Veidojiet profesionālus pārdošanas piedāvājumus dažās minūtēs un sūtiet tos klientiem uz e-pastu ar vienu klikšķi

Odoo CRM ​un Pārdošanas moduļi ir lieliska un spēcīga kombinācija pārdošanas speciālista instrumentu sarakstā. Virzot klientu pārdošanas piltuvē, kas tiek pārvaldīta CRM modulī, pārdošanas speciālists var nosūtīt klientam piedāvājumu ātrāk nekā minūtes laikā. Šī darbība tiek veikta, izmantojot Pārdošanas moduli.

​Piedāvājumam var izveidot sagatavi vai arī katru reizi veidot to no jauna. Turklāt vienreiz izveidojot sagatavi, Jūs ietaupīsiet laiku nākotnes piedāvājumu sagatavošanai un nosūtīšanai klientam. Šajā rakstā mēs detalizēti parādīsim, kā izveidot un pielāgot piedāvājumu, kā arī apskatīsimies, kā to redz klients.

Veidojam pirmo pārdošanas sagatavi

​Pārdošanas piedāvājuma sagatavi iespējams atrast šādi: izvēlnes joslā “Configuration” izvēlamies “Quotation Templates”.

Odoo Sales Module - New Quotation 

​Piešķiram sagatavei skaidrojošu piedāvājuma nosaukumu un aizpildām nepieciešamos laukus.

Odoo Sales Module - New Quotation, add new product

​Aizpildot pievienojam preces, noklusēto daudzumu un piedāvājuma aktualitāti dienās.

Odoo Sales Module - New Quotation, Add Optional Product (Make Up-sell) 

​Sadaļā “Optional Products” izvēlamies tās preces, kuras lieliski papildina pamatpiedāvājumu, veicinot piepārdošanu un vidējā čeka apmēru.

​Izvēlnē “Confirmation” papildus norādām klientam ērtas iespējas, kā, piemēram, tiešsaistes apmaksas iespēju vai arī iespēju parakstīt piedāvājumu.

Piešķiram pārdošanas piedāvājumam dizainu


Odoo Sales Module - New Quotation, Add Designe

​Kad pārdošanas piedāvājums ir izveidots un saglabāts, mēs varam piešķirt personalizētu dizainu. Lai to izdarītu, jānospiež poga “Design Template”.

Odoo Sales Module - New Quotation, Make Designe 

Tiekam pārcelti nākamajā logā, un, lai būtu iespēja pievienot personalizētu vizuālo noformējumu, nospiežam pogu “Edit”. Tālāk viss ir vienkārši – izvēlamies nepieciešamo bloku, piemēram, “Cover”, velkam uz sagataves galveni un tur nometam. Veicam nepieciešamos personalizēšanas darbus un saglabājam izmaiņas.

Sagatavojam pārdošanas piedāvājumu klientam

​Esam izveidojuši sagatavi un tagad varam to pielietot darbībā. Pārdošanas piltuvē veram iespējas kartīti un spiežam “New Quotation”.

Odoo Sales Module - New Quotation, prepare for client 

​Izvēlamies pirms tam izveidotu piedāvājumu.

Odoo Sales Module - New Quotation | Complete Quotation

​Lauki aizpildās automātiski, pievienojas iepriekš definētais piedāvājums, un tas viss ir pieejams iespējas kartītē. Pārbaudām, vai viss sakrīt, saglabājam un sūtām klientam uz e-pastu.

Odoo Sales Module - New Quotation | Customer preview 

Šādi izskatās pārdošanas piedāvājums, no kura klients, atverot to savā e-pastā, pārvietojas uz Jūsu platformu. Viņš redz piedāvājuma aktualitāti dienās (piedāvājuma termiņš). Papildus pamatpiedāvājumam Jūs varat piepārdot arī citas preces. Ja klientu tas ieinteresē, tad, neveicot liekas darbības, tajā pašā logā iespējams nospiests pogu, un prece tiek pievienota pie pārdošanas piedāvājuma, bet summas atjaunojas automātiski. Šādā veidā Jūs varat palielināt vidējā čeka summu. 

​Pieslēdzot apmaksas vārtejas, klientam būs iespēja veikt apmaksu turpat platformā. Tas ir ērti klientam un svarīgi Jums, jo maksājums tiks veikts uzreiz, izslēdzot varbūtību aizmirst, jo klientam nebūs citas iespējas.

Pārdošanas optimizēšana

​Šajā rakstā mēs detalizēti apskatījām vienu no pārdošanas speciālista ikdienas uzdevumiem. Pateicoties tam, ka mēs veltījām laiku, lai izveidotu pārdošanas piedāvājuma sagatavi, turpmākajās pārdošanas aktivitātēs atliek vien izvēlēties šo sagatavi un nosūtīt klientam. Šis darba uzdevums tika pārvērsts dažos klikšķos, dati ģenerēti automātiski no datubāzes, izslēdzot cilvēciskā faktora kļūdas iespējamību, patstāvīgi vadot datus.

​Šādas sagataves iespējams veidot neskaitāmi daudz – katrai klientu grupai, ar kuru Jūs strādājat. Turklāt gadījumā, ja darbā ar Odoo tiek administrētas vairākas tirdzniecības platformas, piedāvājumus iespējams sagatavot attiecīgi katrai no tām.


Piesakiet demonstrācijas prezentāciju kopā ar Midis!

# Odoo

Odoo klientu attiecību vadības sistēma: Mūsdienīgs rīks efektīvai pārdošanai