Vai transporta un loģistikas uzņēmumiem ir nepieciešama digitalizācija un vienota vadības sistēma?

Pasaulē, kas kļūst arvien vairāk atkarīga no interneta, orientēta uz patērētājiem un postpandēmijas periodu, optimālas darbības efektivitātes sasniegšana ir ļoti svarīga Jūsu transporta un loģistikas uzņēmuma ilgtermiņa panākumu nodrošināšanai.

Šis mērķis ir sasniedzams, ja digitalizējat visus uzņēmējdarbības procesus un ieviešat vienotu vadības sistēmu, lai pārvaldītu visus pieejamos uzņēmējdarbības resursus.

Tomēr šaubas var parādīties pēc tam, kad sākat izstrādāt ideālāko digitalizācijas stratēģiju savam uzņēmumam. Turklāt neskaidrības var atturēt Jūs no pareizās vienotās vadības platformas izvēles Jūsu uzņēmumam.

Šajā rakstā mēs centīsimies atbildēt uz jautājumu, vai Jūsu transporta un loģistikas uzņēmumam ir nepieciešama digitalizācija un vienota vadības sistēma. Lasiet tālāk, lai uzzinātu izsmeļošas, būtiskas un konkrētiem gadījumiem atbilstošas atbildes uz šo jautājumu.

Digitalizācijas un vienoto vadības sistēmu definīcija

Digitalizācija nozīmē pāreju no praktiskām uzņēmējdarbības procesu īstenošanas metodēm uz to digitālajiem ekvivalentiem. Piemēram, sūtījuma vienību uzskaitīšanai var izmantot svītrkodu lasītāju, nevis to darīt ar rokām.

Šajā kontekstā digitalizācija būtībā ir digitālo tehnoloģiju integrācija ikdienas uzņēmējdarbības procesos. Jāņem vērā, ka tehnoloģiskie risinājumi un alternatīvas pastāv ikvienam transporta un loģistikas aspektam, tostarp autoparka pārvaldībai, attiecībām ar klientiem, pārdošanai un mārketingam, piegādes ķēdes loģistikai, darbinieku algu uzskaitei utt.

No otras puses, vienota vadības sistēma parasti ir atvērtā koda tīmekļa platforma, kas ļauj pārvaldīt vairākus uzņēmējdarbības procesus no vienas lietotāja saskarnes. Piemēram, vienota lietotāja saskarne ERP (uzņēmuma resursu vadības) lietotnē ļauj piekļūt, iegūt un mainīt informāciju par autoparka pārvaldību, mārketingu, grāmatvedību, cilvēkresursiem utt.

Piemēram, 52% no visiem uzņēmumiem, kuru ieņēmumi pārsniedz 1 miljardu ASV dolāru, ir pabeiguši digitālo transformāciju. Būtībā šie uzņēmumi ir spējuši digitalizēt biznesa operācijas un pēc tam integrēt tās vienotā vadības sistēmā.

Nākamajā sadaļā sīkāk aplūkosim saistību starp uzņēmējdarbības procesu digitalizāciju un vienotām vadības sistēmām.

Divkomponentu atbildes uz transporta loģistikas šķēršļiem

​No uzņēmuma īpašnieka vai transporta un loģistikas galvenā iepirkumu speciālista perspektīvas mēs palīdzēsim Jums novērtēt digitalizācijas un vienotas resursu kontroles nepieciešamību Jūsu uzņēmumā, izmantojot divu komponentu pieeju. Mūsu divkomponentu atbildēs ir.

1. Salīdzināms konteksts

Mēs sākam ar visaptverošu skatījumu uz katru izaicinājumu, problēmu, šķērsli vai jautājumu, kas pašlaik ietekmē transporta un loģistikas pakalpojumu sniedzējus.

 2. Digitalizācija - vienots vadības risinājums

Tālāk mēs izpētīsim, kā digitalizācijas un vienotas vadības sistēmas kombinācija var palīdzēt atrisināt aprakstītos šķēršļus.

Turpmākajā sadaļā mēs izceļam 8 galvenos ieguvumus, ko var piedāvāt digitalizācijas un vienotas vadības sistēmas kombinācija. Mūsu galvenais mērķis ir ļaut jums izvēlēties vispiemērotāko atbildi.

