Sasniedziet savus klientus, izmantojot Odoo moduļu komplektu mārketingam

Vai šodien jau pārbaudījāt savu e-pastu? Mūsdienās ir pieejamas plašas mārketinga metodes, kuras var izmantot uzņēmumi. E-pastu un sociālo tīklu mārketings ir tikai dažas no tām. Salīdzīnājumā ar sociālo tīklu mārketingu, vebināriem un video kampaņām, e-pastu mārketings ir vecākā metode, kas ir aktuāla arī šodien.

Pēc statistikas datiem pasaulē katru dienu e-pastus izmanto 4 miljardi lietotāju. (Statista, 2021)

​E-pastus var izmantot kā produkta, tā arī pakalpojuma reklamēšanai, bet ar to vien tas neaprobežojas. Ikdienā nosūtot e-pastus, var informēt klientus par uzņēmumu aktualitātēm vai arī uzrunāt potenciālos klientus. Tā ir viena no visefektīvākajām un izmaksu ziņā izdevīgākām metodēm, ko var izmantot uzņēmums.

Vai zinājāt, ka vairāk nekā puse pasaules iedzīvotāju, kas ir 58,4%, izmanto sociālos tīklus? (Datareportal, 2022)

Sociālie tīkli ļauj uzņēmumam veidot zīmola tēlu un sasniegt mērķauditoriju dažādās platformās. Biznesa lapās uzņēmums var informēt auditoriju par aktualitātēm, jaunākajiem produktiem un pakalpojumiem, kā arī realizēt pārdošanu.

​Lai šo procesu varētu pārvaldīt ērti un efektīvi, palīgā nāk digitālie rīki, kas ļauj segmentēt, veidot personalizētas vēstules un atrasties tajā vidē, kur savu laiku pavada esošie un potenciālie klienti. Šajā rakstā apskatīsimies, kādus labumus iegūst uzņēmums, izmantojot e-pastu un sociālo tīklu mārketingu un kā ar Odoo palīdzību mēs varam vadīt šo procesu no vienotas sistēmas.

Saturs

​Kādus labumus iegūst uzņēmums no e-pastu mārketinga?

​E-pasta mārketings ir viens no galvenajiem digitālā mārketinga veidiem, to parāda arī statistika. Pēc 2020. gada MarketingProfs veiktās aptaujas B2B segmentā e-pasti ieņem otro vietu pēc izmantojamiem mārketinga kanāliem, ierindojoties aiz sociāliem tīkliem.


Savukārt pēc Statista prognozēm ieņēmumi no e-pastiem līdz 2027. gadam pieaugs līdz 17, 9 miljardiem ASV dolāru. Ja vēl neizmantojat e-pastus, tad ir īstais laiks, lai sāktu.

E-pasta mārketinga ieņēmumi pasaulē no 2020. līdz 2027. gadam (miljardos ASV dolāru)

(Resurs)

​Apskatīsimies dažas no galvenajām priekšrocībām, ko sniedz e-pastu mārketings:

1) Pārdošanas apjomu palielināšana

E-pastu rīku izmantošana ļauj veidot pielāgotas vēstules ar reklāmas kampaņām, atlaidēm vai īpašiem piedāvājumiem, kas ir paredzētas speciāli atlasītai auditorijai. 

​Jo atbilstošāks ir vēstules ziņojums, jo lielāka iespējamība, ka tā tiks izlasīta pat no klienta, kas neatrodas pie datora, bet izmanto mobilo telefonu vai planšetdatoru.

2) Attiecību uzturēšana ar klientiem

Padariet savus klientus lojālus. Veidojot attiecības ar patērētājiem, izmantojot e-pastu mārketingu, var sūtīt vēstules ar noderīgu informāciju par produktu vai pakalpojumu, palīdzēt risināt ikdienas problēmas caur apmācošu saturu, padomu vai arī nosūtīt dāvanu kuponu dzimšanas dienā.

​Tas palīdz veidot pozitīvu iespaidu un veicina klientu vēlmi meklēt informāciju par uzņēmumu un vērtību, kādu viņam sniedzat.

