Palieliniet peļņu un efektivitāti, izmantojot pašapkalpošanās klientu portālus

Klientu pašapkalpošanās portāli ir lielisks veids, kā veicināt jūsu uzņēmējdarbību. Tie nodrošina klientiem ērtu un efektīvu veidu, kā piekļūt nepieciešamajiem pakalpojumiem, negaidot palīdzību no personāla. Tas var būt arī lielisks veids, kā ietaupīt naudu, racionalizējot procesus, kā arī palielinot klientu aktivitāšu redzamību. Uzņēmumiem, kas par prioritāti izvirza klientu apkalpošanu un nodrošina nevainojamu pieredzi, ir ievērojamas priekšrocības. Šajā bloga rakstā mēs izpētīsim pašapkalpošanās portālu priekšrocības, pamatojoties uz nozares statistiku, un izskaidrosim mūsu pašu stratēģiju tā izstrādei.

Pāreja uz pašapkalpošanos

Saskaņā ar Zendesk aptauju 67% klientu dod priekšroku pašapkalpošanās iespējām, nevis sarunām ar klientu apkalpošanas pārstāvi. Harvard Business Review ziņo, ka 81% klientu mēģina atrisināt problēmas paši, pirms sazināties ar tiešo pārstāvi. Šī statistika liecina par pieaugošo pieprasījumu pēc pašapkalpošanās risinājumiem dažādās nozarēs.

Paaugstināta klientu apmierinātība un atkārtota iepirkšanās

Klientu apmierinātības nodrošināšanā būtiska nozīme ir ērtai klientu apkalpošanas mijiedarbībai. Gartner pētījumi atklāj, ka, ja klienti izbauda bezrūpīgu apkalpošanu, ir par 94 % lielāka iespēja, ka viņi atkārtoti iegādāsies produktu vai pakalpojumu. Turklāt Salesforce ziņo, ka 91 % klientu pēc lieliskas klientu apkalpošanas pieredzes, visticamāk, veiks vēl vienu pirkumu. Piedāvājot pašapkalpošanās portālus, uzņēmumi var apmierināt klientu cerības, tādējādi palielinot lojalitāti un veicinot atkārtotus pirkumus.

Mobilajām ierīcēm optimizēta pieredze

Mūsdienu pasaulē, kas orientēta uz mobilajām ierīcēm, klienti sagaida ērtu piekļuvi pakalpojumiem savos viedtālruņos. Forrester pētījums liecina, ka 63% klientu izmanto mobilās ierīces, lai meklētu klientu apkalpošanas servisu. Lai apmierinātu šo pieprasījumu, uzņēmumiem būtu jāiegulda mobilajām ierīcēm optimizētās vietnēs, lietotnēs un tērzēšanas robotos. Nodrošinot netraucētu mobilo klientu apkalpošanas pieredzi, uzņēmumi var uzlabot klientu apmierinātību un iesaisti.

Ietekme uz klientu noturēšanu un rentabilitāti

Klientu noturēšana ir būtisks uzņēmējdarbības panākumu virzītājspēks. Saskaņā ar Bain & Company datiem, ja klientu noturēšana palielinās tikai par 5%, peļņa var palielināties par vairāk nekā 25%. Turklāt Freshworks veiktajā aptaujā konstatēts, ka 91% patērētāju izmantotu pašapkalpošanās portālu, ja tas ātrāk apmierinātu viņu vajadzības. Ieviešot klientu pašapkalpošanās portālus, uzņēmumi var uzlabot klientu noturēšanas rādītājus un palielināt savu peļņu.

Racionalizēti uzņēmējdarbības procesi

Pašapkalpošanās portāli sniedz daudzus ieguvumus, kas nav tikai klientu apmierinātība. Ļaujot klientiem pašiem pārvaldīt savus pasūtījumus, pirkumus un maksājumus, uzņēmumi var samazināt darbinieku laiku, kas tiek tērēts atkārtotu uzdevumu veikšanai. Procesu automatizācija, piemēram, pasūtījumu plānošana, krājumu atlikuma koriģēšana un slikto debitoru apkalpošana, palīdz racionalizēt darbību, samazināt papīra darbu un uzlabot naudas plūsmu. Tas, savukārt, palielina efektivitāti un produktivitāti.

Pielāgoti risinājumi dažādām nozarēm

Midis ar savu plašo pieredzi dažādās nozarēs piedāvā individuālus klientu portālus, kas pielāgoti konkrētām biznesa prasībām. No kokapstrādes līdz veselības aprūpei, no vairumtirdzniecībaas un mazumtirdzniecības līdz valsts pārvaldei Midis tikai trīs gadu laikā ir veiksmīgi īstenojis vairāk nekā 400 projektus. Izmantojot gatavas CRM/ERP sistēmas kā bāzi, piemēram, Next ERP, Odoo, MS Dynamics 365 un citas, Midis nodrošina stabilu un pielāgotu risinājumu katrai nozarei.

Midis pieeja pašapkalpošanās portāla izstrādei

Pašapkalpošanās portāla izveide sākas ar iepazīšanās posmu, kurā labākie Midis eksperti novērtē situāciju un pēc tam pāriet uz stratēģijas konsultācijām, kas ietver risinājumu izstrādi un biznesa procesu shēmu izstrādi. Pēc tam seko pilna cikla izstrāde, ieskaitot IT projektu vajadzību analīzi un atsevišķu pakalpojumu izstrādi/novērtēšanu, kā arī integrāciju sarakstu.

Pēc tam Midis komanda izveido profesionāļu komandu, programmē, izmantojot Agile Scrum metodoloģiju, un veic pieņemšanas testus, drošības testus un slodzes testus. Īsāk sakot, apmācībai un ieviešanai seko procesa KPI uzlabojumu atkārtota novērtēšana, lai nodrošinātu panākumus. Visbeidzot, tiek nodrošināta uzturēšana un apkope, lai sistēma darbotos nevainojami.

Kopsavilkums

Pašapkalpošanās klientu portāla izmantošana uzņēmumiem var sniegt daudz priekšrocību. Izmantojot pareizu pieeju, uzņēmumi var palielināt efektivitāti un peļņu, kā arī uzlabot klientu apmierinātību.

Mēs saprotam, cik svarīgi ir sekot līdzi jaunākajām tehnoloģijām un to ietekmei uz uzņēmējdarbību. Tāpēc mūsu komanda ir apņēmusies nodrošināt jums jaunākos risinājumus, kas ir droši, uzticami un rentabli. Gala mērķis ir izveidot efektīvu sistēmu, kas palīdz jūsu organizācijai saglabāt konkurētspēju mūsdienu nepārtraukti mainīgajā digitālajā pasaulē.

Midis piedāvā visaptverošu paketi ar visu nepieciešamo veiksmīgai pašapkalpošanās portāla izveidei vienuviet.

Ir pienācis laiks pievienoties pieaugošajam to uzņēmumu sarakstam, kas ir īstenojuši digitālo transformāciju ar Midis! Sazinieties ar mums jau šodien, un sāksim veidot risinājumus jūsu uzņēmumam.


E-komercija salīdzinājumā ar klientu portālu: galveno atšķirību izpratne un to ietekme uz jūsu uzņēmumu