Galvenie šķēršļi transporta loģistikā

Transporta un loģistikas uzņēmumi visā pasaulē saskaras ar vairākiem jauniem un atkārtotiem šķēršļiem, kas kavē ilgtermiņa panākumus šajā nozarē. Šo kopīgo problēmu ideāli piemēri, kas raksturīgi konkrētai nozarei, ir šādi:

1. Konkurences palielināšanās

Konteksts

Arvien vairāk cilvēku tagad iepērkas tiešsaistē, lai iegādātos produktus un saņemtu tos līdz savām durvīm no jebkuras vietas uz planētas. Neizbēgams rezultāts ir tas, ka jaunāki, mazāk pazīstami un vietējiem apstākļiem specifiski pakalpojumu sniedzēji tagad saskaras ar negodīgu konkurenci no jau atzītu transporta un loģistikas operatoru puses.

Piespiesti piedāvāt piegādes pakalpojumus par minimālām cenām, lai motivētu klientus, vietējie pakalpojumu sniedzēji kļūst finansiāli neaizsargāti un pakļauti bankrotam. Turklāt, darbojoties par minimālo cenu, lai saglabātu rentabilitāti, klienti netīšām tiek novirzīti uz spējīgākiem, jau reģistrētiem operatoriem.

Risinājums

Būtībā Jūsu mārketinga digitalizācijas pieeja ietver e-komercijas tīmekļa vietni, ar produktu/pakalpojumu saistītu rakstu, vairākus dažādus sociālo mediju kontus un korporatīvo e-pasta platformu. Nākamais solis ir optimizēt redzamību tiešsaistē, izmantojot uz SEO orientētu saturu, t. i., ziņas, fotoattēlus, videoklipus un citus multivides materiālus, ko augšupielādējat tiešsaistē.

Lai sasniegtu šo posmu mārketinga digitalizācijas centienos, ir nepieciešams iegūt vienotu vadības atvērtā koda lietojumprogrammu, kas pārraudzītu Jūsu tiešsaistes mārketinga kanālus, kas aptver vairākas platformas. Šāda sistēma ļauj automatizēt starpplatformu sociālo plašsaziņas līdzekļu publicēšanu, multivides augšupielādi un e-pasta saraksti.

Ņemiet vērā, ka digitalizētas mārketinga pieejas optimizēšana tiešsaistes platformās sniedz jums neierobežotas iespējas piesaistīt jaunus klientus Jūsu uzņēmumam. Papildus vietējam tirgum raksturīgas dominances iegūšanai, Jūs varat arī īstenot starptautiskus pārvadājumus, izmantojot savstarpējas partnerības ar citiem pārvadātājiem.

Visbeidzot, digitalizācija un vienota vadības sistēma var ļaut jūsu transporta un loģistikas uzņēmumam efektīvi konkurēt ar konkurentiem.

2. Piegādes ķēdes redzamība

​Konteksts

Klienti arvien vairāk apzinās savas tiesības uz kvalitāti un izmanto tīmekļa lietotnes, kas piedāvā piegādes ķēdes izsekošanu reāllaikā. Šī izsekošanas platforma ļauj patērētājiem aktīvi uzraudzīt produkta ceļojumu no sākumpunkta, caur starpposma tranzīta punktiem līdz galapunktam.

Tāpēc klienti arvien biežāk izvēlas transporta un loģistikas uzņēmumus, kas piedāvā piegādes ķēdes izsekošanu reāllaikā, veicot pārvadājumus lielos attālumos. Šī patērētāju tendence ir īpaši izteikta globālo produktu sūtījumos. Turklāt mazie un vidējie transporta loģistikas uzņēmumi zaudē no lielākas peļņas, ko piedāvā tālsūtījumi.

Risinājums

Lai izmantotu piegādes ķēdes izsekošanu savos transporta un loģistikas pakalpojumos, ir nepieciešams sadarboties ar trešās puses satelītnovērošanas pakalpojumu sniedzēju. Pakalpojumu sniedzējs sāk ar ģeolokācijas sensoru uzstādīšanu slēptās un drošās vietās katrā jūsu autoparka transportlīdzeklī.  

Pēc tam transportlīdzekļu izsekošanas uzņēmums parasti izsniedz Jums pielāgotu tīmekļa lietojumprogrammu ar atvērto pirmkodu, kas reāllaikā attēlo katra Jūsu autoparka transportlīdzekļa koordinātas kartē. Ģeolokalizācijas izsekošanas lietotne nepieciešamos datus iegūst no pakalpojumu sniedzēja serveriem, izmantojot tīmekli.