3) Darba uzdevumu automatizācija

Automatizācija ir viens no galvenajiem e-pasta mārketinga ieguvumiem. Vēstuļu saturu iespējams laicīgi uzrakstīt un ieplānot izsūtīšanu atbilstošā dienā un laikā.

​Izmantojot lietotni ar automatizācijas iespējām, kampaņas var konfigurēt, lai katra vēstule tiktu nosūtīta, izpildoties noteiktiem kritērijiem. Odoo ERP sistēmā šādu funkcionalitāti nodrošina mārketinga automatizācijas modulis, kuru mēs apskatīsimies zemāk.

​Kādus labumus uzņēmums iegūst no sociālo tīklu mārketinga?

​Sociālie tīkli ir kļuvuši par plašu globālu rīku, kas var palīdzēt sasniegt dažādus mērķus cilvēkam vai uzņēmumam. Veidojot saturu un publicējot to atbilstoši labākai praksei un ievērojot sistēmas algoritmu darbību, saturs var nonākt pareizā laikā mērķauditorijas redzeslokā.

Pasaules statistika rāda, ka vidējais laiks, ko cilvēks pavada sociālajos tīklos, ir 2 stundas un 27 minūtes. Šis skaitlis var variēt atkarībā no atrašanās vietas. (Hootsuite: Digital Trends Report 2022)

Turklāt cilvēki izmanto dažādus sociālos tīklus, kur patērē vēlamo saturu. Tā, piemēram, Lielbritānijā, vecuma grupā no 16 līdz 24 gadiem vidēji katram ir 6,9 sociālo tīklu platformu konti, kuros viņi ir reģistrējušies un izmanto. (Avocado Social)

​Uzskaitīsim dažas priekšrocības arī sociālo tīklu mārketingam:

1) Atpazīstamības un atzinības veidošana

​Izmantojot sociālos tīklus, jūs pastāvīgi atgādināt auditorijai par uzņēmuma esamību. Dažādās platformās biznesam ir iespēja sniegt informāciju par aktualitātēm, jaunākajiem produktiem vai pakalpojumiem, kā arī sniegt informāciju par klientu un darbinieku stāstiem. Tas parāda to, ka bizness ir īsts un tam var uzticēties.

2) Jaunu klientu piesaistīšana

Sociālie tīkli palīdz piesaistīt jaunus klientus. Mūsdienās platformas piedāvā dažādas pārdošanas iespējas, piemēram, Instagram/Facebook veikalus, tiešās ziņas, pogas, kuras aicina veikt darbību, ieplānot tikšanos u.c.

​Palielināt konversiju iespējams arī ar produktu ierakstu publicēšanu, jo jūs reklamējat produktu tai auditorijai, kam patīkat, jo viņi jau seko biznesa lapai.

3) Attiecību uzturēšana ar klientiem

​Līdzīgi, kā ar e-pastu mārketingu, tā arī sociālo tīklu mārketings ļauj jums veidot attiecības ar klientiem. Izmantojot citu rīku, varat uzlabot auditorijas un potenciālo klientu attieksmi pret uzņēmumu. Publicējiet noderīgu informāciju, atbildiet uz komentāriem, sarakstieties tiešsaistē, risiniet viņu problēmas un rezultātā iegūsiet lojālus klientus, kuri iegādāsies pie jums produktu.

​Odoo moduļu komplekts mārketingam

Odoo ir modulāra platforma, kas sniedz biznesam nepieciešamo funkcionalitāti vienuviet. Tā šajā sistēma bizness var atrast lietotnes, kas palīdz vadīt mārketinga procesu, nepametot vienu ekrānu.

E-pastu mārketinga modulis

​Sociālo tīklu modulis

​Mārketinga automatizācijas modulis

​Odoo pamatfunkcionalitātē piedāvā vairākus moduļus, kas pārklāj mārketinga vajadzības, neskaitot lietotņu veikalu, kurā atrodamas vairāk nekā 200 lietotnes mārketinga kategorijā.

​Apskatīsimies katru no iepriekš nosauktajiem moduļiem detalizēti, kā tie padara vienkāršaku ikdienas darba uzdevumu izpildi:

1. E-pastu mārketinga modulis

Mārketinga modulis palīdzēs veiksmīgi virzīties pēc noteiktās stratēģijas un efektīvi izmantot savu laiku.


