Viena no galvenajām Odoo funkcijām - grāmatvedība

Odoo grāmatvedība ir visaptverošs programmatūras risinājums uzņēmuma finanšu pārvaldībai. Šī programmatūra ir aprīkota ar virkni funkciju, kas palīdz racionalizēt uzskaites procesu, samazina manuālo ievadi un sniedz biznesam reāllaika ieskatu par naudas plūsmu.


​Pateicoties Odoo ciešajai sadarbībai ar grāmatvedības firmām, šis modulis ir krietni attīsījies un aizvien tiek pielāgots pastāvīgi augošajām uzņēmumu prasībām. Kopš 2015. gada izstrādātāju skaits no 2 darbiniekiem ir palielinājies līdz 36 darbiniekiem, un kopš tā laika Odoo grāmatvedībā ir izveidotas 788 jaunas funkcijas! Turklāt šo grāmatvedības risinājumu izmanto jau vairāk nekā 500 uzņēmumi 175 valstīs.

​Šajā bloga rakstā apskatīsim galvenās Odoo grāmatvedības funkcijas.

​Pāreja no citas grāmatvedības programmatūras uz Odoo grāmatvedību

​Odoo nodrošina vieglu un nemanāmu pāreju no cita rīka. Sadaļā Iestatījumi var importēt Excel failus ar kontaktiem, kontu plānu un žurnāla vienumiem.


​Turklāt varat lejupielādēt Odoo sagataves, lai sagatavotu precīzus datus veiksmīgai nolasīšanai un importēšanai.


​Klientu rēķini

Odoo grāmatvedība ļauj uzņēmumiem viegli izveidot, pārvaldīt un izsekot klientu rēķinus. Piemēram, jūs varat izveidot rēķinus no pārdošanas pasūtījumiem, un sistēma automātiski aizpildīs rēķinu ar preču informāciju un cenām.


​Turklāt jūs varat nosūtīt rēķinus saviem klientiem tieši no sistēmas, kā arī iestatīt periodiskus rēķinus, piemēram ikmēneša rēķinu, ko Odoo automātiski izveidos katru mēnesi.

Programmatūra ir aprīkota ar pielāgojamām rēķinu veidnēm, kuras var mainīt atbilstoši uzņēmuma zīmolam un prasībām.


​Piegādātāju rēķini

​Odoo grāmatvedībā varat izveidot un izsekot arī piegādātāju rēķinus, kā arī apmaksāt tos tieši no sistēmas. Šeit varat redzēt rēķinus, kuri jāapstiprina, jāapmaksā, kā arī kavētos rēķinus. Tas palīdz sekot līdzi jūsu tēriņiem un nodrošina laicīgu rēķinu apmaksu.


Maksājuma statuss

​Odoo grāmatvedība sniedz reāllaika pārskatu par klientu un piegādātāju rēķinu apmaksas statusu. Tas palīdz jums sekot līdzi naudas plūsmai un pieņemt apzinātus lēmumus par savām finansēm.


​Izdevumi

​Izdevumu pārvaldība ir svarīgs grāmatvedības aspekts, un Odoo programmatūra ļauj uzņēmumiem izsekot izdevumiem un klasificēt tos, lai atvieglotu pārskatu sagatavošanu.


​Papildu pārskati un automātiskie atgādinājumi

​Odoo grāmatvedībā ir pieejama virkne papildu pārskatu, kas sniedz uzņēmumiem ieskatu klientu un pārdevēju maksājumos. Pārskati palīdz uzņēmumiem izsekot kavētajiem maksājumiem un veikt nepieciešamās darbības, lai sazinātos ar klientiem un pārdevējiem. Turklāt varat iestatīt automātiskos atgādinājumus, lai Odoo paziņo klientam par kavēto maksājumu.


​Tiešsaistes maksājumi

Odoo grāmatvedību var integrēt ar dažādām tiešsaistes maksājumu vārtejām, ļaujot uzņēmumiem pieņemt klientu maksājumus, izmantojot dažādus kanālus. Tas palīdz vienkāršot maksājumu procesus un uzlabot naudas plūsmu.

​Lauku automātiskā aizpildīšana

Grāmatvedības modulis ir aprīkots ar lauku automātiskās aizpildīšanas funkciju, kas palīdz samazināt manuālo datu ievadi un paātrina uzskaites procesu.


​Mākslīgā intelekta vadīta rēķinu digitalizācija

​Grāmatvedības modulī ir pieejama mākslīgā intelekta vadīta rēķinu digitalizācijas funkcija, kas racionalizē rēķinu izrakstīšanas procesus. Mākslīgais intelekts automātiski izvelk datus no rēķiniem, samazinot vajadzību pēc manuālas datu ievades un uzlabojot finanšu pārskatu precizitāti.




​Pamatlīdzekļu nolietojums

​Odoo grāmatvedība nodrošina uzņēmumiem arī risinājumu pamatlīdzekļu nolietojuma aprēķināšanai un uzskaitei.


​Saskaņošana (rekoncilācija)

​Odoo grāmatvedība ļauj uzņēmumiem saskaņot savus bankas izrakstus ar grāmatvedības ierakstiem. Tas nodrošina to, ka finanšu pārskati ir precīzi un atjaunināti.


​Vairāki maksājumi vienā partijā

​Odoo grāmatvedība ļauj uzņēmumiem apstrādāt vairākus maksājumus vienā partijā, atvieglojot finanšu pārvaldību un maksājumu apstrādes procesus.

Lokalizācija

​Odoo 70 lokalizācijas pakotnes ļauj pielāgot nodokļu un citus aprēķinus atbilstoši valsts prasībām.

Mēs Odoo sistēmā esam ieviesuši 3 atskaišu veidus atbilstoši Latvijas Republikas likumdošanai: Bilance, peļņas vai zaudējumu (PZA) aprēķins un PVN deklarācija. Turklāt, sākot ar Odoo 15. versiju, grāmatvedības modulī kā standarta funkcionalitāte ir pieejama OSS režīma PVN deklarācija.

Ja vēlaties uzzināt, kādas iespējas Odoo Grāmatvedība var nodrošināt tieši jūsu uzņēmējdarbībā, piesakieties uz bezmaksas konsultāciju!


Odoo 16. versijas jaunās iespējas