Līdz ar to jūsu autovadītāji, darbinieki, regulējošo iestāžu darbinieki un klienti jebkurā diennakts laikā var viegli noteikt jūsu sūtījumu virzību, izmantojot jūsu ģeogrāfiskās atrašanās vietas noteikšanas lietotni. Turklāt, integrējot izsekošanas lietotni atvērtā koda vienotās vadības ERP (uzņēmuma resursu vadības) platformā, varat optimizēt piegādes un izplatīšanas ķēdes.

3. Stingri regulatīvie ierobežojumi

Konteksts

Kovid-19 pandēmijas kulminācijas laikā obligātie ceļošanas ierobežojumi izraisīja transporta un loģistikas nozares jaudas samazināšanos pasaulē par 10 %. Nespējot nosūtīt preces, šīs nozares uzņēmēji mēnešiem ilgi lika klientiem gaidīt.

​Lai gan šie noteikumi vairs netiek piemēroti, jaunie ierobežojumi attiecībā uz autovadītāju pieņemšanu darbā un atbildību ir apgrūtinājuši uzņēmējiem nodrošināt nepieciešamo atbilstību.

Turklāt nepārtrauktā virzība uz nulles emisiju samazināšanu ir radījusi stingrākus emisiju ierobežojumus transporta loģistikas nozarei. Līdz ar to loģistikas un transporta uzņēmumiem ir jāievēro stingrākas emisiju direktīvas.  

Jāatzīmē, ka jauniem jaunuzņēmumiem parasti ir grūtāk nodrošināt atbilstību tiesību aktiem nekā vecākiem, jau izveidotiem pārvadātājiem. Tas ir tāpēc, ka ar to saistītās naudas un laika izmaksas finansiāli un darbības ziņā vairāk ietekmē mazos un vidējos transporta loģistikas pakalpojumu sniedzējus.

Risinājums

Autoparka pārvaldības digitalizācija Jūsu uzņēmumā var palīdzēt ievērojami samazināt finansiālās un darbības izmaksas, kas saistītas ar normatīvo aktu ievērošanu. Piemēram, atsevišķos autoparka transportlīdzekļos var integrēt vairākus funkcijām specifiskus sensorus, lai aktīvi uzraudzītu un reģistrētu virkni ar atbilstību saistītu datu.

Līdztekus ģeolokācijas koordinātēm cita autoparka pārvaldības informācija, ko varat automātiski apkopot, izmantojot konkrētam mērķim paredzētus sensorus, ietver transportlīdzekļa emisijas, braukšanas ātrumu, autovadītāja koncentrāciju, starptranzīta atpūtas pieturu ilgumu, degvielas patēriņu u. tml. Pēc dažādu funkciju sensoru uzstādīšanas autoparkā Jums ir nepieciešama vienota vadības sistēma, lai pārvaldītu visus ar atbilstību saistītos datus.

Šajā sakarā sensoru tehnoloģiju nodrošinātājs parasti piedāvā Jums īpašu tīmekļa lietojumprogrammu, kas balstīta uz vienotu vadības lietojumprogrammu ar atvērto pirmkodu. Šī vienotā autoparka uzraudzības sistēma nodrošina, ka Jūs varat viegli un ātri iegūt nepieciešamos atbilstības datus un savlaicīgi panākt atbilstību ar zemām izmaksām.

4. Augstas darbības izmaksas

Konteksts

Autotransporta parka pārvaldība ir lielākais loģistikas un transporta uzņēmuma darbības izmaksu avots. Ar šo svarīgo uzņēmējdarbības aspektu saistīto izdevumu klāsts parasti ietver autovadītāju algas, autoparka uzturēšanu un remontu, autoparka atbilstību, transportlīdzekļu nomaiņu, degvielas izmaksas un daudz ko citu.

Līdz ar augsto konkurenci, klientu skaita samazināšanos un dārgo regulatīvo prasību ievērošanu augstās darbības izmaksas nozīmē, ka transporta un loģistikas uzņēmumiem, kas cīnās ar grūtībām, ir beigas. Lai gan lielāki operatori var pārvarēt ar autoparku saistītās izmaksas, to turpmāka izdzīvošana parasti ir saistīta ar ievērojamu darbaspēka samazināšanu, t. i., darba vietu samazināšanu.