​Pārejot uz e-pastu mārketinga moduli, atveras ekrāns ar esošām kampaņām, ko ir veidojis profils, ar kuru esat pieslēdzies. Papildus mēs varam redzēt kampaņas veiktspēju, nosūtīto daudzumu, piegādāto vēstuļu skaitu un citus datus.

​Lai veidotu jaunu kampaņu, jānospiež poga “Create”.

​Atveras jauns ekrāns, kurā mēs varam veikt konfigurāciju, auditorijas atlasi un izvēlēties e-pasta struktūru vai arī sākt būvēt vēstuli no jauna.


​Lai mēs varētu nosūtīt kampaņu, nepieciešams pievienot saņēmēju sarakstu. Tas ir paveicams vienkārši, izvēloties no saņēmēju saraksta, piemēram, kontaktus (tas būs iespējams, ja ir instalēts kontaktu modulis). Odoo sniedz iespēju sagatavot izsūtīšanas sarakstu, kurā jūs pats varat pievienot vēlamos kontaktus.


Šajā piemērā izvēlējāmies kontaktus.


​Pievienojām kritērijus un no 70 pieejamiem kontaktiem, sistēma mums atlasīja 43, kuriem ir e-pasts un, kuriem adresē ir norādīts “United States”.

Ķersimies klāt e-pasta saturam un izvēlēsimies kādu no sagatavēm.


Drīzumā mēs plānojam novadīt pieredzes apmaiņas pasākumu, kas būs noderīgs mūsu klientiem, lai labāk iepazītu pakalpojumu. Līdz ar to vēstulē esam ievietojuši divus blokus ar pasākumiem, nospiežot pogu, lietotājs pāries uz lapu, kurā varēs pieteikties un rezervēt vietu. Starp citu Odoo sistēmā ir paredzēts modulis pasākumu organizēšanai.

​Vēstules saturs ir viegli pielāgojams pat tad, ja izvēlējāties sagatavi. Nospiežot katru elementu, labājā ekrāna pusē mēs varam veikt konfigurācijas.


Kad auditorija ir konfigurēta un vēstules saturs ir gatavs, mēs varam nosūtīt testa variantu uz jekbkuru e-pasta adresi. Kampaņu iespējams sūtīt uzreiz vai arī atlikt uz vēlāku, norādot datumu un vēlamo izsūtīšanas laiku.

​Šādā veidā mēs varam veltīt laiku un vienā dienā konfigurēt vairākas e-pasta kampaņas ar atlikto laiku un būt mierīgi, ka neaizmirsīsim nosūtīt svarīgu vēstuli ar jauno produktu saviem klientiem.

2. Sociālo tīklu mārketinga modulis

​Odoo sniedz lielisku iespēju savienot dažas no populārākajām sociālo tīklu platformām un pārvaldīt arī šo procesu vienā sistēmā. Iepriekš Odoo bija iespēja savienot Facebook, Twitter un LinkedIn kontus un sākot ar 15. versiju var pievienot Instagram un Youtube kontus.

​Lai sāktu darboties ar sociālajiem tīkliem, nepieciešams pievienot esošos kontus Odoo sistēmai.

​Kad ir pievienoti nepieciešamie konti, varat sākt gatavot ierakstus. Darbības ir ļoti vienkāršas. Spiežam pogu “NEW POST” un aizpildām visus nepieciešamos laukus, izvēlāmies, kurās platformās publicēt, ievadām pamattekstu, pievienojam attēlu un izvēlāmies publicēšanas brīdi.


​Ja ierakstu nepieciešams atlikt, tad jāizvēlas datums un laiks.


​Turpmāk, pieslēdzoties sociālo tīklu mārketinga modulim, ekrānā parādīsies konti un ieraksti.


