Kā izveidot un pārvaldīt piegādātāju cenrāžus sistēmas Odoo 16. versijā?

Mūsdienu konkurētspējīgā uzņēmējdarbības vidē pārdevēju piegādātāju cenrāžu pārvaldība ir būtiska jebkura uzņēmuma darbībai. Šis process var būt sarežģīts, jo īpaši uzņēmumiem ar daudziem piegādātājiem un produktiem. Par laimi, Odoo piedāvā visaptverošu risinājumu piegādātāju cenrāžu pārvaldībai.

Odoo piegādātāju cenrāžu pārvaldības rīks ļauj efektīvi apstrādāt piegādātāju cenas un piedāvājumus, nodrošinot, ka varat viegli izsekot un salīdzināt cenas, palīdzot pieņemt apzinātus iepirkumu lēmumus. Šajā bloga rakstā mēs apspriedīsim galvenās šī rīka funkcijas un to, kā tas var palīdzēt racionalizēt jūsu iepirkumu procesu.

Piegādātāju pārvaldība

Piegādātāji un cenrāži tiek izveidoti un pārvaldīti lietotnē Iepirkumi (Purchase).

Vendor Management - 1 - Midis

Pirmais solis efektīvai piegādātāju cenrāžu pārvaldībai ir piegādātāju pārvaldība. Odoo piegādātāju pārvaldības rīks ļauj izveidot visaptverošu datu bāzi ar visiem jūsu piegādātājiem, tostarp to kontaktinformāciju, maksājuma noteikumus, piegādes laiku un citu būtisku informāciju.

Lai piekļūtu Odoo piegādātājiem, cilnē Pasūtījumi (Orders) dodieties uz sadaļu Piegādātāji (Vendors).

Vendor Management - 2 - Midis


Piegādātāju pārvaldības rīks ļauj klasificēt piegādātājus, izmantojot filtrus, atzīmēt iecienītākos piegādātājus vai grupēt tos pēc pārdevēja, uzņēmuma vai valsts. Varat pat izveidot pielāgotus filtrus un grupas, kas ļaus jums viegli kārtot piegādātājus atbilstoši savām vajadzībām.

Vendor Management - 3 - Midis

Lai izveidotu jaunu piegādātāju, vienkārši noklikšķiniet uz Jauns (New).

Vendor Management - 4 - Midis

Šeit ir jānorāda piegādātāja informācija, piemēram, adrese, tālruņa numurs, e-pasts, uzņēmuma veids, identifikācijas numurs, nodokļu maksātāja veids utt. Kad tas ir izdarīts, vienkārši noklikšķiniet uz pogas Saglabāt manuāli (Save manually).

Vendor Management - 5 - Midis

Cenrāžu pārvaldība

Odoo cenrāžu pārvaldības funkcija ļauj viegli izveidot un pārvaldīt piegādātāju cenrāžus. Izmantojot šo rīku, varat iestatīt dažādas cenu noteikšanas nosacījumus katram piegādātājam, ļaujot jums pielāgot cenas konkrētu piegādātāju vajadzībām. Tas var būt balstīts uz dažādiem kritērijiem, piemēram, pasūtījuma apjomu, produktu kategoriju vai piegādes vietu.

Lai piekļūtu piegādātāju cenrāžiem, cilnē Konfigurācija (Configuration) noklikšķiniet uz Pārdevēju cenrāži (Vendor Pricelists).

Pricelist Management - 6 - Midis

Šeit jūs varat redzēt visus piegādātājus, produktus un cenas. Lai izveidotu jaunu cenrādi, vienkārši noklikšķiniet uz pogas Jauns (New).

Pricelist Management - 7 - Midis

Aizpildiet nepieciešamos datus, piemēram, piegādātāja nosaukumu, piegādātāja produkta nosaukumu un kodu ērtai atsaucei, veidojot piedāvājumu pieprasījumus (requests for quotations), kā arī produktu un tā variantu, daudzumu un cenu. Šo cenrādi varat iestatīt uz noteiktu laiku, piemēram, vienu gadu. Ja ir iespējota vairāku valūtu funkcija, varat mainīt valūtu. Šajā piemērā ir parādīts produkts Pielāgots skapis (metriskās mērvienības) par 370 EUR no piegādātāja Deco Addict.