Risinājums

Attiecībā uz ar autoparku saistītajām izmaksām sensoru integrācija, kā aprakstīts iepriekšējā sadaļā, var ļaut ievērojami samazināt ar transportlīdzekli saistītās izmaksas. Izmantojot atklātā pirmkoda vienotu vadības sistēmu, jūs varat optimizēt pakalpojumu maršrutus, pamatojoties uz attālumu, starpposma tranzīta punktiem, degvielas patēriņu, lielākajiem pilsētu centriem, izplatītāju atrašanās vietām utt.

Tādējādi maršruta optimizācija ļauj sasniegt divus izmaksu ziņā izdevīgus rezultātus. Pirmkārt, uz ceļiem ir mazāk transportlīdzekļu, kas nozīmē, ka samazinās ar transportlīdzekli saistītie izdevumi. Otrkārt, jūs nodarbināt mazāk autovadītāju, lai veiktu nepieciešamās piegādes, kas nozīmē zemākas autovadītāju algu izmaksas.

Ir svarīgi atzīmēt, ka maršrutu optimizācija ne vienmēr nozīmē esošo klientu bāzes samazināšanu. Turklāt nepārtraukta mašīnmācīšanās integrēšana vienotajās vadības sistēmās nodrošina mākslīgā intelekta uzlabotas autoparka pārvaldības lietotnes ar automātiskas maršrutu optimizācijas iespējām.

Digitalizācijas un vienotas vadības priekšrocības transportam un loģistikai

Lai gan iepriekš minētais saraksts nav izsmeļošs, apskatītie četri konkrēti gadījumi skaidri parāda, ka digitalizācija un vienotas vadības sistēmas sniedz būtiskas priekšrocības. Ievērojamas priekšrocības ir šādas:

  • Darbības izmaksu samazināšana;
  • Piegādes ķēdes redzamības īstenošana;
  • Jauni klientu piesaistes veidi;
  • Sūtījumu maršrutu optimizācija;
  • Jauni pakalpojumu sniegšanas veidi;
  • Vieglāka atbilstība normatīvajiem aktiem;
  • Visaptveroša un ērta resursu pārvaldība;
  • Starptautisko pārvadātāju sadarbības iespējas.

Tomēr jāņem vērā, ka digitalizācija un atvērtā koda vienotas vadības sistēmas ieviešana var būt izaicinājums. Nozīmīgākais šķērslis ir saistīts ar iedibinātās darba kultūras maiņu, lai atbalstītu jaunus digitālos uzņēmējdarbības veidus.

Nobeigumā

Izlasot šo rakstu līdz galam, ir skaidrs, ka transporta un loģistikas uzņēmuma digitalizācija, izmantojot vienotu vadības sistēmu, sniedz jums vairākas būtiskas priekšrocības. Šie ieguvumi attaisno un pārsniedz visus resursus un finansiālās sekas. Nevilcinieties sazināties ar mums, lai iegūtu padziļinātas zināšanas par digitalizāciju un atvērtā koda vienotajām vadības sistēmām, kā arī par to, kā mēs varam aizvest jūsu uzņēmumu līdz tām.

Mums ir liela pieredze nozares digitalizācijā, pārzinām smalkākās detaļas, kas ietekmē biznesa mērķu sasniegšanu.

​Vēlaties uzzināt vairāk? Sazinieties ar mums:

Mūsu paveiktie darbi

​Pasažieru un kravas pārvadājumu nozarē

​ECOLINES OPERATORA DARBA VIRSMA

Visi Ecolines transportlīdzekļi ir redzami interaktīvā kartē, kas uzskatāmi atspoguļo reāllaika situāciju. Negadījumu vai citu sarežģījumu laikā, Ecolines spēj noteikt tuvāko remontdarbnīcu, pieturu vai autobusu, kurš spētu uzņemt papildus pasažierus.

Uzzināt vairāk

​ECOLINES INTRANET

Ecolines Intranet mērķis ir samazināt autorizācijas veikšanu starp uzņēmuma web sistēmām vairākas reizes dienā.

Uzzināt vairāk

​LDZ KRAVU PĀRVADĀJUMU SISTĒMA

​KPS jeb kravu pārvadājumu sistēmas pilnveidošanu un uzturēšanu, vairākkārtīgi uzlabo kravu pārvadājumu apriti, pārbaudes procesu, kas novērš dzelzceļa kravas ilglaicīgu iesaldēšanu muitā.

Uzzināt vairāk


Kāpēc projektā nepieciešams biznesa analītiķis?