Ražošanas procesa racionalizēšana: materiālu saraksta izveide, izmantojot Odoo 16. versiju

Ja strādājat ražošanas uzņēmumā, jūs saprotat, cik svarīga ir efektivitāte, precizitāte un rentabilitāte. Labi strukturēts materiālu saraksts (BoM) nodrošina nevainojamu ražošanu, optimizētu krājumu pārvaldību un labāku izmaksu kontroli. Šajā bloga rakstā tiks aplūkotas priekšrocības, ko dod Odoo 16 izmantošana materiālu saraksta izveidei, kā arī detalizēts ceļvedis.

Kāpēc izvēlēties Odoo 16. versiju materiālu saraksta izveidei?

Odoo 16 nodrošina lietotājam draudzīgu saskarni, integrācijas iespējas un sadarbību reāllaikā, padarot to par ražošanas uzņēmumu izvēli, veidojot materiālu sarakstus. Neatkarīgi no tā, vai esat neliels ražotājs vai liels uzņēmums, Odoo 16 ir pielāgojams jūsu augošajām vajadzībām, nodrošinot risinājumu, kas būs piemērots arī nākotnē.

Materiālu sarakstu veidi Odoo 16. versijā

Sistēmā Odoo ir trīs veidu materiālu saraksti, kas atbilst dažādām ražošanas vajadzībām: Ražot šo produktu (Manufacture this product), Komplekts (Kit) un Apakšuzņēmumu līgumi (Subcontracting). Katrs veids kalpo unikālam mērķim, nodrošinot elastību un daudzpusību visu izmēru un nozaru uzņēmumiem. Iedziļināsimies katrā no šiem materiālu sarakstu veidiem.

BoM Types in Odoo 16 - Midis - 1

Ražot šo produktu (Manufacture this product)

Materiālu saraksta veids Ražot šo produktu ir standarta veidlapa, ko izmanto lielākajā daļā ražošanas darbību. Tas nosaka izejmateriālu sarakstu un to attiecīgos daudzumus, kas nepieciešami gala produktu ražošanai.

Piemēram, ja jūs ražojat velosipēdu, materiālu sarakstā ir iekļautas visas nepieciešamās detaļas, piemēram, rāmis, riteņi, stūre, bremzes un tā tālāk, kā arī katras detaļas daudzums. Šis materiālu saraksta veids ir būtisks ražošanas plānošanai, izmaksu novērtēšanai un krājumu kontroles uzturēšanai.

Komplekts (Kit)

Materiālu saraksta veidu Komplekts izmanto, ja vairākus produktus pārdod kopā kā komplektu. Tā vietā, lai ražotu jaunu produktu, komplektā esošās preces tiek vienkārši sagrupētas un pārdotas kopā.

Piemēram, datoru mazumtirgotājs var pārdot "sākuma komplektu", kurā ietilpst klēpjdators, pele, tastatūra un soma. Katra no šīm precēm ir atsevišķs produkts, taču, pārdodot komplektā, tās veido jaunu produktu krājumu glabāšanas vienību (SKU).

Apakšuzņēmumu līgumi (Subcontracting)

Materiālu saraksta veids Apakšuzņēmumu līgumi tiek izmantots, ja daļa no ražošanas procesa tiek nodota ārpakalpojumā trešās puses apakšuzņēmumam. Šis veids palīdz pārvaldīt izejvielu plūsmu apakšuzņēmumam un izseko gatavo preču saņemšanu.

Piemēram, apģērbu zīmols var izstrādāt apģērbu dizainu, bet faktisko šūšanu uzticēt citam uzņēmumam. Šajā gadījumā materiālu sarakstā būtu iekļauts apakšuzņēmumam nosūtītais audums, pogas, rāvējslēdzēji un citi materiāli, kā arī atpakaļ saņemtie gatavie apģērbi.

Materiālu saraksta izveide Odoo 16. versijā

Tagad soli pa solim iepazīsimies ar materiālu saraksta izveides procesu sistēmas Odoo 16. versijā.

1. solis. Piekļūstiet Odoo ražošanas modulim

Pēc pieteikšanās savā Odoo 16 instancē galvenajā informācijas panelī pārejiet uz moduli Ražošana (Manufacturing). Šis modulis ļauj pārvaldīt visus ražošanas procesus, tostarp materiālu sarakstus.

Step 1: Accessing Odoo Manufacturing Module - Midis - 2

2. solis. Izveidojiet jaunu produktu

Pieņemsim, ka vēlaties ražot velosipēdu. Cilnē Produkti (Products) atveriet sadaļu Produkti (Products).

