No plānošanas līdz izpildei: kā Odoo var palīdzēt jums padarīt ražošanu efektīvāku

​Mūsdienās joprojām ir sastopama situācija, kad ražošanas uzņēmumi savā ikdienā izmanto līdz pat 10 dažādiem programmatūras risinājumiem, lai nodrošinātu dažādu procesu darbību. Katras programmas uzturēšana un atjaunošana var būt diezgan dārga, turklāt bieža parādība ir datu atšķirība dažādās lietotnēs.

​Odoo Ražošanas modulis ir visaptverošs risinājums, kas sniedz iespēju pārvaldīt ražošanu, noliktavu, iepirkumus, kvalitātes kontroli, produkta dzīvescikla vadību, apkopi, grāmatvedību un citus procesus no viena ekrāna. Visas lietotnes ir integrētas, dati tiek sinhronizēti, kas nodrošina to, ka visi uzņēmuma darbinieki redz vienus un tos pašus datus.


Ražošanas uzdevumi


Ražošanas lietotnē ir iespējams apskatīt visus ieplānotos ražošanas uzdevumus, produktus, vienību skaitu, komponentu pieejamību, uzdevumam atvēlēto laiku, kā arī citus datus.

Galvenais ražošanas grafiks


Galvenais ražošanas grafiks parūpēsies par to, lai jums vienmēr būtu pietiekami krājumu noliktavā. Izmantojot prognozēto pieprasījumu, kuru varat arī manuāli palielināt vai samazināt, tiks ietekmēta arī automātiskā krājumu papildināšana.

​Pieņemsim, ka jūs ražojat mēbeles, un martā stūra galdu prognozētais pieprasījums ir 20. Netiešais pieprasījums arī ir 20 vienības.

Jūs negaidīti saņēmāt pasūtījumu, un manuāli palielinājāt prognozēto pieprasījumu vēl par 80 vienībām. Ievadot pieprasījuma lauciņā “100” un nospiežot “Enter”, Odoo automātiski nomaina ieteikto krājumu papildināšanu uz 120.

​Materiālu saraksts un darbību atkarība

Tagad apskatīsim materiālu sarakstu. Šeit mēs redzam, ka nepieciešams izgatavot atvilktni.

​Lai to izdarītu, ir jāveic 3 darbības: montāža, pārbaude un iepakošana.

Varat iestatīt, lai šīs darbības būtu atkarīgas viena no otras.

Tas ļauj maksimāli palielināt efektivitāti un precizitāti. Piemēram, ja darbinieks mēģinās iepakot atvilktni, pirms veikta tās pārbaude, viņš to nevarēs izdarīt, ja tiks iestatīta darbības bloķēšana atkarībā no citas darbības, kā redzams attēlā.

​Odoo automātiskie paziņojumi ļauj viegli novērst kļūdas un ātri pielāgot ražošanu. Attēlā redzam, ka mēģinājām ieplānot darba uzdevumu pirms iepriekšējā uzdevuma izpildes. Odoo piedāvā pārplānot šo uzdevumu, un, nospiežot pogu, sistēma automātiski pārliks uzdevumu uz citu laiku, ko, protams, varat arī manuāli rediģēt.

​Turpat, darba uzdevumu plānošanā, varat arī redzēt, cik noslogots ir darba centrs pēc aizņemto stundu apjoma.

​Ražošana


Ražošanas lietotnē varat apskatīt darba centrus un tajos ieplānotos uzdevumus.

​Atlasot darba centru un uzdevumu, instrukcijas un veicamie soļi tiek atspoguļoti planšetdatora režīmā.

​Šeit varat, piemēram, bloķēt darba centru, ja ir radusies problēma ar iekārtu. Tā kā Odoo veic laika uzskaiti, tas automātiski atspoguļosies pārskatos, kas ļaus jums noteikt, kuros ražošanas procesos tiek zaudēts visvairāk laika.

​Varat arī ieteikt, kurus soļus nepieciešams pievienot vai noņemt, lai maksimāli optimizētu ražošanas uzdevumus nākotnē. Turpat ir iespējams pieteikt iekārtas remontu vai norakstīt nederīgu produktu, iestatīt paziņojumu par nepieciešamo kvalitātes pārbaudi, kā arī veikt citas darbības.

​Kvalitātes kontrole


Ja jums ir nepieciešams iestatīt kvalitātes kontroles punktu, varat to viegli izdarīt lietotnē Kvalitāte, izvēloties sadaļu “Kvalitātes kontrole”, atlasot iespēju “Kontroles punkti”, varat pievienot jaunu punktu.

​Pieņemsim, ka jums ir jāpārbauda izmērs skrūvei, ko grasāties izmantot montāžas procesā. Atlasot produktu no saraksta, kā arī aizpildot citus datus un iestatot kontroles veidu “Mērīšana”, varat iestatīt izmērus, kuri izies pārbaudi. Tolerances laukā ievadiet precīzus datus, kuri nozīmēs, ka skrūves garums būs atbilstošs. Šeit arī jāizvēlas ierīce, ar kuru veiksiet mērījumus.

​Odoo lietotnē IoT varat viegli pievienot tādas ierīces kā svītrkodu skeneris, bīdmēru, kameru, svarus u. c.

Svītrkodu skeneris


​Ar Odoo svītrkodu lietotni noliktavas darbinieks varēs veikt preču pieņemšanu, savākšanu, iepakošanu un citus darba uzdevumus daudz ātrāk.

​Šajā lietotnē iespējams apskatīt, kādas darbības ir jāveic.

​Šeit redzams, ka jāizpilda 18 piegādes uzdevumi. Tālāk redzami klienti un viņu pasūtījumi.

​Izvēloties uzdevumu, lietotne nodrošinās svītrkodu instrukcijas.


Šeit ir norādīta atrašanās vieta, produkts un vienību skaits. Atliek tikai noskenēt plauktu, uz kura atrodas produkts, apstiprināt, ka esat to paņēmis, un noskenēt paleti, kurā to pārvietosiet tālāk.

Šīs ir tikai dažas no pārsteidzošajām Odoo iespējām, kuras varat integrēt savā ražošanas uzņēmumā. Izmainiet darbinieku ikdienu, atvadieties no manuālām darbībām un palieliniet efektivitāti ar Odoo Ražošanas moduli jau tagad!


6 populārākās mākslīgā intelekta programmēšanas valodas