Izpētiet priekšrocības, ko sniedz atkārtotu izdevumu izrakstīšana klientiem sistēmā Odoo

Neatkarīgi no izmēra Odoo piedāvā vienkāršu risinājumu, kas ļauj uzņēmumiem ātri izrakstīt rēķinu saviem klientiem par izdevumiem, kas radušies klientu vārdā. Šajā rakstā tiks apspriestas priekšrocības, ko sniedz Odoo atkārtotas rēķinu izrakstīšanas funkcijas izmantošana un kā tas var palīdzēt uzņēmumiem ietaupīt laiku un naudu. Turklāt šajā rakstā būs ietverts detalizēts ceļvedis par atkārtota rēķina izrakstīšanas procesa iestatīšanu pakalpojumā Odoo.

Kas ir atkārtota rēķina izrakstīšana klientam?

Klienta atkārtots rēķins rodas, kad uzņēmums saviem klientiem izraksta rēķinu par izdevumiem, ko tas jau ir samaksājis klienta vārdā. Kad uzņēmums atkārtoti izraksta saviem klientiem rēķinus par izdevumiem, kurus tas jau ir samaksājis, klients atmaksā uzņēmumam šos izdevumus. Pēc tam klienta atlīdzība nonāk tieši uzņēmuma bankas kontā, ļaujot tam efektīvāk pārvaldīt naudas plūsmu.

Odoo atkārtotas rēķinu izrakstīšanas priekšrocības jūsu uzņēmumam

Atkārtota rēķinu izrakstīšana ir rentabls rīks, kas uzņēmumiem sniedz daudzas priekšrocības. Mēs esam uzskaitījuši dažas no tām.

Uzlabota naudas plūsmas pārvaldība

Odoo atkārtoto rēķinu izrakstīšanas iespējas ļauj efektīvi pārvaldīt naudas plūsmu. Automatizējot maksājumu procesus, jūs varat saņemt maksājumus ātrāk un precīzāk.

Uzlaboti finanšu pārskati

Odoo atkārtoto rēķinu izrakstīšanas iespējas nodrošina arī piekļuvi visaptverošākiem finanšu pārskatiem. Racionalizējot datu ievades procesu, varat ātri un vienkārši ģenerēt atskaites, kurās tiek parādīti klientu maksājumi, debitoru parādu atlikumi un cita svarīga finanšu informācija. Tas ļauj pieņemt pārdomātākus lēmumus par uzņēmuma finansēm un ātri noteikt tendences un iespējamās problēmas.

Automatizēti atgādinājumi

Odoo automatizētie atgādinājumi var palīdzēt samazināt laiku, kas pavadīts, meklējot klientu novēlotus maksājumus. Varat to izmantot, lai nosūtītu automātiskos e-pastus vai īsziņas klientiem, kuriem ir kavēti maksājumi, liekot viņiem nekavējoties veikt maksājumus. Tas palīdz nodrošināt, ka nezaudējat ievērojamus ieņēmumus lēnas maksājumu apstrādes dēļ.

Droša maksājumu apstrāde

Odoo piedāvā arī drošas un uzticamas maksājumu apstrādes iespējas. Izmantojot platformu, uzņēmumi var pieņemt maksājumus tiešsaistē, izmantojot dažādas maksājumu metodes, piemēram, kredītkartes un debetkartes, bankas pārskaitījumus un PayPal. Tas palīdz nodrošināt, ka klientiem ir vairākas iespējas droši veikt maksājumus.

Uzlabota produktivitāte un izmaksu ietaupījumi

Atkārtota rēķinu izrakstīšana var palīdzēt uzņēmumiem racionalizēt grāmatvedības procesus un samazināt dokumentu apstrādi. Ļaujot klientiem maksāt par produktiem un pakalpojumiem, izmantojot rēķinus, uzņēmumi var samazināt vajadzību manuāli ievadīt datus savās grāmatvedības sistēmās un padarīt savus grāmatvedības procesus efektīvākus.

Racionalizēti rēķinu izrakstīšanas procesi

Odoo atvieglo rēķinu nosūtīšanu uzņēmumiem. Tas ļauj lietotājiem ātri izveidot un nosūtīt profesionāla izskata rēķinus pa e-pastu vairākos formātos, tostarp PDF un izklājlapās. Odoo ļauj klientiem viegli reģistrēt maksājumus, skatīt maksājumu vēsturi un izsekot neapmaksātajiem rēķiniem.

Labākas attiecības ar klientiem

Visbeidzot, atkārtota rēķinu izrakstīšana var palīdzēt uzņēmumiem veidot labākas attiecības ar klientiem, nodrošinot viņiem ērtu un uzticamu veidu, kā norēķināties par pirkumiem. Izmantojot klientu atkārtotu rēķinu izrakstīšanu, klienti var būt pārliecināti, ka viņi vienmēr saņems precīzus rēķinus laikā un varēs ātri un vienkārši veikt maksājumus. Tas var palīdzēt veicināt uzticību starp klientu un uzņēmumu, radot labvēlīgākas biznesa attiecības.

Kā tas darbojas pakalpojumā Odoo?

Lai konfigurētu un pārvaldītu izdevumus, Odoo vadības panelī atveriet lietotni Izdevumi (Expenses).