Pricelist Management - 8 - Midis

Kad visa informācija ir sniegta, noklikšķiniet uz pogas Saglabāt manuāli (Save manually).

Pricelist Management - 9 - Midis

Ir vēl viens veids, kā pārvaldīt piegādātāju cenrāžus. Darīsim to no produkta kartītes. Dodieties uz izvēlni Produkti (Products).

Pricelist Management - 10 - Midis

Apskatīsim stūra rakstāmgaldu ar sēdvietu kreisajā pusē.

Pricelist Management - 11 - Midis

Šeit jūs varat redzēt visus šī produkta piegādātājus, to cenas un piegādes laikus.

Pricelist Management - 12 - Midis

Veidojot piedāvājumu pieprasījumus (requests for quotations), Odoo automātiski izmanto pirmo piegādātāju no saraksta. Šajā piemērā Wood Corner piedāvā labāku cenu, taču izpildes laiks ir ilgāks. Pieņemsim, ka varam gaidīt ilgāk. Izmantojot vilkšanas un nomešanas funkciju, pārvietojiet šo piegādātāju uz saraksta augšdaļu.

Pricelist Management - 13 - Midis

Tajā pašā skatā varat arī ātri atjaunināt cenu manuāli.

Pricelist Management - 14 - Midis

Turklāt Odoo ļauj izveidot vairākas viena un tā paša cenrāža versijas, ļaujot eksperimentēt ar dažādām cenu noteikšanas stratēģijām, neietekmējot pašreizējo cenu struktūru.

Iepirkuma uzdevuma izveide

Kad esat iestatījis piegādātāju cenrādi, varat izveidot iepirkumu uzdevumus tieši no Odoo sistēmas. Šī funkcija ļauj izvēlēties piegādātāju, skatīt cenas un ātri un vienkārši veikt pasūtījumus.

Turklāt sistēma automātiski aprēķinās pasūtījuma kopējās izmaksas, ņemot vērā visas piemērojamās atlaides vai īpašos cenu nosacījumus. Šī funkcija racionalizē pasūtīšanas procesu, likvidējot kļūdas un ietaupot laiku.

Tagad izveidosim Iepirkuma uzdevumu un pārbaudīsim piegādātāja cenas. Lai to izdarītu, cilnē Pasūtījumi (Orders) noklikšķiniet uz Iepirkumu uzdevumi (Purchase Orders).

Purchase Order Creation - 15 - Midis

Izveidojiet jaunu iepirkuma uzdevumu, noklikšķinot uz Jauns (New).

Purchase Order Creation - 16 - Midis

Pievienosim mūsu iepriekš minēto produktu Pielāgots skapis (metriskās mērvienības).

Purchase Order Creation - 17 - Midis

Šeit jūs varat redzēt, ka tā pati cena tiek automātiski aprēķināta no iepriekš izveidotā cenrāža.

Purchase Order Creation - 18 - Midis

Kopsavilkums

Rezumējot, Odoo piegādātāju cenrāžu pārvaldības rīks ir nozīmīgs palīgs jebkuram uzņēmumam, kas vēlas racionalizēt savu iepirkumu procesu. Tas ļauj ērti izveidot un pārvaldīt piegādātāju cenrāžus, iestatīt cenu noteikšanas nosacījumus un ātri un vienkārši izveidot iepirkumu uzdevumus.

Pateicoties visaptverošajām funkcijām un lietošanas vienkāršībai, Odoo piegādātāju cenrāžu pārvaldība var palīdzēt jebkura lieluma uzņēmumiem ietaupīt laiku un naudu, vienlaikus saglabājot lieliskas attiecības ar saviem piegādātājiem. Odoo piegādātāju cenrāžu pārvaldības rīks ir lielisks risinājums, ja vēlaties racionalizēt iepirkumu procesu.

Sazinieties ar mums, lai iegūtu plašāku informāciju par iepirkumu moduļa integrēšanu savā uzņēmējdarbībā!


Microsoft Dynamics 365 Business Central vs. Finance and Operations vs. SAP vs. Odoo