Racionalizējiet savu noliktavas pārvaldību ar Odoo Noliktavu un svītrkodu skeneri

Krājumu pārvaldība ir būtisks aspekts jebkurā uzņēmumā, kas nodarbojas ar fiziskām precēm. Tas ietver krājumu līmeņa izsekošanu, savlaicīgu papildināšanu un uzglabāšanas vietas optimizāciju. Manuāla krājumu pārvaldība var būt nogurdinošs process, kurā ir liela cilvēcisko kļūdu iespējamība, tāpēc uzņēmumi pievēršas tehnoloģijām, lai pilnveidotu un automatizētu krājumu pārvaldību. Odoo Noliktava ir viens no šādiem risinājumiem, kas piedāvā visaptverošu rīku komplektu, lai efektīvi pārvaldītu krājumus.

Odoo Noliktava ir pilnībā integrēta ar citiem Odoo moduļiem, piemēram, pārdošanu, pirkšanu, grāmatvedību un ražošanu, kas ļauj uzņēmumiem viegli pārvaldīt visu piegādes ķēdi no vienas centrālās atrašanās vietas.

​Papildus krājumu līmeņu izsekošanai modulis nodrošina arī rīkus noliktavas darbību pārvaldībai. Tas atbalsta dažādas komplektēšanas stratēģijas, kā arī funkcijas krājumu pārsūtīšanai starp noliktavām, kas ir noderīgi uzņēmumiem ar sarežģītu piegādes ķēdi.

Apskatīsim dažas funkcijas, ko varam veikt ar Odoo Noliktavas moduli. 

​Šeit mēs redzam lietotnes darbvirsmu.

​Noliktavas


​Sistēma ļauj pārvaldīt vairākas noliktavas un vietas, kas ir būtiski uzņēmumiem ar vairākām ražotnēm vai veikaliem. Attēlā redzams jaunas noliktavas izveides logs, kurā varat iestatīt, kā (cik soļos) vēlaties saņemt vai nosūtīt preces.

​Krājumu papildināšana


​Pieņemsim, ka jums vajag atjaunot krājumus.

​Attēlā redzam, ka prognozētais pieprasījums ir 4 galda kājas, ko nepieciešams pasūtīt. Taču, iestatot pārskatāmo dienu skaitu uz 30, sistēma automātiski atjauno šo skaitli uz 8.

​Tādējādi, iekļaujot tuvākos plānotos pasūtījumus, varat ietaupīt arī naudu, ja iegādājoties pie viena un tā paša piegādātāja vairāk preču, jums tiek piešķirta atlaide. Attēlā arī redzams, ka varat arī automatizēt krājumu papildināšanu. Tas nozīmē, ka pie konkrēta krājumu sliekšņa sistēma automātiski ģenerēs iepirkuma uzdevumu, tādējādi jums nekad nebeigsies krājumi un varēsiet izpildīt pasūtījumus laicīgi. Darot to manuāli, atliek tikai izvēlēties produktus, ko vēlaties pasūtīt, un nospiest “Pasūtīt (Order)”.

​Iepirkumi


​Lietotnē “Iepirkumi” varat apskatīt cenu piedāvājumu pieprasījumus un iepirkumu vēsturi.

​Izvēloties vienu no cenu piedāvājumu pieprasījumiem un uzspiežot uz viedās pogas “Iepirkumu vēsture (Purchase History)”, varat redzēt, ka pie lielāka produktu daudzuma bija izdevīgāka cena.

Ja piegādātājs piešķir atlaidi pie lielāka skaita, tad atliek tikai palielināt produktu daudzumu esošajam iepirkumam, un iegūsiet zemāku cenu.

​Turpat lietotnē Iepirkumi varat izsludināt piedāvājumu konkursu un saņemt alternatīvus piedāvājumus vienam un tam pašam produktam.

​Nospiežot taustiņu “Salīdzināt produktu līnijas (Compare Product Lines)”, varat salīdzināt un izvēlēties labāko piedāvājumu pēc cenas un piegādes datuma.