Reinvoicing Expenses To Customers in Odoo - 1 - Midis

Vispirms jums ir jāiestata sava izdevumu kategorija. Lai to izdarītu, cilnē Konfigurācija (Configuration) dodieties uz Izdevumu kategorijas (Expense Categories).

Reinvoicing Expenses To Customers in Odoo - 2 - Midis

Lai pievienotu jaunu kategoriju, atlasiet Jauns (New).

Reinvoicing Expenses To Customers in Odoo - 3 - Midis

Pieņemsim, ka jūsu darbinieks samaksāja par automašīnas nomu. Norādiet produkta nosaukumu, izmaksas, mērvienību utt. Ja vienojāties, varat atkārtoti izrakstīt šo izdevumu kategoriju par pašizmaksu vai pārdošanas cenu. Aizpildiet nepieciešamos datus un noklikšķiniet uz Saglabāt manuāli (Save manually).

Reinvoicing Expenses To Customers in Odoo - 4- Midis

Pēc saglabāšanas varat izveidot jaunus izdevumus. Lai to izdarītu, atgriezieties sadaļā Mani izdevumi (My Expenses)

Reinvoicing Expenses To Customers in Odoo - 5 - Midis

un noklikšķiniet uz Jauns (New).

Reinvoicing Expenses To Customers in Odoo - 6 - Midis

Tagad varat ievadīt nepieciešamo informāciju, piemēram, izdevumu nosaukumu, kategoriju, samaksāto summu, kas par to maksājis utt. Tāpat jānorāda klients, kuram tiks atkārtoti izrakstīts rēķins, un atbilstošais pārdošanas uzdevums. Odoo piedāvā arī pievienot kvīti vai sadalīt izdevumus. Noklikšķiniet uz pogas Saglabāt manuāli (Save manually).

Reinvoicing Expenses To Customers in Odoo - 7 - Midis

Lai turpinātu, jums jānoklikšķina uz Izveidot pārskatu (Create report) un jāiesniedz tas.

Reinvoicing Expenses To Customers in Odoo - 8 - Midis

Šeit jūs varat redzēt, ka pārdošanas uzdevums tiek ģenerēts automātiski. Tagad summa jāapstiprina menedžerim.

Reinvoicing Expenses To Customers in Odoo - 9 - Midis

Grāmatvedim ir jāgrāmato žurnāla ieraksti.

Reinvoicing Expenses To Customers in Odoo - 10 - Midis

Varat pārbaudīt, vai izdevumi tika pievienoti atbilstošajam pārdošanas uzdevumam, noklikšķinot uz viedās pogas Pārdošanas uzdevums (Sales order). Ja nepieciešams, ļoti ātri varat atgriezties pie pārskata, noklikšķinot uz pārskata nosaukuma.

Reinvoicing Expenses To Customers in Odoo - 11 - Midis

Tagad varat izveidot rēķinu tieši no pārdošanas uzdevuma.

Reinvoicing Expenses To Customers in Odoo - 12 - Midis

Tiks atvērts jauns logs.

Reinvoicing Expenses To Customers in Odoo - 13 - Midis

Pēc noklikšķināšanas uz Izveidot un skatīt rēķinu (Create and View Invoice) tiks ģenerēts melnraksts. Ja viss ir pareizi, apstipriniet to.

Reinvoicing Expenses To Customers in Odoo - 14 - Midis

Jūs varat nosūtīt rēķinu klientam pa e-pastu un izdrukāt to. Kad maksājums ir saņemts, varat to reģistrēt.

Reinvoicing Expenses To Customers in Odoo - 15 - Midis

Tiks parādīts jauns logs. Jums jānorāda maksājuma informācija, piemēram, maksājuma veids, saņēmēja bankas konts, datums, summa utt. Kad informācija ir sniegta, noklikšķiniet uz Izveidot maksājumu (Create Payment).

Reinvoicing Expenses To Customers in Odoo - 16 - Midis

Tagad izdevumu statuss tiks mainīts uz Gatavs (Done) un tiks atzīmēts ar In Payment.

Reinvoicing Expenses To Customers in Odoo - 17 - Midis

Lai analizētu savus izdevumus, varat izmantot Odoo pārskatu funkcijas. Cilnē Pārskati (Reporting) noklikšķiniet uz Izdevumu analīze (Expenses Analysis).

Reinvoicing Expenses To Customers in Odoo - 18 - Midis

Varat kārtot datus pēc grupām un filtriem un skatīt tos dažādās diagrammās.

Reinvoicing Expenses To Customers in Odoo - 19 - Midis

Kopsavilkums

Odoo atkārtota rēķinu izrakstīšana ir lielisks veids, kā ātri un ērti pārvaldīt izdevumus un klientu maksājumus. Tas ļauj jums izveidot rēķinus tikai ar dažiem klikšķiem, nosūtīt tos pa e-pastu un izsekot maksājumu statusam. Automatizācijas iespējas samazina manuālā darba apjomu, kas nepieciešams grāmatvedības uzdevumu veikšanai.

Sazinieties ar mums, lai izmēģinātu Odoo jau šodien un vienkāršotu izdevumu pārvaldību un grāmatvedības procesu!




Revolūcija bezsaistes mārketinga analīzē ar DISPL: vispusīgs risinājums bezsaistes apmeklētāju mērīšanai, piesaistei un pārvēršanai potenciālos klientos