Step 2: Create a new product - Midis - 3

Izvēlnē Produkti noklikšķiniet uz Jauns (New), lai pievienotu velosipēdu kā jaunu produktu.

Step 2: Create a new product - Midis - 4

3. solis. Definējiet informāciju par produktu

Ievadiet nepieciešamo informāciju par velosipēda produktu, piemēram, nosaukumu, veidu, atsauces kodu utt. Kad tas ir izdarīts, noklikšķiniet uz Saglabāt manuāli (Save manually).

Step 3: Define the product details - Midis - 5

4. solis. Konfigurējiet materiālu sarakstu

Produkta kartē noklikšķiniet uz viedās pogas Materiālu saraksts (Bill Of Materials).

Step 4: Configure the BoM - Midis - 6

Pēc tam noklikšķiniet uz pogas Jauns (New), lai sāktu jauna materiālu saraksta izveidi.

Step 4: Configure the BoM - Midis - 7

5. solis. Komponentu pievienošana

Cilnē Komponenti pievienojiet nepieciešamos komponentus un to daudzumus materiālu sarakstā. Noklikšķiniet uz pogas Pievienot rindu (Add a line), lai izveidotu jaunu rindu katram komponentam un norādītu nepieciešamo daudzumu.

Step 5: Adding Components - Midis - 8

Tas ietver tādas vienības kā rāmis, riteņi, bremzes, pārnesumi utt.

Step 5: Adding Components - Midis - 9

6. solis. Iestatiet materiālu saraksta maršrutu

Cilnē Darbības (Operations) definējiet maršruta soļus, kas saistīti ar velosipēda izgatavošanu.

Step 6: Set the BoM routing - Midis - 10

Pēc noklikšķināšanas uz Pievienot rindu parādīsies jauns logs. Definējiet darbību, iesaistīto darba centru un ilgumu. Varat sniegt norādījumus kā PDF, Google slaidu vai tekstu. Pēc tam noklikšķiniet uz Saglabāt un aizvērt (Save & Close) vai Saglabāt un jauns (Save & New), ja jums ir vairākas darbības.

Step 6: Set the BoM routing - Midis - 11

Mūsu materiālu saraksts ietver tādas darbības kā rāmja metināšana, riteņu montāža, zobratu uzstādīšana utt.

Step 6: Set the BoM routing - Midis - 12

8. solis. Saglabājiet materiālu sarakstu

Noklikšķiniet uz pogas Saglabāt (Save), lai saglabātu velosipēda materiālu sarakstu. Odoo 16. versija apstiprinās to un pārbaudīs, vai nav trūkstošu vai nepareizu datu.

Step 8: Save the BoM - Midis - 13

9. solis. Sāciet produkta ražošanu

Kad materiālu saraksts ir saglabāts, varat sākt ražot velosipēdu, izveidojot ražošanas pasūtījumu, pamatojoties uz materiālu sarakstu.

Ražošanas modulī atveriet sadaļu Darbības (Operations) > Ražošanas pasūtījumi (Manufacturing Orders).

Step 9: Start manufacturing the product - Midis - 14

Noklikšķiniet uz Jauns (New), lai izveidotu velosipēda ražošanas pasūtījumu.

Step 9: Start manufacturing the product - Midis - 15

Nolaižamajā izvēlnē atlasiet velosipēdam iepriekš definēto materiālu sarakstu un apstipriniet ražošanas pasūtījumu, noklikšķinot uz Apstiprināt (Confirm).

Step 9: Start manufacturing the product - Midis - 16

Veicot šīs darbības, jūs varēsiet izveidot materiālu sarakstu jebkura produkta ražošanai sistēmas Odoo 16. versijā.

Kopsavilkums

Materiālu saraksta izveides procesa optimizācija ir ļoti svarīga jūsu darbības panākumiem. Odoo 16. versija nodrošina nevainojamu integrāciju, sadarbību reāllaikā un mērogojamību. Ievērojot šajā rakstā sniegto ceļvedi, varat izmantot Odoo 16. versiju, lai izveidotu precīzus un efektīvus materiālu sarakstus, racionalizējot ražošanas procesu un palielinot kopējo produktivitāti.

Pārveidojiet savas ražošanas darbības par labi organizētu, rentablu un efektīvu sistēmu, integrējot Odoo 16. versiju.

Piesakiet bezmaksas konsultāciju



Biznesa inteliģences loma uz datiem balstītu lēmumu pieņemšanā