​Pateicoties Odoo moduļu savienojamībai, jums ir iespēja veidot mārketinga kampaņas un vienkāršā veidā tām izsekot. Katra cilne tiek savienota ar atsevišķu Odoo moduli, piemēram, “Revenues” atsaucas uz rēķinu moduli, “Opportunities” uz CRM moduli, “Quotations” uz pārdošanas moduli. Tā ir maģīja, kas palīdz aptvert katru biznesa aspektu un iegūt datus, kas palīdz labāk pieņemt lēmumus un izsekot detalizēti klienta ceļam.


​Veidojot jaunu kampaņu, tai nepieciešams izveidot ierakstu. Ja sociālo tīklu lietotājs, pārejot pēc šī ieraksta, veic darbību, piemēram, aizpilda pieteikuma formu, tad Odoo CRM modulī tiek izveidota jauna klienta kartīte, kurā papildu informācijas cilnē varēs to ieraudzīt, no kāda mārketinga kanāla viņš ir atnācis.


Tas mums palīdzēs izsekot pārdošanas piltuvē katram jaunam klientam un saprast, kāda atdeve bija no katras kampaņas. CRM modulī mēs varam grupēt jauno klientu kartītes. Ja mums nepieciešams saprast, no kāda avota ir atnācis klients, mēs izvēlamies grupēšanas iespēju, un Odoo mums sagrupē visus definētos avotus.


3. Mārketinga automatizācijas modulis

Ja jums ir esošo vai potenciālo klientu datu bāze, Odoo sniedz vienkāršu un efektīvu risinājumu, kā veidot un apstrādāt mārketinga kampaņas.

Marketing automation Scheme Odoo Marketing automationshe

​Shematiski viss izskatās vienkārši, pozitīvas atgriezeniskās saites gadījumā mēs veicam vienu darbību, bet negatīvas - citu.

​Apskatīsimies piemēru un izveidosim jaunu kampaņu.


​Kampaņai nepieciešams nosaukums un auditorija. Līdzīgi kā veidojot jaunu e-pastu izsūtīšanu, tā arī šeit mēs varam izvēlēties kontaktu sarakstu, tomēr šoreiz mūsu mērķauditorija būs jaunie klienti un ar Odoo tas ir paveicams ļoti vienkārši. Izvēlāmies “Target” -> “Lead/Opportunities” un konfigurējam iestatījumos, lai pārdošanas piltuvē atlasītu jaunos klientus.

​Tālāk mēs pievienojam kampaņas aktivitātes, spiežot pogu “ADD NEW ACTIVITY” un šeit aizpildam vajadzīgos laukus. Definējam aktivitātes nosaukumu, veidu, aktivizēšanu un, kad tam jāizpildās.

​Šādā veidā mēs varam izveidot vairākus e-pastu izsūtīšanas ciklus. Bet ar to vien funkcionalitāte neaprobežojas. Odoo mums ļauj virzīt klientus pārdošanas piltuvē uz priekšu. Mums vien atliek stratēģiski noteikt, kurā brīdi mēs veicam kvalificēšanu. Pieņemsim, ka tad, kad klients atbild uz e-pastu, mēs varam viņu kvalificēt un nomainīt posmu no “New” uz “Qualified ”.

​Lai to izdarītu, zem izveidotās aktivitātes pievienojam apakšaktivitāti, izvēlamies “Server action” un izveidojam jaunu. Attēlā ir parādīta darbības konfigurēšana.

​Kad esam pabeiguši, mēs varam redzēt pilnu darbaplūsmu.

Odoo - marketing automation workflow

​Līdzīgā veidā mēs varam pievienot aktivitātes tādos gadījumos, ja klients neatbild, rezultātā servera darbību uzstādot, lai sistēma klienta kartīti arhivētu.

​Un, protams, mēs varam sekot kampaņas veiktspējai, pārvaldot cilnes.

Vai mārketings ir nepieciešams uzņēmumam? Neapšaubāmi, jā! Kontrolējot procesu no vienotas sistēmas, jums dati pieejami pēc pieprasījuma, pieslēdzoties savam lietotāju kontam.

Piesakiet bezmaksas Odoo sistēmas demonstrāciju, lai uzzinātu par iespējām, ko spēj sistēma piedāvāt Jūsu biznesam!


Kāpēc uzņēmumam vajadzētu izvēlēties Agile metodoloģiju nākamajam programmatūras izstrādes projektam?