7 iemesli, kapēc izvēlēties Odoo ERP sistēmu?

​Veiksmīgu uzņēmumu nav iespējams izveidot vienas nakts laikā. Tam visam nepieciešama pieredze, prasmes un uzņēmējdarbības atjautība, kā arī pārdomāta operatīvo procesu vadīšana un resursu plānošana. Biznesa pasaulē situācija mainās katru dienu, lai saglabātu savas pozīcijas vai uzvarētu konkurences cīņās, nepieciešams izmantot visas pieejamās iespējas, tostarp tehnoloģiskos risinājumus, lai veicinātu efektivitāti. Atsevišķi programmatūras risinājumi, kas izstrādāti, lai apmierinātu katru uzņēmuma nodaļu, mūsdienu steidzīgajā pasaulē sarežģī uzņēmējdarbības vadīšanu. Tāpēc uzņēmumu vadītājiem ir svarīgi ātri pieņemt pamatotus lēmumus, balstoties uz datiem reāllaikā, ko nodrošina ERP sistēmas.


ERP sistēmas ieviešana ir viens no lielākajiem uzņēmuma ieguldījumiem. Līdz ar to mazo uzņēmumu vadītāji uzskata, ka šis risinājums viņiem nav piemērots. Taču tas tā pavisam nav. Iespējams, šo viedokli nostiprina tas, ka pirmsākumos resursu vadības sistēmas bija pieejamas vienīgi lieliem uzņēmumiem to ieviešanas izmaksu un informācijas apjoma dēļ. Tāču mūsdienās, šīs informāciju tehnoloģijas pieejamas arī maziem un vidējiem uzņēmumiem. Turklāt Odoo tika izstrādāts, lai lauztu šo stereotipu un padarītu resursu pārvaldīšanu pieejamāku. Tas viss ir iepējams, pateicoties tam, ka Odoo ir modulāra tipa sistēma. Tas nav vienīgais iemesls, kāpēc vajadzētu ieviest ERP sistēmu. Šajā rakstā mēs aplūkosim vismaz 7 iemeslus, kāpēc integrēt Odoo ERP sistēmu uzņēmējdarbībā.

1. Pielāgošanās mainīgajiem uzņēmējdarbības apstākļiem


Uzņēmējdarbībai ir raksturīga svārstīga vide. Katru dienu mainās tendences. Dažreiz tās prasa uzņēmumam ieguldīt milzīgus līdzekļus, lai paliktu konkurētspējīgiem tirgū. Šādā situācijā Odoo modulārā sistēma ļauj uzņēmumam paplašināties ar ievērojami mazākiem finanšu līdzekļiem, lai pielāgotos nepeiciešamajām tirgus tendeču izmaiņām.


2. Lēmumu pieņemšana, dati reāllaikā


Odoo apstrādā datus reāllaikā. ERP sistēma nodrošina uzņēmuma vadību, grāmatvedību, mārketingu un pārdošanas nodaļu ar šiem datiem, lai savlaicīgi varētu pieņemt svarīgus lēmumus, pārvaldot pārdošanas aktivitātes, noliktavas resursus un citus uzņēmējdarbības aspektus. Laikus pieņemtie lēmumi palīdz pasargāt uzņēmumu no zaudējumiem un neiekļaušanās termiņos.

3. Palielina produktivitāti


Vadot visus procesus no vienas sistēmas, samazinās patērētais laiks, ko darbinieki pavada, pārvietojoties no vienas programmatūras risinājuma uz otru. Tādā veidā darba laiks tiek maksimāli atvēlēts svarīgākajiem uzdevumiem. Tas palīdz darbiniekiem paveikt vairāk un sasniegt augstākus rezultātus.

4. ERP sistēmas pielāgošana


Odoo iespējams pielāgot īpašām biznesa vajadzībām. Odoo nodrošina plašu standarta funkcionalitāti, kā arī Odoo partneri izstrādā pielāgotus risinājumus, kas pieejami Odoo lietotņu veikalā, veidojot vairāk nekā 10 000 lietoņu piedāvājumu, kas apmierina dažādus biznesa procesus. Savukārt, gadījumos, kad nevar atrast lietotni noteiktas funkcionalitātes pildīšanai, to iespējams izstrādāt sadarbībā ar Jūsu Odoo ERP sistēmas integrēšanas partneri. Izmaksas šādos gadījumos ir salīdzinoši zemākas nekā programmatūrai, kurai nepieciešamas licences.


5. Sadarbības uzlabošana


Lai sasniegtu efektīvu sadarbību starp darbiniekiem un nodaļām, viņus jānodrošina ar datu pieejamību. Ar ERP sistēmu dati kļūst pieejamāki, darbinieki izprot kopējās lietas uzņēmuma ietvaros. Visi rēķini, kā arī cita veida dokumenti tiek ģenerēti un saglabāti turpat sistēmā. Tādējādi uzlabojot komunikāciju starp nodaļām, piegādātājiem un klientiem, jo visa informācija tiek sistemātiski apstrādāta.


6. Uzņēmumu konkurētspējas stimulēšana


Ar pilnībā integrējamiem un pielāgotiem risinājumiem Odoo platforma pārklāj daudzas mazo un vidējo uzņēmumu vajadzības. Tā spēj apstrādāt nepieciešamo darbplūsmas daudzumu ar atbilstošām organizatoriskajām prasībām. Tas ļauj uzņēmumam būt mūsdienīgam un atbilst sabiedrībā esošajiem standartiem.


7. Uzņēmējdarbības ieskatu sniegšana


Visi dati tiek glabāti vienā datubāzē. Līdz ar to uzņēmējam tiek atvieglota visa biznesa pārskatāmība. Tas ļauj jebkurā laikā pieslēgties sistēmai un dažos klikšķos iegūt jebkura procesa darbības atskaites. Šie dati sistēmā tiek apstrādāti reāllaikā, sniedzot iespēju kritiskajā brīdī pieņemt atbilstošu lēmumu, kas ir balstīts uz skaitļiem.



Paldies, ka izlasījāt šo rakstu. Iespējams, Jūs esat ERP sistēmas meklējumos vai apsverat iespēju mainīt esošo sistēmu. Ļoti priecē, ka Odoo ERP Jūs ieinteresēja. Šim informācijas tehnoloģiju rīkam ir neskaitāmi labumi. Mēs piedāvājam iepazīties ar Odoo tuvāk, nodrošinot klientu ar Demo prezentāciju, kurā mēs parādām, kādā veidā Odoo digitalizēs uzņēmuma operatīvo procesu izpildi, padarīs tos produktīvākus un efektīvākus!


Vēlaties uzzināt par Odoo ERP iespējām Jūsu uzņēmumā? Piesakieties bezmaksas Demo prezentācijai

# Odoo

Odoo ERP sistēma
Viss vienā - uzņēmuma resursu vadīšanas instrumentu komplekts