizācija, autentifikācija, ORM (Eloquent), Scaffolding u.c., kas atvieglo ātru lietotņu izstrādi.
  2. Laravel ir jaudīgs Blade veidņu dzinējs, kas ļauj rakstīt veidnes vienkāršā HTML formātā ar vienkāršām datu sasaistes tagiem. Blade šablonu sistēma ļauj arī rakstīt dinamisku kodu šablonu iekšpusē, izmantojot "sintakses" tagus (piemēram, @if/@endif).
  3. Tai ir daudz iebūvētu funkciju, kuras var izmantot jau no iepakojuma bez papildu iestatīšanas; tomēr pēc tam šīs funkcijas var arī viegli paplašināt vai modificēt atbilstoši mūsu prasībām, izmantojot Composer pakotnes un pielāgotu kodu, kas rakstīts PHP vai JavaScript/jQuery vai pat CSS, ja nepieciešams!
  4. ​Laravel kopiena ir plaša un aktīva, un tas nozīmē, ka tiešsaistē ir pieejami daudzi resursi, tostarp dokumentācija.

Mīnusi:

​Ja esat iesācējs PHP vai programmēšanā vispār, tam ir sarežģīta mācīšanās līkne.

Nobeigumā

​Laravel ir mūsdienīga, aktīvi izstrādāta un atklātā pirmkoda PHP platforma, kas paredzēta, lai palīdzētu izstrādātājiem veidot dažādas vietnes. Tās daudzplatformu ietvars ļauj jums izveidot sarežģītas tīmekļa lietojumprogrammas, tostarp, bet ne tikai, dažādas uzņēmumu vietnes, tiešsaistes portālus un tīmekļa lietojumprogrammas, pilnvērtīgus CRM un daudz ko citu.

​Laravel piedāvā MVC struktūru, kas padara lietotņu izstrādi pieejamāku un ātrāku nekā jebkad agrāk. Laravel pievienotā vērtība, kas to atšķir no citiem PHP ietvariem, ir Artisan nodrošinātā komandrindas piekļuve, kas piedāvā uzdevumu pārvaldību un izveidi, sastatņu veidošanu, testēšanu un daudz ko citu. Tas padara Laravel ietvaru par piemērotu risinājumu vairumam sarežģītu projektu.

​Vai ir Jums ir nepieciešams izveidot lietojumprogrammu?

Sazinieties ar mums!


Odoo: Ražošana