​Risku mazināšana


​Odoo sistēma nodrošina arī risku mazināšanas pārvaldību noliktavā. Tālāk redzami noliktavā veicamo darbību veidi.

​Apstiprinot produkta saņemšanu (Receipt), iespējams noteikt, ko darīt ar atlikušajiem produktiem (piemēram, ja precei ir bojāts iepakojums). Sistēma piedāvā vienmēr jautāt lietotājam, vai nepieciešams izveidot neizpildītu pasūtījumu, vienmēr to automātiski izveidot vai vienmēr atcelt šos produktus. Tādā veidā noliktavas darbinieks nekļūdīsies, apstiprinot saņemšanu.

​Lai novērstu kļūdas produktu savākšanas darbā, varat izvēlēties, kas noliktavas darbiniekam ir jāskenē obligāti. Šādā veidā tiek novērsts risks, ka darbinieks savāc nepareizu produktu.

​Svītrkodu lietotne


Lielisks palīgs noliktavas darbības ikdienā ir Odoo svītrkoda lietotne, kas vienkāršo krājumu pārvaldību noliktavās, skenējot preču, produktu, atrašanās vietu un dokumentu svītrkodus, lai likvidētu kļūdas, ietaupītu laiku un uzlabotu krājumu precizitāti.

​Lietojumprogramma ir saderīga ar jebkuru iestatījumu.

​Kad prece ir saņemta, to var ieskenēt sistēmā, izmantojot svītrkoda skeneri, un sistēma automātiski atjauninās krājumu līmeņus. Līdzīgi, kad preces tiek atlasītas pasūtījumam, sistēma atjauninās krājumu līmeņus, lai atspoguļotu preces, kas ir izņemtas no noliktavas.

​Svītrkoda lietotne ļauj arī iestatīt automatizētas darbplūsmas, kuru pamatā ir svītrkoda skenēšana. Piemēram, varat iestatīt darbplūsmas, lai automātiski ģenerētu pārdošanas pasūtījumus, kad tiek skenēts konkrēts svītrkods.

​Krājumu uzskaite


​Izmantojot Svītrkoda aplikāciju, uzņēmumi var veikt savu krājumu fizisku uzskaiti un salīdzināt rezultātus ar sistēmā reģistrētajiem krājumu līmeņiem. Jebkādas neatbilstības var ātri noteikt un novērst, palīdzot nodrošināt, ka krājumu līmeņi paliek precīzi.

​Varat ātri pieprasīt kolēģiem pārskaitīt vēlamo produktu daudzumu.

​Jums tikai jāizvēlas lietotājs un jāiestata datums, kad vēlaties veikt uzskaiti.

​Pieņemsim, ka dati manuāli tika ievadīti pie nepareizās preces.

​To var viegli izlabot, apskatot vēsturiskās darbības.

​Atlasiet produktu, un, nospiežot opciju “Atcelt krājumu labojumus (Revert Inventory Adjustments)”, sistēma atgriezīs iepriekšējo daudzumu.

​Piegādes metode


​Pārdošanas lietotnē, veidojot pārdošanas uzdevumu, varat pievienot arī piegādes veidu.

​Odoo sistēma ir savienota ar populārākajiem piegādātājiem, līdz ar to viegli varat atlasīt vēlamo piegādes veidu.

​Noslēgumā


​Odoo Noliktava un Svītrkoda lietotne ļauj uzņēmumam automatizēt manuālas darbības, ietaupīt laiku un naudu, likvidēt kļūdas, paaugstināt efektivitāti, kā arī uzturēt precīzus krājumu līmeņus bez pārpalikumiem un iztrūkumiem.

Ja meklējat visaptverošu krājumu pārvaldības risinājumu, noteikti apsveriet Odoo noliktavas moduli un sazinieties ar mums jau tagad!


10 programmatūras izstrādes veidi